Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 2

• 21 710
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
Аз всеки ден вода децата на детска и ги взимам и си мисля как маже още.от сега да хода с анцунг, да ми се смеят хората тъй като те се връщат изтупани от работа а не като мен. Но наистина нямам желание за нищо, освен това от едни спагети 2ри ден ме мъчи стомаха, вчера едвам оцелях а днес като хапна нещо за да не ми се гади започва да ме боли..... и аз си мислех днес дано вс с вас е добре и кървенето да спре че ми се е случвало веднъж  и знам какво е.

# 631
  • София
Ух, с това кървене е ужасно! Съчувствам ви! И без това жените(особено бременни) сме си паника, не искам да си представям какви мисли ви де въртят в главите! Дано не е нищо сериозно! Отидете някъде на преглед, за да се успокоите!

Аз да кажа за кърменето - с каката кърмих до 1г4м и я отбих, защото се върнах на работа. ЗА съм при всички положения и се надявам и сега да потръгнат нещата, живот и здраве, и да кърмя, докато мога и искам Simple Smile

За покупките - има достатъчно време. Ние нямаме количка и ще търся такава с кошница за кола, че старото на каката е от 4 месеца май.

На мен в 12гс ми казаха пола -95% момиче, е, познаха, колкото и невъзможно да ми се струваше. Надявам се и сега да го видят а първата фм. Аз съм на 26 ноември, а на 27 мисля да отида в Майчин дом за кръвта. Преди беше безплатно, сега уж също е.

Да ви питам - при регистрацията за ЖК ли взимаха секрет и пускаха кръв? Че се чудя кога да ходя.

Аз на работя ходя с желание, НО си взех отпуск тази седмица, с нашите и малката сме 6 ден на село - тук голям мързел, глезене, спане, почивка и половина си направих, просто не знам как ще мина отново на режим работа, ставане рано, водене на градина и т.н, ама нямам избор. Надявам се да избутам още поне 2/3 седмици със сегашният ми екип преди да ме сложат на бюро...

Децата исках да имат разлика поне 3 години, съответно с опитите започнахме след като дъщеря ми навърши 3 Simple Smile , тъй като се надявах първо да стана леля и после отново мама, но при сестра ми нещо не се получава и реших да не чакаме повече. То пък стана от втория път и ми беше малко гузно да й кажа, но тя много се зарадва и сега стискам палци да си направят и те бебче скоро и да са един набор ❤

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 00:27 от vikim23

# 632
Идвам с новини - бях в Шейново в спешния кабинет.
Би трябвало да съм в 7г.с.и 4д., по последно мерене миналата седмица в сряда бях 6г.с. И2д. И на прегледа не се видя нито ембрион, нито сърдечна дейност.
Сега го мерят 6г.с.и1д. И виждат ембрион, сърдечни пулсации и никакви признаци за отлепване.
Предложиха хоспитализация, но ми се стори, че беше по-скоро заради някаква вътрешна тяхна причина, въпреки че казаха, че е за мое спокойствие заради наблюдението. Не могли да гарантират, че ще спре кървенето и че няма да се засили преди да изчезне съвсем.
Отказах им хоспитализация, вкъщи ще съм си много по-спокойна. Изписаха терапия с Утрогестан, 2 пъти по 2, орално и Но-шпа, 3 пъти по 2. Пълна почивка, лежане и никакво мислене на глупости, филмиране и стрес. На тръгване казаха на моя човек - "И да я пазите!".
Като им казах, че работата ми е свързана с доста стоене права, и почнаха да клатят глави и казаха, че не помага особено. Докато не мине 12 седмица да се закрепи, ще му треперим, ясно е. Казаха ако нещо ме притеснява, да идвам, ако се засили кървене или се появи силна болка.
Една младичка докторка ме прегледа, после викна нейна колежка, също млада на вид за 2ро мнение. Според първата както беше въвела данните в ехографа, й пишеше, че съм 8г.с.,но колежката й каза, че по-скоро 5 и нещо, 6 и малко. Шок!
И казаха ако вс е наред, след седмица да си ходя на преглед където реша. Изказаха някакво бегло предположение, че може да е от Л-тироксина, който приемам за ТСХ, но не бяха конкретни. Сега се чудя дали да изследвам по-рано от определения месец ТСХ, да видя повлиява ли се от хапчетата, да не би наистина да е висок и да причинява тия тъпни и ако трябва да качим дозата.
Малко дълго стана, извинете.

# 633
Bubbly, добре е, че си отишла до спешен кабинет.
Сега поне са ти назначили терапи и са ти дали насоки.
Доста е противоречива тази информация за седмиците. В коя седмица трябва да си според последната ти редовна менструация?

# 634
По приложение дава 8г.с., но на мен цикъла ми е удължен, последна менструация на 20 септември, а принципно Ц ми е 33 дни г/д.

# 635
  • София
За сега всичко върви добре кървенето почти намаля ако продължаваме така в понеделник ще ни изпишат:hugs:
Скоро не си писала? Овладяха ли кървенето? Вкъщи ли сте си вече Simple Smile)

# 636
  • Plovdiv, Bulgaria
vikim23 при записване за ЖК пускат секрет, цитонамазка и изследвания.

Понеже не съм правила БХС с малкия, а само ФМ, а сега доктора иска и 2те, за което аз съм още в чудене, мислех да си спестя това БХС...
Но да попитам принципно -първо се правят измерванията на ехографа и после със снимка се ходи за кръв? Правилно ли съм разбрала?

На момичетата с притеснения - дано скоро нещата се успокоят при вас и всичко да си е  наред!

Bubbly . . . моя цикъл също е по-дълъг, с по-късно овулация съм и имаме разминаване малко с 4-5 дни. Ако трябва иди и след почивните дни да те видят, ще си покаже расте ли човечето. Ако расте и си е с пулс, това разминаване може да си се навакса.

# 637
Здравейте мамита, аз съм meldim , не зная защо администраторите не спорат да ме блокират за дни даже сега 10 дни не ми разрешават да пиша и си направих друг профил , изключително много ме изнервят , защото не смятам че пиша нещо лошо , ужас

# 638
  • Варна
Оххх момичета много съм изплашена! Бях на изпит до сега, ама си тръгнах преждевременно, защото колежката, която стоеше до мене била епилептичка и получи припадък и аз мнооооого се стреснах. Направо се свлече в краката ми и аз започнах да крещя и си пипнах лицето! Много ме е страх, нали не трябвало да се пипаме, когато се стреснеш (незнам защо, ама всички ми го казват) ох, не знам много се изплаших!

# 639
Bubbly . . . пусни си за всеки случай ТСХ, ако е високо може да е от него. Ако си с по-дълъг цикъл е нормално да има разминаване и аз съм така, с предната бременност имах 10 дни разминаване, детето се роди една седмица преди термин напълно здраво 3200гр.. Относно лекарите в Шейново - много добри са, 2 пъти лежах там за задържане и благодарение на тях успях да стигна успешно до края. И наистина в такива моменти трябва колкото се може повече почивка и лежане.

Lemons успокой се, не виждам логична връзка от това да се пипнеш и да стане нещо на бебето... от стрес и притеснение можеш да си докараш повече проблеми

# 640
  • Варна
И аз не виждам логична връзка, ама се появявали петна по кожата на мястото където се пипнеш. Детенцето на моя позната е така има петънце на едната му веждичка и е плешива , защото тя се била стреснала и се била пипнала там. (Не знам до колко е истина, тя така разказва) Като цяло преди наистина не вярвах на тези глупости, но в момента малко по-различно съм настроена...
Успокоих се вече! Просто ме достраша да не ми стане нещо, заради тази ситуация. Много ме е страх от припадащи хора и т.н и просто се случи буквално пред очите ми и затова малко се шокнах

# 641
Лимонче, не се притеснявай! Не мисля че ще има нещо на бебчо, защото ако това е вярно, то моето ще е покрито в петънца Joy Постоянно се стряскам откакто съм бременна, ама буквално от всичко, дори когато ММ се прибира от работа и тръгне да си отключва вратата, аз вече съм съм подскочила от дивана от уплах. Моментен стрес не е вреден, но хроничния вече би могъл да окаже негативно влияние на бебо. Hug

Мелдим, забелязах че на няколко пъти публикуваш своите коментари един след друг, а това било забранено (и аз го разбрах след като го бях направила:grinn:) и сигурно затова ти блокират профила, защото се води системно нарушаване на правилата ако си го направила повече от един път Kissing Heart

Кристиана, аз си записах час за БХС при д-р Чавеева и ме викат един-два дни преди ехографията за да дам кръв, и да могат да са готови резултатите, така че докторката да ги разчете заедно с ехографския преглед.

# 642
Здравейте мами 😁

Чета ви от известно време с интерес,накратко за мен-на 41 год. съм,имам 20 годишна дъщеря (родена юни месец🥰)и сега съм в 8 седмица, след 1 мисед и 1 биохимична бременност.Изчела съм толкова много информация по темата забременяване и бременност,че чак съжалявам!
Включвам се най-вече за да ви кажа,че в Майчин Дом вече има оборудвана лаборатория,която прави на място ДНК тестовете за хромозомни аномалии и струва 820лв-доста по-малко от всички останали тестове,които са много по-скъпи,заради транспорта до чужбина(Германия,САЩ).Освен за хромозомните има и редица други ДНК тестове,които при евентуални съмнения могат да се пуснат и са на по-достъпни цени,спрямо другите.Точността на резултата е същия-99.9%
Така че ,ако някоя от вас ще прави такива тестове поне може да спести пари 🥰
Пожелавам на всички ни здрави бебета и по-малко страхове😁⚘

# 643
Оо много ти благодаря Peperudena за тази информация. Ще ми бъде от полза. Прегръдки 🤗🤗🤗

# 644
Благодаря ви за включванията.
Днес нямам кървене, за щастие, пия си лекарствата, почивам си и си лежа. Ставам от време на време да си направя нещо за ядене, но без изсилваници.
Лошото е, че аз не се сетих да помоля за болничен, а и те пък не ми дадоха и в понеделник ще трябва да се ходи на работа. Ако не ми се появи пак някакъв дискомфорт, ще си ида, какво да правя ...
Относно ТСХ, сигурно ще го проверя другата седмица по някое време и ще се чуя с ендокриноложката да каже ако трябва да вдигаме дозата на Л-тироксин.
Относно Шейново, доволна останах, но пък чак такова разминаване в данните на лекарите ... учуди ме. Може би ще си ида още тази седмица при докторката, при която си ходя във Вита, за да й кажа какво се е случило и да гледа дали ще измери нещо различно. Вече се оплетох тотално с техните измервания и твърдения.
Даже снощи едната от двете докторки (тази, която беше повикана за съвет, явно по-опитната), каза че й се виждало като 5г.с. и 5, 6д. ама го написа 6г.с. и 1д. А само преди седмица и два дни го измериха във Вита 6г.с. и 2д.
Обсъждаха си ме в Шейново сякаш не съм там, беше някакво много странно, да седя пред тях и да говорят за мен в трето лице Grinning Не се обиждам, наясно съм, че лекарите са особен чешит хора ама ... да.
Обясниха ми, че кървенето нямало как да спре веднага или да ми обещаят, че няма да се повтори и казаха, че най-вече трябва спокойствие.
Не се усещах да съм неспокойна, но явно ... се случва по-често в толкова ранен етап ..

Общи условия

Активация на акаунт