Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 142
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • някъде под слънцето...
Да винаги може още Simple Smile, но аз вече съм на фаза, колко живота ще ми трябват за да ги свърша?
Писала съм как в опит да си взема нещо дребно от дома на родителите ми след погребението на баща ми, което да носи символичното му присъствие в моя дом, попаднах на колекция от парфюми , които сме му подарявали.Реших, че ще спестя тази емоция на дъщеря ми.

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 19:50 от sl

# 151
  • виртуално
sl , надявам се, че няма да прозвучи странно, но ти пожелавам да си жива и здрава докато изпръскаш всичко налично Simple Smile

# 152
  • някъде под слънцето...
Рапунцел Heart
Благодаря, ще се постаря.
Когато  след 45  губи близки хора, човек  се настройва философски и осъзнава, че живота не е вечен и всичко има своя финал.Това ме накара да преосмисля много неща.

# 153
sl , надявам се, че няма да прозвучи странно, но ти пожелавам да си жива и здрава докато изпръскаш всичко налично Simple Smile
Точно така и от мен Grinning, но да ви кажа и на мен са ми минавали разни мисли относно презапасяването, ама няма да си разваляме настроението. Днес се наслаждавам на Alien - 2 пъти пръснах и после още 2 и ми е добре, даже още бих нанесла, ама не смея.

# 154
Божее, разляхме си кафетата бре, я се спрете Stuck Out Tongue Winking Eye всички ще мрем така или инак. Ми спрете да купувате Stuck Out Tongue Winking Eye Heart

# 155
Аз пък купувам с обратната нагласа - веднъж се живее, няма да си отнеса парите с мен. Работя в повечето случаи по 60-70 часа седмично и заслужавам да инвестирам в козметика, която ме прави щастлива.
По темата, не съм фен на Arnani, нищо уау не откривам, но напоследък това е тенденция при мен. Даден аромат ми стои добре, но нищо повече. Не бих се обърнала след себе си заради него и това ме побърква.

# 156
Добре, че попаднах тук. Вече не се чувствам толкова извън контрол с моята колекция от около 50. Стремя се да ги изпръсквам и после хвърлям, иначе просто не знам... И сега не намирам адекватен начин да извадя и подредя всички, за да са ми пред очите, държа само част навън. Засега само 2 парфюма може би бих оставила с минимално количество за спомен (или ако ги открия отново на прилична цена, да ги купя) - Ma Dame на JPG (няколко използвани, откакто го спряха пестя последния) и Sahara Noir на ТF. Винаги се оглеждам за подобни на тях, засега без успех.

# 157
Аз пък купувам с обратната нагласа - веднъж се живее, няма да си отнеса парите с мен. Работя в повечето случаи по 60-70 часа седмично и заслужавам да инвестирам в козметика, която ме прави щастлива.
По темата, не съм фен на Arnani, нищо уау не откривам, но напоследък това е тенденция при мен. Даден аромат ми стои добре, но нищо повече. Не бих се обърнала след себе си заради него и това ме побърква.
Харесва ми твоята нагласа. Аз също имам проблем макар да съм с по- малко бройки. Бях решила до края на годината да закова шишетата на 20 и да кротна известно време. Е, то хубаво ама те завчера станаха толкова а още не са дошли празниците. Ще трябва да изпръскам нещо Grinning Дерта може да е бял, но си е дерт.Joy

# 158
Благодаря! Аз не си поставям ограничения. Отдавна имам проблем с прибирането на козметиката, не ме тормози. Стига да имам финансова възможност и да ми хареса, купувам. Все ще се изпръска. Но тук е моментът да отбележа, че нямам деца, не съм омъжена и реално сама съм си приоритет. Ако трябва да избирам между парфюм и дете, едва ли ще мисля по същия начин.

# 159
Моите бройки са много малко, но на мен ми е такъв характера и ни що не придобивам и не приемам близо до себе си ако не ми харесва наистина силно - било парфюм, човек, дрехи, обувки и т.н. Дори хартиени книги не купувам толкова много вече. С парфюмите конкретно се ограничавам преди покупка докато поне два-три пъти не съм го носила с голямо удоволствие. Случвало ми се е доста пъти да ми хареса някой много на първа проба и да го взема веднага и после да ми стане лошо като го сложа, и се чудя къде да ги дявам. Или просто усещам, че не ми отиват. Така е например с извънземното - сякаш друга жена се е вселила в мен.
Но пък Alien Eau Extraordinaire толкова ми пасна, всеки ден все повече го харесвам и му се радвам като дете на бонбони.
Имам приятелка с подобно "отклонение", тя ми каза,че даже си сънува парфюмите. :Д
Луди сме, но сме заедно в това. :*

# 160
  • The Evergreen State
Sl, има и друг подход вместо намаляването на бройката за който едва ли не си се сетила, но все пак да споделя. Можеш вместо да ги мъчиш ако ти тежат да ги оставиш настрана и да си купиш нещо ново едно което харесваш и да си го изпръскаш. После нещо друго и така си я карай известно време свободна. Предполагам че си привързана към колекцията си но може и да са ти поомръзнали парфюмите и усилието да се справиш с проблема е голямо защото те не се изпръскват за година -две и това също натоварва много мислите.
Ако ги оставиш настрана за неопределено време и почнеш "на чисто" може да получиш различна перспектива за тях, може в един момент да ти е по-лесно да се откъснеш от тях, да решиш с леко сърце че ги оставяш в миналото, да решиш да ги подариш (дариш) или част от тях или просто да ги запазиш от носталгия но дотам, да не ги мислиш повече, да се откъснеш и да продължиш напред без да ги мислиш повече. Всяко нещо има начало, има и край. Не съжалявай за колекцията защото ти е подарила прекрасни мигове а и нали казват че хората обикновено съжаляват повече за това което не са направили от колкото за това което са. Така че и да загърбиш 300 парфюма и да ги оставиш в миналото, няма лошо, човек има нужда от промяна за да продължава напред. Успех каквото и да решиш.

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 11:53 от Athena

# 161
Момичета, имате прекрасни колекции. Винаги съм се чудила на моите клиентки, които си купуват нов парфюм всяка седмица за какво им е. Ето, сега придобих и нагледна представа. Grinning
Имам един въпрос към вас. Не ви ли се развалят парфюмите, като ги съхранявате с години? Лично моите, останат ли за повече от година-две, ароматът им започва да се окислява и се променя. Специфичен аромат на чубрица и стават непоносими. Същото съм забелязала и с тестерите в магазина. Тези, които са на повече от 2-3 години(не толкова търсени парфюми, на които не можем да изпръскаме тестерите) се развалят.

# 162
Не ми се е случвало парфюм да ми се "развали" от стоене. Имам един Carolina Herrera Chic, сигурно има едни 15год, откакто го имам, не е мръднал, а като трайност е убиец. Но и не ми върви грам, сигурно е време да го пусна за размяна...

# 163
  • Пловдив
Това за ароматът на чубрица съм го чувала и от други, но при мен не се е случвало. Имам доста стари парфюми, само цветът  при някои се променя.

# 164
Чувствам се винаги щастлива да купувам парфюми,козметика,чанти,обувки и не изпитвам гузно чувство за големите количества-все пак са по-добре похарчени пари,от тези за цигари,алкохол,хазарт,мъже хахаха оли днес ми е много шантав ден.
Парфюм за деня-Girls can do anything -носи ми особено настроение и не спирам да го усещам,при мен е с уникална трайност.
Вчера покрай мен мина жена с уникален парфюм и аха да я питам ли кой е или не,и ми се скри от погледа:))

Общи условия

Активация на акаунт