Банята - 35 тема

• 66 703
  • 805
  •   1
Отговори
# 435
Сега е момента да намерите майстори. Предстои ни ремонт на баня и тоалетна и точно 3 месеца трябва да чакаме.

# 436
Благодаря. И аз така мислех, но или не ми отоговарят или ми казват има време до тогава. С около 5-6 фирми и майстори съм се свързала до момента. Та се чудех, рано ли е или е грешка, че обяснявам от начало, че не ми трябват, паравани, кабини, вградени структури. Само подмяна на водопровод и плочки. Дори ще бъде изкъртено предварително, тъй като ще се кърти доста и да мине на едно всичко. Търсенето ми продължава.

# 437
Благодаря. И аз така мислех, но или не ми отоговарят или ми казват има време до тогава. С около 5-6 фирми и майстори съм се свързала до момента. Та се чудех, рано ли е или е грешка, че обяснявам от начало, че не ми трябват, паравани, кабини, вградени структури. Само подмяна на водопровод и плочки. Дори ще бъде изкъртено предварително, тъй като ще се кърти доста и да мине на едно всичко. Търсенето ми продължава.
Вероятно им се струва малка задачата и не им се занимава. Например майсторът, който ни слага плочки преди години се справи бързо и много качествено. Имахме обаче авария на водопровода и се наложи да разбием един малък участък. Гонихме го с месеци за няколко плочки. Не ни отказа пряко, но така и не дойде.

# 438
Хора, помагайте Rolling Eyes
Ремонтът започна, но започнахме да се чудим дали не грешим като оставаме само с един сифон.
Скрит текст:
листото показва къде е Smirk
По принцип са два, като единият е предвиден за вана, но ще има душ вместо нея и ще го запушим.
Ограничени сме във финансите и отхвърлихме варианта за местене на канали и водопровод по другите стени и евентуално да обособим душ зона с параван и отделен сифон. Отделно и ограждането ще запуши съвсем банята..
Ползвали сме бани с един сифон като сме били на гости и не сме виждали проблем, при положение, че има добра хидроизолация не би трябвало да има влага и течове. Неудобство е, че ще се мокри цялата баня, решили сме да сложим завеса от вратата до мивката, която ще се дърпа и ще освобождава пространство, когато не се къпем. Притеснението ни е главно дали този сифон ще успява да поеме цялата вода при къпане.. да не стане езеро и явно ще трябва да се съобразяваме дали водата се оттича и да не пускаме прекалено силно и продължително душа.
Хем искаме да избегнем душ кабина и местене на тръби, хем ни е страх да не се наводняваме и да не избива влага към стаите.
Какво мислите?

# 439
  • Велико Търново
Че няма да имате проблем 🙂
Само наклонът да е добър всичко ще е наред.

# 440
  • Бургас
Ще правим ремонт на банята и искаме да сложим вградена структура. Обикаляхме магазините и се замаихме от марки и цени. Разбирам, че по-скъпото ще е по-хубаво, ама на какво да обърнем внимание. Другото, което се чудя, защо някои са доста широки, а други по тесни. Нямам проблем с разстоянието. Бутони различни, литри различни.

# 441
Аз съм с баня с един сифон. При това мокреща се, защото идиотът архитект беше оставил 76 см за душ кабина (иначе хубаво я беше нарисувал на скицата). По същия начин запушихме сифона за душ кабината и останахме с един на подходящо място.
Взехме подов сифон TECE с клапа против миризми, струваше около 70 лв. Заслужава си. Но и майсторът ни направи страхотен наклон - водата си стои само около сифона...Лесен за почистване, ако имате дълги коси...

# 442
Аз съм с баня с един сифон. При това мокреща се, защото идиотът архитект беше оставил 76 см за душ кабина (иначе хубаво я беше нарисувал на скицата). По същия начин запушихме сифона за душ кабината и останахме с един на подходящо място.
Взехме подов сифон TECE с клапа против миризми, струваше около 70 лв. Заслужава си. Но и майсторът ни направи страхотен наклон - водата си стои само около сифона...Лесен за почистване, ако имате дълги коси...

Моля?!?! Ако това е истина, че стои вода, по-добре не хвалете майстора!

# 443
ОК, ще преведа: водата при къпане не се разлива навсякъде, не се мокри цялата баня, а се задържа само в периметъра на сифона...Наклонът на плочките е перфектен и водата стои така, все едно имам вкопано душ корито от най-модерните.
Айде по-спокойно Simple Smile

# 444
Аз не разбрах - водата стои около сифона, докато се къпете, или след като се изкъпете?
Защото аз знам, че вода не трябва да се задържа (стои) никъде, трябва да се изтича.

# 445
Има и едно явление наречено "динамично равновесие", ако става дума за него, както подозирам, тогава водата наистина "стои" около сифона по време на къпане и в същото време тече, а не стои неподвижно.

# 446
ОК, ще преведа: водата при къпане не се разлива навсякъде, не се мокри цялата баня, а се задържа само в периметъра на сифона...Наклонът на плочките е перфектен и водата стои така, все едно имам вкопано душ корито от най-модерните.
Айде по-спокойно Simple Smile

За спокойствието ми - не се притеснявайте. Не ми е проблем Вашата вече направена баня.
Опитвам се да дам малко инфо на хора, на които може би им предстои направата на такава. Често съм виждал как стои една локвичка около сифона и хората явно си го приемат за нормално това. А според мен веднага след като спре да се лее вода по пода, съвсем скоро водата трябва да е изтекла в сифона. Това е добре направена баня. Идеята беше да помогна на бъдещите ремонтиращи банята да не търпят подобна работа на "майстори".

# 447
Явно думата стои ви притеснява. Използвах я да обясня, че водата се задържа само в зоната на душа, сифона, без да се разлива или стича по цялата баня.
Нямам задържане на вода около сифона; водата се стича перфектно към него; наклонът е майсторски направен....Исках да похваля сифона, който използвахме.

Прочетете болднатото без да го разделяте на две изречения.
Как изобщо бих могла да "похваля" факта, че ми се задържа вода около сифона, както сте го разбрали?!?!?!

# 448
Ще правим ремонт на банята и искаме да сложим вградена структура. Обикаляхме магазините и се замаихме от марки и цени. Разбирам, че по-скъпото ще е по-хубаво, ама на какво да обърнем внимание. Другото, което се чудя, защо някои са доста широки, а други по тесни. Нямам проблем с разстоянието. Бутони различни, литри различни.

тъй като е нещо, което ще вграждате в стената, според мен е важно да бъде качествено - рока и геберит са много ок. геберит мисля, че бяха малко по-скъпи. най-разумно е да търсите промо комбинация - тоалетна и структура, препоръчително от една марка, а не структура геберит (хубава) и турска тоалетна от полуанонимна фабрика (често пъти с компромисни качества). широките и ниските структури обикновено са за вграждане под прозорец, по-високите са стандартни. има и такива, които са суперслим, те са по-скъпи защото спестяват пространство.

# 449
Имате ли впечатления от моноблока на Видима, който в момента е на промоция в Практикер?
https://praktiker.bg/bg/Toaletni-chinii/MONOBLOK-VIDIMA-W835101/p/114255
Този модел не присъства в сайта на Видима /всъщност не го намерих в никакъв сайт/ , което ме кара да се съмнявам, че има нещо нередно... Как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт