Защо хората се озлобиха

• 12 241
  • 276
  •   1
Отговори
# 75
  • Насред хаоса
Българите не са бедни..Българите обичат да си мрънкат, и от там оглавяваме анкетите за "недоволни от ..." Бедние били, пък 85% си живеят в собствено жилище, а заведенията пълни всеки ден.. Знаете ли,че България е  лидер по автомобили на глава от населението...Разберете,че щастието не зависи главно от парите.. Познавам много хора с пари,а са нещастни ..Българите са злобни и алчни, и оттам се поражда отрицателната нагласа към живота..
Ама разбира се, то затова маса народ се чуди кое от кое по-скъпо да вземе да си отоплява поне една стая зимата. И само това да е. Колите хич не ми ги давайте като пример, защото масата са на лизинг, след известно време осъзнават, че не могат да плащат редовно при тия космически заплати тук и съответно остават без тях. С бензина същата работа - може да не си купи качествена храна, ама ще напълни колата, че да иде на кафе с нея. Не бъркайте глупостта с бедността. Както казах, гореспоменатите не са признак на богатство, а на глупост. У нас масово се налага хората да се лишават от едно, за да си позволят друго. От много богатство ще да е, дума да няма. Злобни и алчни хора няма да се обединяват да събират пари за животоспасяващо лечение било на хора, било на животни, защото държавата е тотално избягала от тия си задължения и само скубе ли, скубе, срещу което хората не получават нищо.
Собственото жилище не е признак на богатство.
И сигурно защото хората тук са много богати, то процъфтяват фирмите за бързи кредити и съответно колекторските. При това не говоря за келеши, които непременно трябва да имат най-новия модел телефон. Говоря за семейства, които не могат да закрепят месеца при двама работещи в тях, а те са повече от първите. Щастието не зависело от парите ... я се пробвай без тях колко време ще изкараш и колко ще си щастлива през това време.

# 76
Навсякъде човек се лишава от едно, за да има друго.

# 77
  • Насред хаоса
Но не като бг пенсионерите предимно, които се лишават почти от всичко, за да имат някаква елементарна боклучава храна и да си платят сметките и лекарствата.

# 78
Началото на месеца бяхме в София и имахме малко работа в един мол, защото само там нещо работеше и неделята . ок . Минавайки видяхме сладкарничка с хубави пасти на цени от над 5 лева. Пред нас една майка с количката си накупи пастичка на себе си , на едното дете , нещо за бебето и за 0 време остави 15 лева. Ние си разделихме една шоколадова не само защото не е толкова полезно да се прекалява със сладкото , а и защото 5 лева не ни се сториха малко.
Същото и на други места забелязахме.  Седнахме в една пицария в центъра , която изобщо не беше евтина. Ами ставащите от масите оставяха по половин пица, по половин салата … напитки …

Въпреки цените си масово заведенияата нямаха плащане с карта, което беше доста тъпо. Отиваме до музея в Банкя и падна дългото разглеждане при което децата изпищяха че са гладни. Наоколо няма банкомат, не бяхме тръгнали с торба пари, заведенията нямат плащане с карта …. какво остава освен да седнеш някъде , да вземеш на децата да хапнат и да си правиш сметката по менюто. Естествено келнера започва да те зяпа сякаш си се измъкнал от някой подлез …

# 79
  • Countryside
Маса народ работи 6 дни в седмицата по 8 часа, за 300 евро. Колкото и да работят тези хора, няма как да си докарат нормални доходи. Това не е нормално за държава с толкова много ресурси и източници на доходи, които отиват в чуждестранни инвеститори в момента.
Маса народ работи, ама се е съгласил на 300евро. Нека не се съгласи, един, втори, пети, десети и ще се вдигне залога. Никой няма полза да си продава труда евтино, защото няма как да е ефективен за 300евро, защото само ходенето на работа+обяд в офиса отива половин заплата(от тези 300евро). Като оная приказка: аз ги лъжа, че им работя, те ме лъжат, че ми плащат.

Апропо, познавам хора работещи за над 2000лв и пак се скатават и мрънкат и са крайно НЕефективни, но ги държат, докато/ако намерят други. Манталитет, ко' да праиш и никак не са малко подобни екземпляри.

# 80
Тия пенсионери са били работещи едно време. И не че няма наистина хора, които цял живот са били бедни и са се пенсионирали бедни. Макар че повечето от тях вече май не са сред живите.

Днес се пенсионират хората, които през 1989 са били на 35. Точно в активна възраст. И са имали 30 години да се преориентират. 30 години, в които са могли да купят имоти за жълти стотинки; да правят бизнес в мътна вода, да не плащат данъци, да купуват земя на безценица и да продадат на висока цена. Имали са и реституирани имоти. Изобщо - немалко шансове, каквито рядко се срещат. Ориентираните са успели да се ориентират доста добре. Дори да са били с малки деца, днес са им израснали децата и на свой ред печелят.

Да, в селата мрънкат, че нямат пари кеш. Обаче не е като да нямат пълен фризер с месо, зеленчуци, двор с животни и дете в Лондон, дето печели нелошо.

# 81
  • Насред хаоса
Няма значение какво е могло преди еди-колко си време. Важното е какво е сега - в европейска държава в 21 век. Неслучайно сме на първите места във всички отрицателни статистики - по ниски доходи, по смъртност, по болести, бедност и така нататък. И не са виновни хората за това - виновни са дотолкова, доколкото не се борят парите им да се ползват по предназначение. Но като виждам и тук разделението и че ситият на гладния не вярва, ми е ясно защо след 30 години и да тичаме срещу другите бивши соцстрани, няма да ги стигнем.

# 82
Защото не говорим за страни и държави , а в случая за хора.
Страната и държавата отдавна сме я отписали … уреждаме себе си.
Та няма как да тичаш след страна … или сравняваш страна със страна или хора с хора.

# 83
Не съм сигурна за всички соц страни. Украйна и Беларус, какво ще кажеш?

Парите са просто пари, те са фикция. Въпросът е какво може да прави един млад човек в 21 век. Отговор: адски много неща, стига да иска. Да, дори и в БГ. На някои хора и пари да им дадеш, няма да се придвижат напред, само ще ги опукат и ще си стоят бедни.

Между другото, това да живееш в система е добре за някои хора, зле за други. Някои хора успяват в условия на независимост в пъти повече.

Наскоро се зачетох в интервютата на Текла Алексиева. Тя що не реве, че едно време е била голям илюстратор, а днес е гладна? Ми щото се е адаптирала, хванала е и дигиталната илюстрация, работар е и не мрънка.

Не че нещо, ама и за СПА едвам се вреждам, а около Коледа и Нова Година не мога да се вредя за зъболекаря, щото от чужбина идват тук да си правят зъбите.

# 84
  • Countryside
Знаеш ли Сомбре, дълги години се ядосвах, че подценяват България и българите, че политиците ни не мислят за народа и държавата и т.н. Обаче всеки народ си заслужава съдбата. Няма да ги стигнем да, поне не скоро, защото преклонена главица сабя не я сече. Ако ти стиска да си разиграеш коня, трябва да си готов да поемеш всички произлизащи последствия. А народа не ще, то го мързи да се вдигне да гласува.
"Не пей ми се, не смей ми се, от днес ще да блея."

# 85
Ах, ама излезте от таз София, от моловете, кафенетата и СПА центровете. И други градове и села има. Разгледайте ги, поразпитайте хората колко са богати...
Хайде няма да ви пращам в селата Раковица, Драгомирово и Крушоване. Разходете се из център на "най-добрият град за живеене" за N поредни години - Бургас. Избройте колко празни обекта има в центъра. Наскоро в една ФБ група ги бяха изброили - над 70 празни на две главни улици. Вижте, че наемите им са по 200-500лв и никой не ги иска. Разходете се след 18ч есенно-зимния сезон из Бургас и кажете колко хора сте срещнали из центъра...

Имали били имоти, телефони и прочие...
Имотът е панелка на 40 години или неподържана селска къща, която няма на кого да се продаде дори за 5000 лв.
Телефонът е на изплащане за 2-3 години по 10лв на месец.
Зимата сврени всички в една стая и се отопляват от парата на боб чорбата.
Колата немска "5та ръка". Гумите 3та употреба.
Количките в хипермаркета пълни... но с най-долнопробно месо, кренвирши и напитки тип дерби кола.

И цялата тази свинщина ни струва повече от средната заплата...

И не, аз не съм от мрънкащите. Живея нормално, колкото може да се каже, че е нормално. Не гладувам и не студувам. Но не си затварям очите за цяла 6 милионна България. България не е кафенетата по Витошка и софийски мол....

п.с. Бабите от моя вход събираха играчки от хипермаркета и ги даваха на детето ми. 20 лв = на една играчка. Моето дете ги пита един път "Има ли нова играчка", а те отговориха(чистосърдечно): "Е, баба, по един, два пъти седмично харчим 20 лв за храна. То не може всеки ден да харчим толкова." Смятайте...

# 86
  • Насред хаоса
Сирен, младите си решиха проблема, а и някои от не толкова младите - поради причините, които Сиренце е изброила, хората предпочитат да се изселят оттук, вместо да се борят като прасе с тиква. И хич не мога да ги упреквам. Бягат не само заради по-добри доходи, а и заради желанието да живеят в държава, в която има ред и абсурдите не валят един след друг.
Та младите ще се оправят, аз питам пенсионерите как ще го направят? Хората с увреждания? Другите, които поради някаква причина не могат да изкарват не високи, а достатъчни за месечните нужди доходи? Уж парите не правели щастие, ама я питай един пенсионер или родител на дете с увреждане примерно колко е щастлив, като трябва да си разпредели парите между храна, сметки и лекарства и в много случаи му стига само за едното. Ами не  е нормално това. Ония, дето са щастливи при липсата на пари, най-често са с диагноза - тия дни пред една верига на излизане видяхме една жена, по-скоро към пенсионна възраст. Седеше пред входа облечена в парцали и държеше някакви речи на висок тон за трудов стаж, политици и подобни. Хич не ми беше смешно.
Сиренце, така ще е, докато тия, които в момента са добре, се карат на другите, че са мързели, като се завърти колелото, стане обратното. Щом аз съм добре, значи не е възможно и другите да не са. Този начин на разсъждение е един от основните проблеми на българина.

# 87
Моловете в София са пълни с хора...в събота... през останалото време е пусто. А и това че си в мола не е някакъв знак за престиж, хората влизат до супермаркет, банка, аптека, да зяпат, ...тийнейджърите си правят срещи там и стоят цял ден на една кола...

# 88
…  6 милионна България...
Защо 6? Нали бяхме направили 8 и ... почти 9 ?

…  и заради желанието да живеят в държава, в която има ред и абсурдите не валят един след друг....

И аз много искам да живея в такава държава . Можеш ли да ми кажеш как се казва ? ДА не е Оз ? Защото в момента целия свят е подлудял. След като се свърши боричкането запад-изток и се започна банковото, застрахователно и строително робство .
Не знам за коя държава говориш, която е подмината от масовото обезумяване, затъпяване, бюрократизиране и т.н.

# 89
  • Countryside
А защо трябва да е така? Цяла България да е в София? И много от способните и кадърни хора да търсят щастие в чужбина? Мислите, че не искат да са в България ли? Тия управляващи да си напънат малко сивото вещество и да развиват градове с потенциал като Търново, Бургас че и Варна има нужда. Стара Загора също е много хубав град, ама заплатите им едва ли са. Ето, един Пазарджик живна с инвестиции, значи можело.

Според мен България с една шепа народ и има няма 6мил. може да се живее като в рая, ама много се краде и много готованци имаме. Затова ще си сърбаме попарата.

Ситият на гладния не вярва, ама като гледа сития къде му отиват парите и му се реве. И не, не отиват при гладния, за съжаление. Да не почвам темата за изборите, циганите, образованието, здравеопазването, съдебната система и т.н. То нищо не е като хората. Затова всеки се е капсуловал и чака. Да се сбъдне на Ванга предсказанието и да пребъде българския народ. Щото нали, ще дойде месията. Видяхме го, но не се оправихме за 800дни. Сега, нека заповяда следващия.

Общи условия

Активация на акаунт