Банята - 35 тема

• 66 711
  • 805
  •   1
Отговори
# 450
Имате ли впечатления от моноблока на Видима, който в момента е на промоция в Практикер?
https://praktiker.bg/bg/Toaletni-chinii/MONOBLOK-VIDIMA-W835101/p/114255
Този модел не присъства в сайта на Видима /всъщност не го намерих в никакъв сайт/ , което ме кара да се съмнявам, че има нещо нередно... Как мислите?
На мен ми се вижда лека вариация на това:
https://www.vidima.bg/produkti/wc-komplekti-86107g/ulysse-s-wc-k … -W8374-01-447082p

# 451
  • Sliven
Здравейте! Предстои ремонт на банята и сме раздвоени за моноблока. До сега не сме ремонтирали баня и се видяхме в чудо от марки, модели и ценови диапазон. Та, спряхме се на марките Церсанит - с уникален дизайн и Clean on лесно почистване без ръбове, НО нямат с долно оттичане; Рока или Грое. Но последните две са доста скъпи, струва ли си и има ли добри модели на Видима?... С долно оттичане? Благодаря Blush

# 452
  • Mostly in my mind
Не зная какъв ви е бюджетът, но на Роса в момента този е на промоция https://www.keranova.org/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1 … m-roca-nexowcslim ние го взехме предимно защото няма криви, вдлъбнатини,  които искат повече и по-трудно чистене. Комбиниран е с долно и задно оттичане.

# 453
  • Sliven
Не зная какъв ви е бюджетът, но на Роса в момента този е на промоция https://www.keranova.org/%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1 … m-roca-nexowcslim ние го взехме предимно защото няма криви, вдлъбнатини,  които искат повече и по-трудно чистене. Комбиниран е с долно и задно оттичане.
Точно този го видяхме на живо в Практикер и много ни впечатли, че е и с двойно оттичане. Но каква е разликата на един такъв с моноблок на Видима от цена 150 лева например? Питам като напълно неуки в тази област. Банята е правена 1981 година от баща ми и ние като семейство чак сега решихме да я ремонтираме Confused

# 454
Този модел на Рока не е римлес, т.е. без ръбове отвътре. Просто го имайте предвид. Римлес вдига цената.

# 455
  • Mostly in my mind
Досега гледах в гугъл какво е римлес, че не бях чувала ...Blush Какво ли вече няма.Blush

# 456
Не знам за този, но по принцип съм виждала разликата между скъп и евтин санитарен фаянс. Единият се измива идеално само с вода, а другият трябва да се търка всяка седмица. Отделно дизайнът си личи.

# 457
  • Sliven
Този модел на Рока не е римлес, т.е. без ръбове отвътре. Просто го имайте предвид. Римлес вдига цената.
Такъв модел е на Cersanit Clean on уникален модел, но е само хоризонтално оттичане и майстора трябва да каже дали ще може да го направи. Ако не с двойно оттичане са на Рока, но са по-скъпички

# 458
  • Mostly in my mind
Ами на мен 500 лв не ми е евтино за моноблок.  За вас не знам. Simple Smile

# 459
Не знам за този, но по принцип съм виждала разликата между скъп и евтин санитарен фаянс. Единият се измива идеално само с вода, а другият трябва да се търка всяка седмица. Отделно дизайнът си личи.
аз пък си мислех,че най-важно е качеството на водата Ill

# 460
Може и водата да влияе, аз обаче с лоша вода опит нямам, така че сравнявам при равни условия.

# 461
  • Sliven
Ами на мен 500 лв не ми е евтино за моноблок.  За вас не знам. Simple Smile
И за нас е много, Cersanit е 260, а Рока е 370 - доста над бюджета ни, така че трябва да сме се убедили в предимствата му

# 462
Без да съм 100% сигурна, имам спомен от едно оплакване от римлес на Рока в темата, че пръска извън тоалетната при измиване. Аналогичната технология на Идеал стандарт е aquablade, за тях не е имало оплаквания, но пак този тип технология вдига цената.
Наясно съм, че евтино и скъпо е субективна категория, затова само казвам, че римлес/акваблейд/ други аналогични технологии са по-скъпи от тоалетните без тази екстра.

# 463
Не само за тях, когато търсех , в баня стил самите консултанти го казваха и за някакви турски, които иначе много хвалеха. Та дори ми казаха че не-помня-кои-структури за вграждане имали нещо добавено, което намалявало силата на водата при пускане, и то решавало проблема с пръскането.
Тенк ю.
Дадох повече пари за структури геберит и по-хубави тоалетни, също без ръб - няма никакво пръскане.

# 464
  • Mostly in my mind
man_darin_ka,  много благодаря за полезната информация. Значи да не съжалявам, че не сме взели римлес на Рока. Пък и за човек, на който тоалетната винаги е била с ръбове, няма да страда толкова, че новата няма. Blush

Общи условия

Активация на акаунт