Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 182
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Аз го имах преди 20 години и ме беше омагьосал. Толкова странно нещо не бях помирисвала,  обожавах го. Сега от носталгия си взех пробичка. Много спомени нахлуха. Това е едно от нещата, заради които парфюма е уникално нещо. Едно вдъхване и те връхлитат емоции от даден период от живота.

# 286
  • някъде под слънцето...
Променят се драстично.
Няма как да бъде обяснено,Човек може да го разбере само ако познава добре стари и нови парфюми.
Всяко останало мнение ще бъде субективно, тоест пречупено, през нечие усещане.Усещане, което може да бъде на светлинни години от вашето.

# 287
Много интригуващо описание на новия парфюм на Л'Окситан. Отдавна не съм пробвала техни парфюми, а всъщност един от първите парфюми, които ме плениха и да кажем запалиха по парфюмите изобщо, a и ми беше станал любимец навремето, беше един техен, почти само на цъфнала липа миришеше. И до днес тази нотка много я обичам...но от тогава друго тяхно не съм имала.

# 288
  • Бургас/Пз
Предлагам следващата тема да е топ 5 (примерно, може и повече  Mr. Green ) на присъствени, мощни и шлейфови парфюми.  Simple Smile Предполагам на много от нас, които не са запознати с голяма гама от парфюми, ще ни е интересно.
Прекрасно предложение Simple Smile Чакам с нетърпение какво ще споделите и ще ки водя записки Simple Smile
За бюджетните парфюми също много искам да чуя вашето мнение Simple Smile

# 289
Макар, че ми се иска и една друга тема да разнищим /с оглед и на предстоящите празници и неизбежните подаръци/ - любими и добри бюджетни аромати.
Чудесна идея Heart Flowers Hibiscus
Обичам красиви бюджетни открития и ще събера много идеи.
Брайтче, Gucci Rush е чудесна класика. На мен ми прилича на една леко по-пудрена Bottega Veneta - хладен, елегантен, пачулено-мъхов, но и някак кремест. Нито една съставка не откроявам, всичко е един мек, кадифен бленд, като мъркаща котка е този Ръш.
Според мен Ботега създателите са ползвали именно Ръш 1 за вдъхновение.

+ 1 за парфюмите на L’Occitane. От мъжките Eau des Beaux, а от дамските Terre de Lumière са много добри. Terre е чудесна и модерна лавандула, която по мое мнение, съществено превъзхожда хитове като Libre и Mon Guerlain.

# 290
Аз не харесвам меко казано Гучи Ръш.

# 291
  • Sofia
На Локситан отдавна съм хвърлила око на https://www.fragrantica.com/perfume/L-Occitane-en-Provence/Terre … ntense-48863.html

Оообаче в България го няма. Sad

Аз пък си мисля, че и със скъпите парфюми можеш много и често да сбъркаш, точно защото са композирани, сложни, по някой път и трудно разбираеми.
Важи и обратното разбира се, разочарованията се крият навсякъде. Grinning

Една жена с какъвто и парфюм да се полее, кожата й прави ли го да мирише на кенеф, ще има нулева сексапилност, ако ще и Мис Вселена да е. Grinning

# 292
Брайт, Ръш съм го пропуснала някак преди години, по улиците просто се поливаха с него и не съм го пробвала даже. Миналата зима се напръсках в мола и веднага си го взех, отровата явно е в дозата.На мен ми допадат плодови аромати, този е супер жизнерадостен и с по - дискретно нанасяне може да бъде чудесен спътник в ежедневието. Има някаква момичешка дързост и нахалство в него, но е и някак женствен и кремест, както е писала Врабчо.

# 293
Да, няма го тук, а така искам да го тествам.
Със скъпите нишови аромати е най-лесно да сбъркаш, да. Повечето са трудни и странни, направени за колекционери.
А в крайна сметка парфюмът е, за да се носи и да радва. Всичко останало е суета.

# 294
Така е, сетих се за онази съфорумка, която търсила пожарогасител в офиса, а се оказал арабски парфюм на клиентка. Joy

# 295
Така е, сетих се за онази съфорумка, която търсила пожарогасител в офиса, а се оказал арабски парфюм на клиентка. Joy

Това е много готино,  култово направо Mask

Брайт преди 15 г ми подариха Ръш и за да не обидя подаряващите , го пръсках периодично..  Още го имам 1 път за зимния сезон ми се приисква поне. Доста плодове и сладост за мен...
Bon Soir от Париж и за да съм в тон , парфюм за деня Chanel N 5.

Сънче, благодарение на теб , чакам утре Мимозата , като я взема ще пиша..

# 296
  • Sofia
Имам чувството,  че златната серия на Дюпон е много актуална в момента.  Отвсякъде ме задушават с ууд и смоли.

# 297
  • Sofia
Vrabcho_, и аз, и аз искам, ама нейсе. Оглеждах се в Турция, ама и там не го видях. Ще го гърся някъде по Европата.
Иначе, мисля че имам малка пробичка на първия, успях да си изпрося преди време.

Искам и да отбележа, че когато и да влезна в магазин, в който има Локситан, мирише много хубаво. Blush

Мимозке, на мен? Flushed Нещо съм изпуснала, моля за опреснение...ако иде реч за мен де, че да не си присвоявам заслугите на някой без да искам.. Bowtie

Пожелавам ти прекрасно изкарване в града на любовта и много хубави емоции. Hug
И пиши, пиши. Simple Smile)))

# 298
Аз днес само за едно излизане в обедната от поне три места подуших Ла ви е бел, много е масов, чак омръзва.

# 299
И тук по туристическите места Ла Ви е Бел се усеща..
Сънче, мисля  че ти писа в другата тема за Мимозата ,че е наличен ?!

Общи условия

Активация на акаунт