Подготовка за малкия човек - тема 9

• 40 239
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, какво мислите за активната гимнастика? С ММ се чудим дали има смисъл от тази покупка?

# 451
За моят син това беше НЕактивната гимнастика. Колкото пъти го сложа там, толкова пъти заспиваше Simple Smile Иначе, ако не ни беше подарък, едва ли щях да купя.

# 452
Поли, аз мия директно при всяка смяна. Ако случайно после видя нещо (случи ми се 1 път за 3 седмици), забърсвам с мокра кърпа.
Пламъче, активната гимнастика беше единственото нещо, което забавляваше сестра ми като бебе. С часове лежеше там и се кефеше много. Сега ще я ползваме и с бебка, ако й се радва.

# 453
Момичета, какво мислите за активната гимнастика? С ММ се чудим дали има смисъл от тази покупка?

Моята дъщеря доста се забавлява с нея. Сменям й играчките, за да не й омръзват. По 20-30 минути по няколко пъти на ден изкарва там - занимава се, говори им, пее им. Взехме най-обикновена за 20-30 лв от Комсед.

# 454
И аз мия дупето директно на чешмата, то ако ще го бърша преди това направо ще си го оправя до край с кърпите. Хъджис и на мен не ми харесват, късат се и както по-горе е писано една цяла кърпа немога да извадя от пакета... Много е дразнещо, особено като бързаш.
За мен активната гимнастика е много полезна, бебчо се забавлява, гледа си играчките и кротува, обаче шезлонга... Ейй не иска да седи там това дете и това е. И там има играчки и дори се люшка, но НЕ...

# 455
  • Варна
Като има ако бърша с мокра кърпа и така под чешмата. ЗА активната гиманстика съм. Изкарва си доста време там и е забавно да се опитва да хване и после да пипа висящите играчки.

# 456
Взех обикновена сравнително ентина активна гимнастика-не беше възхитен.
Подариха ни втора ръка много по-хубава на Fisher price-пее, свети, абе голяма работа.
Тя ми спаси живота.Явно винаги скъпото излиза по-евтино и разбира се-качествено.

# 457
Най-обикновена е моята активна гимнастика. Сменям играчките периодично. Много се забавлява. Взех я като беше на два месеца, но някъде към третия започна да забелязва играчките. Много им се радваше. Сега (6+) вече си ги хваща, дърпа, лапа, огъва я както си иска. Може и час да откара на нея.

# 458
Активната ни гимнастика първите 3 месеца не я забелязваше, после започна да опипва играчките и да ги дърпа. Вече (7+++) изобщо не му е интересна и я прибрах.

# 459
Активна гимнастика купихме още преди бебка да се роди-свети,пее,но още не ни е влязла в употреба .На 2,5 месеца е и се заглежда,но като,че ли не й е много интересно и след 5 мин започва да нервничи.Сега й подариха и една,която се води 3в1 (има басейн с топки към нея).Не знам и нея кога ще я ползваме,но мисля,че може би като стане на 6-7 месеца ще се заиграва в басейна с топките.

# 460
И аз почти не ползвам кърпички само когато сме навън или положението е страшно. Мия си го на мивката директно, иначе ползвам на Бебелан или Water wipes.
Активната гимнастика ни е обикновена от Лидъл , но е много мекичка и качествена, забавлява се на нея много. Сменям и му въртя играчките, но вече забелязвам ,че не му е толкова интересна,на почти 6 месеца е.
За люлката да кажа, че е едно от попаденията , много си в харесва. Такава 2в1 люлка и шезлонг на Лорели.
И двете люлката и гимнастиката не са от първоначално необходимите неща, влизат в помощ към третия месец , да чудесни за подаръци.

# 461
На нас ни подариха 2 гимнастики не сме купували. Още няма 2 месеца само се заглежда по играчките и им гука. Повече от 15 мин не стои в шезлонга също. Сега много обича въртележките дето пеят гледа ги с интерес.

# 462
  • Canada
Ние купихме такъв:
https://well.ca/products/fisher-price-deluxe-kick-play_174830.ht … gpToaAl-xEALw_wcB

Събира се в плейпена, пианото се маха и може да си играе само с него, когато порастне.

# 463
Момичета, моля да ми дадете съвет за шишетата за новородено.
Чакаме първо детенце и сме много неориентирани, затова предпочитаме да взимаме готови комплекти.
Засега сме се спрели на прочутите 4 шишета на AVENT.
За тях трябва ли да взимаме специално стерилизатор на AVENT или може и някоя по-евтина марка?
Днес видях комплектът намален на 55лв в един сайт и ми се иска да го поръчам, защото цената ми изглежда удачна. Но ако трябва да взимаме и стерилизатора им вече ми идва малко скъпичко.

Бюджетът ни за всички бебешки неща не е от най-големите, затова не държа на определена марка.
Просто се чудя дали ако тръгнем да взимаме нещата по отделно (не в комплект) ще дойде по евтино.

# 464
  • Бургас
Не е нужно стерилизатора да е на същата марка. Можеш да вземеш какъвто искаш. Също така, ако кърмиш 4 шишета ще са ти много. Аз си взех само едно стъклено на Нук и може би ще купя още едно. А стерилизатора ми е на Чико.

Общи условия

Активация на акаунт