Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?!

• 70 304
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,

Току-що ми изгоря пералнята, 2-ра, 3-та, кой знае коя на брой употреба, която изкара повече години, отколкото производителят изобщо би могъл да предположи.
С този тип електроуреди съм на Вие, но изпитвам истинско страхопочитание.
Посъветвайте един беден ерген, който едва се издържа като преводач на свободна практика, в какъв възможно най-бюджетен, но все пак надежден уред да инвестира? Идеалният случай е 2 в 1 (пералня + сушилня), но след бърз преглед на част от коментарите и няколко оферти онлайн разбирам, че имам по-голям шанс да намеря Светия Граал, отколкото евтин комбиниран уред от този тип. Под бюджетен си представям нещо под 600 лв. Благодаря.   

В такъв случай не е добре да хвърляте 600 лева за тоя дето духа. Мисля, че за тези пари е по-добре да си купите само пералня. Всичко друго ще е ужас- проблеми и висене по сервизи.
Ако решите да е само пералня, моля, пишете в темата за перални.

# 601
Като алтернатива може би за да не давате едни "грешни" пари наведнъж да помислите за уред на изплащане, може би нещо на безлихвен кредит? Тогава вече при друг бюджет ще могат да ви препоръчат нещо...адекватно....

# 602
Благодаря. А можете ли да ми препоръчате само пералня в такъв случай? Мога ли да сбъркам много с определена марка, липса на жизненоважна функция или нещо подобно?

# 603
# 604
  • София
По стечение на обстоятелствата и взаимни убеждения аз, мои роднини, а и приятели избрахме комбиниран модел на Hotpoint Ariston. Всички го ползваме вече поне 3-4 г. и нямаме абсолютно никакви проблеми. Вкъщи пускаме пералня (със сушилнята) през ден. Много сме доволни. Така че препоръчвам на всички.

# 605
По стечение на обстоятелствата и взаимни убеждения аз, мои роднини, а и приятели избрахме комбиниран модел на Hotpoint Ariston. Всички го ползваме вече поне 3-4 г. и нямаме абсолютно никакви проблеми. Вкъщи пускаме пералня (със сушилнята) през ден. Много сме доволни. Така че препоръчвам на всички.
Не ви ли се свиват дрехите - Тениски, блузи, дънки ?

# 606
  • Варна
Интересно ми е/не се заяждам/как миришат дрехите след сушене? 15г. ползвах AMD129-перфектна пералня и най-голямото недоразумение за сушилня! До края не спряха да миришат изсушените дрехи на гума.Е затова като дойде време за нова казах категорично НЕ на Аристон.

# 607
Интересно ми е/не се заяждам/как миришат дрехите след сушене? 15г. ползвах AMD129-перфектна пералня и най-голямото недоразумение за сушилня! До края не спряха да миришат изсушените дрехи на гума.Е затова като дойде време за нова казах категорично НЕ на Аристон.

Преди да купим нашата, четох доста такива отзиви, затова се отказах от Аристон.

Пиоле1, не се свиват. Само два пуловера от вълна ми се свиха, но те не трябва да се пускат изобщо.

# 608
  • София
Свиването, според мен, е от материята, няма общо с уреда.
Аз съм с любимият модел в темата на АЕГ. След едно пране+сушене вадя дрехите, разглеждам и установявам, че не помня да имам такъв тъмнозелен пуловер... След малко стоплих, че пуловерът на половинката се е свил от мъжко L на дамско S. 😬
Нищо, поносих го ден-два, приятна дрешка.
След седмица вадя дрехите след пране+сушене и почвам да се чудя, малката откъде има такова тъмнозелено пуловерче... 😬😂
Сега вкъщи се обзалагаме дали ще се свие до размер за кукла. 🤣 Макар че уж ще внимавам да не го пускам с другите, но като се знам...

# 609
Сега вкъщи се обзалагаме дали ще се свие до размер за кукла. 🤣 Макар че уж ще внимавам да не го пускам с другите, но като се знам...

Имам такъв случай отпреди да имаме сушилня - един много хубав червен пуловер, уж с Woolmark, пък първо беше на половинката, после мой, после на детето и накрая за куклата Simple Smile

# 610
  • София
Не ви ли се свиват дрехите - Тениски, блузи, дънки ?

Не сме имали проблем със свиване или миризма след сушене. Перем наши дрехи, чаршафи, възглавници, дори малък килим, бебешки дрехи, дрехи на куче и доста работи. Никакви проблеми.

# 611
Преди 7 години имах малко по старо от това сиво БЕКО https://adbgy.top/tech/detail.php?hash=552772af003ddb3edd24508d8e0693b3 купено 2005 година . Имах един сив вълнен половер . Бях го пуснала на МИНИ 30 и излезе като за кукла . И това при 30 градуса с 600 оборота центрофуга .

# 612
  • Варна
Дрехи не съм свивала слава богу,защото по начало внимавам и никога не ползвам пълен цикъл пране- сушене за капризни дрехи. За чаршафи и хавлии да-там драма няма. Съсипах обаче едно червено яке на девойката навремето. Ластиците му се отпуснаха и нямаха оправяне.
Новата пералня хем не е с термопомпа имам чувството,че суши на много по-ниска температура от бабичката Аристон. Самата тя не е много топла и не отделя топлина.

# 613
Ползвах Hotpoint-ariston Aqualtis модел 2016 беше направо ми печеше дрехите. Миришеше на гума, после се измириса. Дори на програмата за сушене на синтетита пак свиваше и печеше. На програмата за памук беше още по-страшно. Чаршафите ставаха на хармоника само за хавлии ставаше, а беше голяма 10/7 кг и никога не я пълнеш повече от половината. Ужас беше, затова се учудих, че сте доволни. Разбирам че няма как всички комбо да са с термопомпа, но поне да намалят температурите си на сушене на 50 градуса,a не да пекат дрехите на 70-80 градуса.

# 614
  • sofia
Здравейте, от вчера ви чета, предимно сте фенове на АЕГ, но пък аз се сдобих с Dynamic Next WDXOA G4118AHC 11 на 8 килограма, няма пълнене Simple Smile
Нещо не се оправям с програмите обаче. Снощи пра и суши 3 чаршафа,2 калъфки и един плик 7 часа Anguished, първо избрах проглама памук на 40 градуса, която беше 1:20ч, а после сушене за прибиране в гардероб, нещо не правя като хората, не е възможно по 7 часа да пере+суши.

През деня пуснах тениски, които изпра за 60мин, а сушенето нагласих на 90мин и всичко беше ок, но когато дам автоматично да избира време за сушене .... положението е ..... 7часа хахаа.

Приемам всякакви съвети, за първи път имам перална+сушилня.

Общи условия

Активация на акаунт