Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 177
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Докато почне следващата тема, ще са свършили намаленията. Давайте ги шлейфовете още сега!
Макар, че ми се иска и една друга тема да разнищим /с оглед и на предстоящите празници и неизбежните подаръци/ - любими и добри бюджетни аромати.
Темата е чудесна, но според мен ще се дублира с разговора в <Изпитани сайтове>. Там се препоръчват постоянно текущите промоции с линкове и  се препоръчват бюджетни попадения.

# 271
Темата докато се изпише ще дойде време за зимни парфюми, по общо.

# 272
Важно е на първо място ароматът да ти "говори", да го почувстваш свой. Обаче най-красивите в повечето случаи се отличават с много качествен състав, който пък си има цена. Може да има много изключения, но те не променят факта:) когато започнах съзнателно да се интересувам, първо избирах аромат, после гледах колко струва и си плащах:)))

# 273
  • София
Привет на всички в темата, зареден е новия мъжки Мюглер - A*Men Ultimate.
Ако кажа, че не ми харесва, ще излъжа, но реално липсва какъвто и да било уау фактор, като за мен е далече от силните попадения на линията, най-вече по отношение на оригиналност. Иначе си носи познатото уютно и привлекателно меко излъчване, като със сигурност ще намери фенове, но в мен остава едно тънко разочарование. Бих искал повече провокация и новаторство, което винаги е било типично за А*мен линията в предишни години.

Иначе съм впечатлен от новия дамски Азаро - Wanted Girl Azzaro for women / https://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Wanted-Girl-54020.html

Гурме феновете да наточат ушета - парфюма е чук! Много секс носи, от модерените вкусни кремави хитачки Smiling Imp
Поне за моя нос, парфюма е трепач, много изпипан в гурме частта, модерен и женствен. Феновете на Килян Лов, Принцесата, Задиг белия, ДГ пур фем и тн да го тестват при интерес и възможност Simple Smile Много комплименти ще носи, гарантирам.

Базила - радвам се да видя хубави думи от теб за Ланком Хипноуз Hands Clap
Чудесно си го описала, споделям, като бих добавил, че на мен ми носи едно непреходно женско присъствие и елегатнтност, допълнени от дискретен сексапил.

Да споделя и първи общи впеачетлания от един много интересен парфюм:
Herbae L'Occitane en Provence for women and men / https://www.fragrantica.com/perfume/L-Occitane-en-Provence/Herbae-53659.html
Скрит текст:
Много странен,  уникален, различен, сложен за описание, определено впечатляващ и изключително майсторски смесен!!!. 100% ниш издържан, крайно любопитен в своята неподправеност и самобитен характер. Има нещо първично и пленяващо, притегателно у него, природно, напълно натурално, което вярвам, че всъщност носи магията му. Мирише зелено, мъхесто, билково, но билковата част е  модерно внесена. В шок съм. Тук L'Occitane избиха рибите. Парфюм, който за мен влияе на подсъзнанието мигновенно и смятам, че в парфюмните среди ще бъде оценен подобавщо. Да, по-скъп е, но за мен цената му е оправдана.
Използвам случая, да споделя, че обслужването в магазина им в Сердика Мол/София/ е безупречно и дори преди да закупя, каквото и да било/а всъщност  взех  бутилка от черешовия Fleurs de Cerisier /, любезната, мила и напълно запозната с продуктите косултантка, ми даде мостри от L'Homme Cologne Cedrat и въпросния изключителен Herbae.
Специално намигам на Klodilia да тества Herbae - вярвам, че има огромен шанс да й хареса.

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 21:43 от Deetron

# 274
Включвам се и аз в текущата дискусия.

Според мен, честно казано, няма особено значение колко струва парфюма. Да, вярно е, че повечето хора имат няколко парфюма (около два-три при жените и един или в добрите случаи два-три при мъжете, които просто сменят от време на време). Около мен съм усещала аромати, които стоят невероятно на дадения човек. В последствие се оказва, че са Зара или Бритни Спиърс... Нищо лично, просто аз тези марки НЕ ги харесвам. Респективно цената им е дооооста ниска.

Усещала съм и парфюм, който откровено ме е отблъсквал, а се оказва в последствие, че е ниш и цената му е .. доста приятна Simple Smile   

Според мен, човекът прави парфюма, а не обратното. По същия начин е и с дрехите, бихутата и прочее.

Единствено при по-скъпите аромати, шансът за кофти аромат е по-малък. Но това не означава автоматично, че получаваме някакъв нечуван one-of-a-kind аромат. Даже напротив...

И в този ред на мисли, едни от най-интересните парфюми, които имам, са боклукчиво евтини- Fancy Night и Truth or Dare Naked. И двата обожавам, и за двата съжалявам горчиво, че не се запасих, когато ги имаше навсякъде.

Аз днес си мислех какво нещо е химията, която прави парфюмът с дадена кожа... Може би това може да ни е следващата тема-парфюми, които на ВАШАТА кожа са изключително трайни и изллъчващи. На мен би ми било интересно дали ще имам съвпадения с хората, с които имаме общи такива парфюми.

Парфюм на дена - La Nuit Tresor. Жестоко е това нещо...няма отмирисване. Получавам постоянно комплименти с него. Включително и днес, от мъж, който грам не се вълнува дали и какъв парфюм носи човекът отсреща...а се бях напръскала преди едни стабилни 11 часа, които прекарах в голямата си част на открито...

# 275
Благодаря за мнението за Herbae L'Occitane en Provence for women and men. Не съм го пробвала, а харесвам продуктите им. L'Occitane имат наистина страхотни попадения. Преди ползвах 4 Reines, беше божествен (а аз не търпя много рози), но уви, решиха да заложат на нещо по-модерно. Confused

# 276
Никой парфюм не харесвам от тази марка. Никога не съм купувала и имала. Не знам защо ме отблъскват. Козметиката им харесвам много.

# 277
Никой парфюм не харесвам от тази марка. Никога не съм купувала и имала. Не знам защо ме отблъскват. Козметиката им харесвам много.

Всичко е въпрос на вкус. На мен много ми допадат. Не са супер популярни, в сравнение с доста парфюми са на прилична цена и е чудесно, че мога да комбинирам парфюм с други продукти от серията. Все ме е страх иначе, че ще се бият миризмите.

# 278
  • някъде под слънцето...
Включвам се и аз в текущата дискусия.

Според мен, човекът прави парфюма, а не обратното. По същия начин е и с дрехите, бижутата .....

Аз днес си мислех какво нещо е химията, която прави парфюмът с дадена кожа...

Точно.човекът с неговото излъчване прави парфюма. дрехите , бижутата....., а не обратното.
Едни и същи неща, карат различни хора.да изглеждат евтино или скъпо, не е от нещата , от хората е..
Що се отнася до "химията" на кожата тя може да превърне и най недолюбвания парфюм в магия.
Чета много озказвания за секси парфюми, и ми е интртесно какво точно означава един парфюм да е секси.
И ако Анджелина Джоли се полее с парфюм на Zara пеимерно , по малко секси ли ще бъде.?
Или ако някоя  непривлекатвлна  "лелка" се напръска  със "секси" парфюм , дали ще придобие сексапил?.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 07:38 от sl

# 279
Е, то секси-то пак е въпрос на усет, въображение, вкус. Simple Smile
Сега, за мен Анджелина Джоли не е секси, но за други е. Същото е и с ароматите. Тук си говорим за личните ни впечатления. Рецепти няма.

# 280
  • някъде под слънцето...
Точно.
Сексапила е съвкупност от много неща.Няма как решаващата роля да е на парфюма.
Споменах Анджелина Джоли защото.е спрягана за сексапилна.
По принцип не се впечатлявам от  светли очи, и  предпочитам сексапила на  Моника Белучи .

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 22:25 от sl

# 281
  • София
densi- е да, всеки с вкуса си.

Моля, нека не превъщаме моя пост в последвала дискусия за/против парфюмите на L'Occitane.

В този ред на мисли, пърснах на кожа за опресняване на впечателенията L'Occitane Eau des Baux  - изключително добър зимен парфюм! За феновете на качествен микс от опушени дървесно-ванилови акорди, ще е рай. Мирише на коледа по един негурманд начин.

# 282
А да, този е хубав, сега ме подсети за него.

# 283
  • Бургас
Аз пък искам да имаме нова тема за Шанел имало е такава,но тя е стара.Не казвам да е следващата,но искам,искам,искам с мненията на сегашните участници в темата.Да ви питам,момичета и момчета може,хаха какво ви е мнението за Гучи Ръш,харесвате ли го,имали ли сте го,изобщо какво мислите за този аромат.Много малко коментиран и нищен е тук,а ми е интересно мнението на хората за него.

# 284
  • Viena
По-скоро нещо за новостите в парфюмите и как се променят във времето,лично на мен ми било доста интересно.

Общи условия

Активация на акаунт