Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 255
  • Мнения: 714


Здравейте притеснителни ли са тези отклонения на кръвната картина .
Благодаря

# 256
  • Мнения: 302
Здравейте, отново!
Мисля, че ми излезе резултата за хламидията, поне така виждам.
Този резултат отрицателен ли показва че е? Искам да съм спокойна просто.

# 257
  • България <3
  • Мнения: 209
Под 8 е негативен резултат - според мен няма причина за притеснение като вашият е 1.

# 258
  • Мнения: 2 076
Здравейте! Направих си обременяване с глюкоза и тест за ИР. Подтикна ме проблемът ми с косопада. Има ли нещо, на което да обърна внимание при тези резултати:

# 259
  • Стара Загора
  • Мнения: 816
Здравейте! Направих си обременяване с глюкоза и тест за ИР. Подтикна ме проблемът ми с косопада. Има ли нещо, на което да обърна внимание при тези резултати:

Имате ИР, стойностите не са високи, така ме предполагам с диета ще влязат в норма. Консултирайте се с ендокринолог.

# 260
  • Мнения: 10 028
Не е ли след стойности по високи от 2.5 ИР? Обърках се.

# 261
  • Стара Загора
  • Мнения: 816
Не е ли след стойности по високи от 2.5 ИР? Обърках се.

Тозихомаиндекс на фона на трикратен инсулин.... ???? малко безсмислено ми се вижда.
На инсулина имаш горна граница 25. На 1 час не е в норма, та дори на 2 час не пада до 25. Не са високи стойности, но ако целта е бременност, ще се изпишат хапчета. Ако е захарта на 0’ е височка, също може да се изпише терапия. Иначе с диета сигурно ще се овладее, но се иска постоянство.

# 262
  • Мнения: 2 076
Не целя забременяване на този етап, но естествено целя оптимални граници и овладяване на косопада. Каква диета се изисква в този случай? Интересното е, че аз сладко и захар не консумирам и без това.

# 263
  • Мнения: 4 950
Минаваш на протеин и зеленчуци. Щом не консумираш сладко, спираш и плодовете докато се нормализират нещата. Кръвна захар и инсулин не могат да се вдигнат без захар, сладко и тестяно. Помисли какво още въглехидратно хапваш. Смутита да не пиеш, подсладени напитки, тестяно нещо, картофи, ориз?

# 264
  • Мнения: 7 401
Не целя забременяване на този етап, но естествено целя оптимални граници и овладяване на косопада. Каква диета се изисква в този случай? Интересното е, че аз сладко и захар не консумирам и без това.

Имаш си ИР, не гледай границите.

Косопад може да има от проблем с щитовидна както и от анемия (желязодефицитна най-вече), проблем с тестостерон и ред други

# 265
  • Мнения: 4 245
Здравейте, питам тук защото не знам в коя друга тема да пиша. Живея в чужбина и тук по никакъв повод не пускат изследвания за кръв и урина. Понеже не се чувствам добре напоследък, а личната докторка въобще не реагира адекватно, помолих един кардиолог да ми пусне изследвания на кръвта. Личната се засегна и макар че получи резултатите, не ги коментира и просто ми ги изпринтва. Почти всички са долу-горе в норма, има няколко, които не са и ако може някой да каже какъв лекар да потърся евентуално да види дали имам реален проблем. Тук хубавото е, че няма направления и мога свободно да ходя при всякакви специалисти.
Та накратко показателите извън норма:
- hemoglobine - 11.7 (норма 12-16 g/dl)
- еоsinofielen abs. 0.04 (норма 0.06-0.46 mm3)
- D-dimeren 780 (норма 0-500 ng/ml)
- GOT/AST 11 (норма 15-37 u/l)
- alkalische fosfatase 36 (норма 45-117 u/l)
Освен това cholestirol 194 при норма 0-200 mg/dl ми се вижда висок, макар че добрия и лошия са в норма HDL е 68, а LDL e 103...

Трябва ли да се притеснявам за нещо, какво е D-димери и защо е доста над нормата? Ако някой ме насочи, ще съм благодарна...Grinning

# 266
  • Мнения: 939
Здравейте, питам тук защото не знам в коя друга тема да пиша. Живея в чужбина и тук по никакъв повод не пускат изследвания за кръв и урина. Понеже не се чувствам добре напоследък, а личната докторка въобще не реагира адекватно, помолих един кардиолог да ми пусне изследвания на кръвта. Личната се засегна и макар че получи резултатите, не ги коментира и просто ми ги изпринтва. Почти всички са долу-горе в норма, има няколко, които не са и ако може някой да каже какъв лекар да потърся евентуално да види дали имам реален проблем. Тук хубавото е, че няма направления и мога свободно да ходя при всякакви специалисти.
Та накратко показателите извън норма:
- hemoglobine - 11.7 (норма 12-16 g/dl)
- еоsinofielen abs. 0.04 (норма 0.06-0.46 mm3)
- D-dimeren 780 (норма 0-500 ng/ml)
- GOT/AST 11 (норма 15-37 u/l)
- alkalische fosfatase 36 (норма 45-117 u/l)
Освен това cholestirol 194 при норма 0-200 mg/dl ми се вижда висок, макар че добрия и лошия са в норма HDL е 68, а LDL e 103...

Трябва ли да се притеснявам за нещо, какво е D-димери и защо е доста над нормата? Ако някой ме насочи, ще съм благодарна...Grinning
За хемоглобина и еозинофилите не е от значение, че са малко под нормата. Отклоненията са пренебрежимо малки и реално са ок. Холестеролът и на мен ми се струва завишен, алкалната фосфатаза под норма може да е признак на анемия.
 Ако отвориш следващия линк ще намериш информация за Д-димерите:
https://labtestsonline.org/tests/d-dimer

# 267
  • Sofiq
  • Мнения: 40
Здравейте момичета, направих си профилактично ПКК и излезна, че съм с анемия, за която не знаех. Прикачам резултатите и в вторник съм на хематолог и исках да чуя и вашето мнение. Освен на хематолог на друг специалист или други изследвания ще трябват ли според вас? Утре ще пусна феритин, желязо, ЖСК и витамин В12, но ако трябва нещо друго да го съчетая. Предварително благодаря за отговорите.

# 268
  • София
  • Мнения: 7 806
Здравейте,

моля за помощ в разчитането на следните резултати, че ЛЛ е на смяна чак утре след 13.30.
Става въпрос за дете на 6 години и 8 месеца.
Виждам, че има някой отклонения, като само за АСТ знам от какво са. Сваляме го от година.



Благодаря предварително на отзовалите се.
И съжалявам, че питам във втора тема, но съм притеснена Sob

# 269
  • Мнения: 272

Здравейте! Някой дали може да коментира дали имам повод за притеснение и евентуално на какъв специалист ще ме насочат. На ЛЛ съм след 2 седмици.Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт