Банята - 35 тема

• 65 845
  • 805
  •   1
Отговори
# 615
Дори и на редовна цена, този комплект е прекалено евтин, което ми говори за некачествена стока. Аз не бих го купила.

# 616
  • Sofia, Bulgaria
и на мен ми се върти същото, непозната марка е Rolling Eyes

Здравейте, като пазарихме материалите за банята не знам защо тъй сглупихме да вземем за тази малка баня с тоалетна подовите плочки да са с размери 30 на 60. (Бяха към комплекта на стенните). Сега ми се виждат много големи за това малко помещение. Ние така или иначе още чакаме майстора на дойде и той ще си каже как ще е най-добре да се наредят, но ако може майстор да се включи как ще е удачно? А ето това е помещението и как ще бъде разположението. От ляво на вратата, където е душ помещението ще има праг, за да не се мокри цялата баня.

На тази малка няма смисъл при условие че мивката ще бъде или в душовото пространство или наполовина.
Мопче(не е мръсна дума) да допомага бързото сушене на пода е варианта, при ползване на банята скоро след къпане. И да има праг условно сухата част пак се мокри...

# 617
Здравейте,
За първи път ни предстои обзавеждане на апартамент, като първата стъпка ще е обзавеждането на банята. Разгледах темите назад и видях, че давате страхотни идеи за разпределението на банята. Бих искала да ви помоля да изкажете мнението си за разпределение на тази баня:

Първоначално мислехме да не променяме разположението, а да остане така както е на схемата. В последствие обаче се замислих, дали няма по-оптимално и естетично разпределение, без да се налагат големи промени по изградената ВиК.
Това за което сме сигурни, че искаме е структура за вграждане и параван/душ кабина с квадватна(правоъгълна) форма.

# 618
Идеално си е. Душ кабината е 90 х 90, както ми се струва, можете да я направите 120 х 90 и ще е "кинг сайз" Simple Smile Но я запазете заоблена иначе ръбът ще е евентуална пречка на път за тоалетната, а и ще затваря погледа на седящия на чинията.  Мястото в заоблена кабина 120 х 90 е предостатъчно.

https://siko.bg/media/catalog/product/cache/1/image/a4e40ebdc3e3 … 377b35daf45fd.png

# 619
Според мен разпределението си е перфектно. Още един плюс за по-голямо душ пространство. Една малко налудничава идея, но ще я кажа... Аз бих отделила и втора душ зона на стената срещу тоалетната.

# 620
От втора душ зона не виждам смисъл, но една голяма мивка с шкаф под нея в цялата ниша + колона до нея и ще се съберат страшно много неща. Нещо подобно:

# 621
Страхотни размери на банята, не е често срещано, късметлии сте!
Ако имах баня с тези размери, бих мислила върху възможности за голяма мивка и голям плот около нея. Но най-добре да помислиш какви са ви навиците, кое ви е удобно на вас и оттам да тръгнеш. За душ-кабината и висящата структура е ясно. Но помисли за мивката, хората, които я ползват по едно и също време ли излизат, ако имате дете/деца налага ли се да се изчаквате, ей такива неща, за да я направите така, че на вас да ви е удобна. Колко тоалетни/козметични принадлежности ползвате, къде ще ги сложите. На каква височина ще е мивка - съобразете я спрямо вашия ръст, вземете предвид, ако е тип купа върху плот. Каква батерия ще й сложите - като тип, поне за начало. Така майсторът ще съобрази височината на мръсния канали и изводите за батерията. Огледало - голямо/малко, осветление и т.н.
Иначе настоящите ВиК изводи са си ОК, според мен, може да се направи муцка.
Пък като е готова - похвали се Simple Smile.

# 622
  • Sofia
Здравейте, като пазарихме материалите за банята не знам защо тъй сглупихме да вземем за тази малка баня с тоалетна подовите плочки да са с размери 30 на 60. (Бяха към комплекта на стенните). Сега ми се виждат много големи за това малко помещение. Ние така или иначе още чакаме майстора на дойде и той ще си каже как ще е най-добре да се наредят, но ако може майстор да се включи как ще е удачно? А ето това е помещението и как ще бъде разположението. От ляво на вратата, където е душ помещението ще има праг, за да не се мокри цялата баня.

В момента правим баня на вилата с абсолютно същите размери. Разликата е единствено,че  вратата е в лявата част на стената -на мястото на душа . При нас пространството е решено като всичко е на едната страна .Мястото на моноблока е  като при вас. По средата е душа и в левия ъгъл е мивката. Според мен това е и най-рационалното разполагане,защото пред всяко остава нужното пространство за ползване.Ширината от 110 сантиметра е доста малка.  Наложи се да се  откажа от харесаните подови плочки 30 на 60 и заменихме с 30 на 30- заради наклоните към канала,който е в средата на помещението.

# 623
Някой има ли тоалетна (без баня) без сифон?  Довода е че е по-красиво и няма да има миризми, просто се чудя откъм чистене няма ли да е по-трудно?

# 624
Някой има ли тоалетна (без баня) без сифон?  Довода е че е по-красиво и няма да има миризми, просто се чудя откъм чистене няма ли да е по-трудно?
Сух сифон под конзолен шкаф с мивка нито мирише, нито се вижда.

# 625

Аз имам. Чистя я с мопа (пода) и самата тоалетна с мокри кърпички, доместос и сухи салфетки. Аз така си мия и другата тоалетна, която е заедно с банята. И там нямам сифон в сухата част.

# 626
Цитат
Аз, старо строиделство 1965 г. Не ми е трудно почистването ами тя няма и квадрат тоалетната, разбира се по-добре би било да има течаща вода и сифон, но няма.

# 627
Много по-трудно и нехигиенично е без течаща вода - само мажеш мръсотията с препарати. Тоалетната си е мръсно място, колкото и лъскаво да е. А ако има и хигиенен душ и недай боже потече вода по пода, ти се отваря работа да подсушаваш, че да не тръгне през вратата . Има сифони с клапи против миризми.

# 628
Най-мръсното място за мен е нужно да има сифон. Особено напоследък, когато дезинфекцията е по-важна - направо с кофата с дезинфектант може да си го заливаш, без притеснения. Нито е грозно, нито мирише, просто е удобно.

# 629
  • Mediterraneo

Тоалетна и баня без сифон. По мои наблюдения, масово в Испания са така баните. Чистенето е кофти, но се свиква да минаваш само с мопа. Пръскам с препарати и после обирам с мопа. Имаме вана, вода от душа не излиза по пода, та да попивам и това.
 Пак така масово, всички, които правят ремонти на баните си, слагат сифони( ММ работи това и неговите наблюдения са повече от моите). Бидета има обаче в над 90% от баните и това си е голямо удобство.

Общи условия

Активация на акаунт