Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 2

• 68 942
  • 801
  •   1
Отговори
# 405
Стeлияна, за ПКК не мога да ти помогна, но имаш проблем със щетовидната жлеза - посещавала ли си ендокринолог?
TSH и анти тела са ти завишени - това е Хипофункция и Хашимото.
Пусни си и другите 2 хормоно на ЩЖ - FT3 и FT4.
Оплакванията ти може да са свързани със ЩЖ.

# 406
Здравейте, ето и мойте резултати, по-късно ще се чуя с доктора...
Скрит текст:
Моля за вашето мнение Simple Smile

Имам и друг въпрос - мога ли да си пусна някакво друго изследване, защото постоянно ми излизат бенки - малки и големи......къде мога да търся причината?

# 407
Може ли мнение за резултата?
Антифосфолипидни антитела

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 21:32 от Анонимен

# 408
Моля за мнение за тези изследвания. Бременност в 9 г. с. Благодаря.

Скрит текст:

# 409
Щитовидните са добре, въпреки че трябва и Т3 и Т4 да се видят, освен ТСХ.
Имаш дефицит на вит.Д, да ти изпишат нещо, че си е важен и трябва да вдигнеш нивата. В12 може да е малко по-висок , ако не ти предпишат нещо е хубаво да го проследиш още веднъж по-нататък, че да не падне още с напредването на бременността.

# 410
Благодаря,  mibobo. На щерката са изследванията. Сега отивам да чета темата за витамин Д.

# 411
Благодаря,  mibobo. На щерката са изследванията. Сега отивам да чета темата за витамин Д.
Може ли линк към темата за витамин Д

# 412
# 413
Здравейте!Днес ЛЛ разчете като нормални изследването на детето,но сега като погледнах се обезпокоих от тези отклонения
MCV(обем на еритроцита)75.3 при норма от 77.0 до 89.0

MCHC -382 при норма от 300 до 360

MPV-обем на тромбоцита -9.6 при норма 5.7 до 7.9
Направихме изследването защото детето от време на време казва,че му е нещо лошо.

# 414
Здравейте!Днес ЛЛ разчете като нормални изследването на детето,но сега като погледнах се обезпокоих от тези отклонения
MCV(обем на еритроцита)75.3 при норма от 77.0 до 89.0

MCHC -382 при норма от 300 до 360

MPV-обем на тромбоцита -9.6 при норма 5.7 до 7.9
Направихме изследването защото детето от време на време казва,че му е нещо лошо.

По принцип се тълкуват заедно всички показатели в кръвната картина, не така по едно. Хемоглобина как е?
MCV и MCHC когато имат отклонения, често са свързани с някаква анемия.

# 415
Здравейте, може ли да ми разчетете тези изследвания?

Притеснявам се как е изследването за Рубеола. Дали трябва да си направя имунизация, защото правим опити за дете.
Благодаря!

# 416
Защо? Аз го виждам, че е по-малко от 3, а границата е до 9. Или искаш да кажеш, че нямаш достатъчно антитела ли?

# 417
Да, че нямам антитела. Според майка ми съм ваксинирана, но... Мислете ли, че трябва да се ваксинирам?

# 418
Ами това трябва да обсъдиш с лекар първо, дали наистина тези антитела са малко и сама да решиш.

Моето лично мнение - аз не съм си правила такова изследване преди да забременея и не съм знаела имам ли нямам ли антитела и едва ли много други жени го правят. Също така относно ваксините - не съм изцяло против тях, но не съм и привърженик на поставянето им ей така без нужда. Всяка една ваксина си има своите рискове, освен ползи.

Иначе като непоискан съвет щом плануваш бременност провери се за дефицит на вит.В12 и вит.Д , много често срещани са а са важни за износването на плода.

# 419
Бременна съм в 17 гс какво мислите за тези резултати? На терапия с клексан и аспирин съм

Общи условия

Активация на акаунт