Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 2

• 68 898
  • 801
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, моля за мнение.
На 20 години съм, преди 3 години ми откриха киста, която излекувахме медикаментозно, имам акне от 14 годишна, по лицето и по гърба и не се повлиява от нищо с години.
На 11 декември имах менструация и след това не ми дойде имах и болки, отидох на гинеколог и отново - киста, пуснаха ми изследвания и започнах лечение първо с дуфастон за да предизвикаме цикъла и дойде чак на 10 февруари (януари го пропусна) и от първия ден на цикъла започнах белара. Изследванията показаха че ТСХ ми е висок и ме пратиха при ендокринолог. След това отидох и на 2ри гинеколог, кистата не беше намаляла, каза да продължа с белара докато свърши опаковката и след това като ми дойде от 15 тия ден на МЦ да започна дуфастон. При него повторихме ТСХ и отново беше висок и той също каза да отида при ендокринолог, защото проблема идва от щитовидната жлеза и докато не се нормализират хормоните, кистите ще продължат да излизат. На 6 март (третия ден от цикъла след белара) ме приеха в ендокринологията и ми правиха изследвания, като половите хормони излязоха мн разбъркани и казаха, че е заради белара. Иначе всичко ми било нормално и не съм имала проблем, но тогава защо имам кисти, акне и ред други оплаквания? Освен това в началото самите те казаха, че стойностите ми са високи, а сега изведнъж няма проблем.
Това е първото изследване на 28.01.2020г.

Второто на 25.02.2020г.

И това са последните от 06.03.2020г. (3ти ден на цикъла)

Предполагам, че тестостерона и FSH са намалели, Е2 е увеличен заради белара, така ли е?

# 331
Здравейте,
Днес ми излязоха стандартните изследвания от ЖК. Правени са в Бодимед. Бременна съм в началото на четвърти месец. Интересува ме резултатът за Хепатит Б. Не мога да се ориентирам. Понеделник съм на преглед.

Благодаря!

Днес направих ново изследване за Хепатит Б - HBsAg (screening) и резултатът е отрицателен. Явно в Бодимед просто не е индикирано ясно, че е отрицателен, графата е изместена отдолу при HIV.

Хубав ден на всички!

# 332
Здравейте!
Ще се радвам някой запознат с показатели ПКК да се включи по запитването ми. Звънях няколка пъти на АГ си, който ме прати да ги пусна, но явно е приключил работа за днес и ще трябва да почакам чак до утре, за да ми разясни има ли проблем.
В момента съм в 11+3 г.с и от вчера чувствам една отпадналост, сутринта повърнах, а в никоя от бременностите си досега не съм имала гадене и повръщане. Единствената,в която имах(втората подред) повръщане се оказа , че съм прекарала вирус и впоследствие загубихме бебето. Притеснявам се дали пак не съм хванала вирус. 😭 Като му звъннах само ми каза да си пусна пълна кръвна картина и да му звънна като стане готова, а не вдига,може би е приключил с пациентите си за деня и си е тръгнал. Ако някой от вас е наясно с показателите, може ли да изкаже мнение, моля!

# 333
Завишените левкоцити принципно сочат някакво възпаление/инфекция, но също така знам, че при доста бременни те са на горна граници или завишени през цялата бременност. Продължавай да звъниш дано вдигне.

Стискам палци всичко да е наред!

# 334
Завишените левкоцити принципно сочат някакво възпаление/инфекция, но също така знам, че при доста бременни те са на горна граници или завишени през цялата бременност. Продължавай да звъниш дано вдигне.

Стискам палци всичко да е наред!
mibobo, при всичките ми изследвания на предните две бременности все са били завишени. На първата бременност последните в 7-8месец дори са били 14 левкоцитите. Те знам,доста съм ужасена. Явно чак утре ще разбера.Не успях да се свържа с него.

# 335
Представям си колко ти е притеснено, но мисли положително всичко ще е наред Heart

# 336
  • Cobrs
Момичета, бихте ли могли да ми помогнете при разчитането на изследванията на девойка на 15 години:

# 337
Има желязодефицитна анемия.
Лимфоцитите са увеличени най-често при инфекции, вируси, бактерии, понякога и при алергии

# 338
  • Cobrs
Благодаря за бързия отговор! Тя се чувства добре и затова се озадачих.

# 339
Ами хемоглобина е сравнително добре все още, но ако не се вземат мерки и ще започнат симптомите - умора, бледост, косопад

# 340
  • София
Здравейте!
Ще се радвам някой запознат с показатели ПКК да се включи по запитването ми. Звънях няколка пъти на АГ си, който ме прати да ги пусна, но явно е приключил работа за днес и ще трябва да почакам чак до утре, за да ми разясни има ли проблем.
В момента съм в 11+3 г.с и от вчера чувствам една отпадналост, сутринта повърнах, а в никоя от бременностите си досега не съм имала гадене и повръщане. Единствената,в която имах(втората подред) повръщане се оказа , че съм прекарала вирус и впоследствие загубихме бебето. Притеснявам се дали пак не съм хванала вирус. 😭 Като му звъннах само ми каза да си пусна пълна кръвна картина и да му звънна като стане готова, а не вдига,може би е приключил с пациентите си за деня и си е тръгнал. Ако някой от вас е наясно с показателите, може ли да изкаже мнение, моля!
Абсолютно нормялни стайносте за бременна жена.
По време на бременност е нормално всички показатели за възпаление да са леко завишени!

# 341
Някой може ли да даде мнение и за моите, защото много се притеснявам

# 342

ПОМОЩ  в разчитането 😫

# 343
  • Стара Загора
Прясна хламидийна инфекция и  много нисък витамин Д.

# 344

😰 какво трябва да значи img, не разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт