Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ключовите моменти при използването на продукти с EGF?
Кои са препоръчителните уебсайтове за пазаруване на корейска козметика и какви са техните уникални характеристики?
Какви са основните правила за използване на серуми с витамин С?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ключовите моменти при използването на продукти с EGF?
Продуктите с EGF (епидермиален растежен фактор) не трябва да се използват постоянно, а трябва да се прилагат в курс от един месец, последван от пауза от три месеца. Освен това те не трябва да се нанасят върху ранни или увредени кожни участъци и не трябва да се комбинират с киселини или витамин С. Те са предназначени за интензивна анти-ейдж терапия и трябва да се прилагат след 35-40 години.
-
Кои са препоръчителните уебсайтове за пазаруване на корейска козметика и какви са техните уникални характеристики?
Препоръчителните уебсайтове за пазаруване на корейска козметика включват YesStyle, BeautyNetKorea, RoseRoseShop, JoJoSe, CosmeticLove и StyleKorean. Всеки от тях предлага различни предимства като безплатна доставка над определена сума, бонус системи и кодове за отстъпки. Например YesStyle предлага безплатна доставка над $35 и бонусна система, докато JoJoSe предлага безплатна стандартна доставка и трупане на кредит в долари с всяка покупка.
-
Какви са основните правила за използване на серуми с витамин С?
За да използвате правилно серумите с витамин С, първо ги нанесете върху суха кожа след измиване или след първия продукт за грижа. Можете да ги прилагате върху цялото лице, включително под очите, клепачите, устните, шията и деколтето. След като попие напълно в кожата ви, продължете със следващите стъпки от рутинната си грижа като тоник и есенция. Препоръчително е да използвате тези серуми сутрин и винаги ги комбинирайте със слънцезащитен крем с висок SPF фактор. Не се препоръчва използването на киселини заедно с тези продукти. За да запазите тяхната ефективност, съхранявайте ги в хладилник и използвайте в рамките на 3 месеца, тъй като могат бързо да се окислят.
-
Кои са ключовите фактори, които трябва да имате предвид при пазаруване от различни сайтове за корейска козметика?
-
Какви са основните функции на пептидите в козметиката и какво представляват те?

Ако е така, може ли да ползвам сутрин и вечер (ако не е прекалено двукратно?!) един и същи продукт в рамките на една седмица, след което следващата седмица да сменя с другия?

Ок, има проблеми, но си малко несправедлива към себе си, по описанието очаквах нещо доста по-страшно от това, което видях на снимката. Обаче това натурално кремче никак не ми вдъхва доверие. Като цяло, натурална, био, органик и не-знам-си каква козметика аз избягвам, защото тя залага доста често на есенциални масла, а това е голям червен флаг за мазна и акнеична кожа. Вчера с голямо недоверие си купих една органик розова вода на Алтеа с мисълта, че е моно продукт и не би трябвало да има проблеми, но като цяло съм изпълнена със скепсис за натуралната козметика. Звучи ми и като да скачаш от крем на крем в търсене на решението. Тази практика трябва да я прекратиш за поне два-три месеца и да се придържаш към две-три неща, според мен. Не хуквай да купуваш и да използваш много продукти и да правиш рутина с 10 стъпки, рано е още за това, кожата ти изглежда като да има нужда да си поеме въздух малко. Измивните продукти са абсолютно ключови, така че нека първите два продукта наистина да са за двойно измиване. Заложи и на някой продукт за възстановяване на кожната бариера, аз преди няколко страници похвалих крема на Mamonde Light Ceramide Cream, но има и други варианти в тази посока. Карай поне две-три седмици с тези три неща+слънцезащита, после въведи и продукт за химична ексфолиация. Тук внимавай да не залитнеш в преексфоалиране, един-два пъти седмично е достатъчно дори и за мазна кожа. А този гел, който позлзваш, вероятно ти надрасква и раздразва кожата допълнително, бих се отървала от него