СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 6

• 33 495
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
За същинския изпит не бих разчитала само на това, квесторите да обясняват. Самите тях обикновено ги инструктират около час преди изпита. После четат веднъж инструктажа на учениците и това е. Не че има нещо страшно и сложно, но когато знаеш какво те очаква си някак по-спокоен.

# 121
  • Отвъд алеята зад шкафа
О, да, за същинския изпит ще изговорим инструкциите. Имах предвид за пробните изпити.

# 122
  • у дома
За същинския изпит не бих разчитала само на това, квесторите да обясняват. Самите тях обикновено ги инструктират около час преди изпита. После четат веднъж инструктажа на учениците и това е. Не че има нещо страшно и сложно, но когато знаеш какво те очаква си някак по-спокоен.
И аз от опит с годините хич въобще езобщо не бих разчитала на квесторите. И няма лошо още от сега да си знаят кое какво как а не седмица преди изхита.

# 123
Бях казала на Ния да си вземе черна химикалка, ако решат да го играят на истинско. И тя питала квесторката дали може да пише със синьо, а квесторката отговорила шеговито: пишете с розово.
Каза, че най-трудно й било писането на карирания лист. Пак бил от тези със силните дебели черти. Дори се е пробвала да си прочете преразказа, но се отказала. Горките проверители!

# 124
  • София
Ох, леле - ужасяващите карирани листове!
На самото НВО листът за преразказ щеше да е нещо като разпечатка с редове, или бъркам?
Още не мога да се настроя психически, за да седна най-накрая и да вникна в този аспект на изпитите.

# 125
  • София
Вчера мойта още в 11:05 ми се обади, че е излязла, защото всички били предали и излезли. Това са 25 мин. по-рано. Защо не са ги задържали и не съм им обяснили да стоят максимално повече време? Нали е пробен все пак. Да се напънат за даденото време да направят добре преразказа. Също така никой не е инструктирал как се зачертава верния отговор на бланката и нашата си е ограждала с кръгче.

# 126
Хаха, сега питах Ния. И при тях не са казали и тя е заграждала с кръгче Simple Smile))).
Еми и 0 на теста да е, поне ще видим отговорите и вкъщи ще сметнем резултата. Но предполагам ще го зачетат. Добре, че спомена, мислех, че й е ясно, все пак не й е за първи път...

# 127
  • София
E, добре де, за какво плащаме? Аз тест и в къщи мога да дам. Даже ще следя да работи до края на времето. Пробен изпит си представям, че е максимално близък до реалния, с инструкции, пъхане на пликове и т.н. Ама 'айде да кажем, не са излезли още инструкциите за пликовете. Но поне другото да се каже на децата, ако трябва и няколко пъти.

# 128
При нас е за първи път, а никакви инструкции не съм давала. Аз и не знам какви да дам, много далече ми се струва всичко реално . Повечето деца ми се сториха много сериозни, а моето се вълнуваше от това, че няма успоредки в двора.

Последна редакция: нд, 10 ное 2019, 10:53 от Amanda.D

# 129
Така изглеждаше изпитният комплект тази година. Номерацията да не ви обърква. Не съм качвала белите гърбове на листовете, които също са номерирани. След страница 7 има още три с редове - 8, 9 и 10.
Скрит текст:

# 130
  • София
Аз това за стоенето до края го намилам от ден 1ви на първи клас, та е свикнала. Но ако щете за мен дори и тези неща са полезни, за да разберем на какво да обърнем внимание и да наблегнем, да разберем къде са им пропуските - организационно и в знанията. Не мисля, че квесторите имат право да ги задържат. без значение сега или на релното НВО, но пък така вие сте разбрали, че трябва да им обърнете внимание на това. Не съм я питала с какъв знак е отбелязвала верния отговор на бланката за отговори, на самия тест е ограждала с кръгче, но как е пренасяла, не знам. Като си дойде ще я питам.
За НВО най-вероятно и аз ще дам указания, стига да знам какви, да не се окаже, че ще я объркам, защото миналата година до последно пускаха противоречиви информации и накрая в едни училища можеше едно, а в други друго. Та не знам дали ако аз я инструктирам за нещо, а после й кажат друго няма да навредя повече, отколкото ако го чуе само там.

# 131
Аз ще иструктирам задължително, най-вече за стоенето до последно -имам уплах от малката матура след 4 клас. Тогава се бяха уговорили целия клас да се състезават кой ще излезе най-рано (уговорката беше тайна, разбира се) и излизаха, като пуканки на петнайстата минута. Класната беше бясна. Хванахме ги чак на третата май.

# 132
  • София
Прибрахме се от София. На влизане в Бургас отсече: днес всъщност беше един страхотен ден! Да чуеш това от устата на моята вечно сърдита тийни, си е цяло събитие.
Единственото нещо, което ужасно я ентусиазира за колежа,  беше това, че ако я приемат ще е сама в София.
В нашата група една майка попита момичетата, които ни развеждаха, подготвявали  ли са се с уроци. Когато те отговориха с "да", настроението отново стана минорно.
За мен това посещение бе много полезно, дадоха се ценни напътствия за самия формат на изпита. Полезно бе и за мен, да се убедя, че всъщност има места, където насърчават децата да мислят и да изразяват себе си, а не да учат като папагали.
Едва ли ще я приемат, но не пречи да пробва. Баща й й пусна мухата, че ако вземе, че влезе, ще се отърве от драмите по кандидатстването още в края на март и тази мисъл отново я ухили до уши.
Та да видим еуфорията колко време ще ни държи.
Днес ще я оставя да се наспи, ще я пусна да отиде на тренировка по ветроходство и надвечер мисля да отидем да гледаме двете "Доза щастие". Някой с отзиви за филма и гладенето му с дете на 13?
Снощи след пробния ходихме със Соня на Доза щастие. Не са малки за филма, но ѝ дойдоха в повече сцените с инжектирането на наркотика. Та си преценете според детето. Тази седмица в училище им прожектирали филм за наркотиците и беше много впечатлена, та този ми се стори подходящ за завършване на ограмотяването по темата. Според мен ще ѝ трябва време да го осмисли.

# 133
Синът ми първо е ограждал, после се е сетил, че не трябва да се огражда и е написал и хиксове отгоре..
Каза, че са им дали инструкции преди изпита, но си карал по навик
Иначе каза, че с теста на два-три въпроса е имал леко затруднение, с преразказа - не. Проблемът е, че решил, че черновата не му трябва и я е изхвърлил в първото кошче и нищо не мога да видя. Другите деца си носеха тестовете.... Разказа още, че при задачата с оправянето на правописни грешки, е видял и смислова неточност, но тъй като се е е искало да оправи правописни, пунктуационни и при членуването, не я е коригирал.

Последна редакция: нд, 10 ное 2019, 13:24 от Amanda.D

# 134
  • София
Днес изрично са им казали, че отговор се отбелязва само с хиксче, и не може нито с кръстче, нито с кръгче. Wink
Благодаря много на Дидева! Предполагам, че пуска изпитните листове поне за осемстотин петдесет и трети път заради такива като мене.
Най-накрая ги разгледах съсредоточено.

Общи условия

Активация на акаунт