Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 2

• 66 053
  • 801
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, как бихте тълкували следните резултати? Пуснах ги на своя глава покрай косопад.
Като дете са ме изследвали за таласемия и нямам. Предполагам това не може да се промени на този етап, минах 30 преди няколко годинки Simple Smile

Цял живот имам хемоглобин на долна граница и са ми казвали, че е желязодефицитна анемия. Но пък за първи път пускам желязо, ЖСК - не са никак ниски? Тогава дали наистина е този тип анемия?
Феритинът не мога да коментирам, не съм изобщо запозната.

Освен косопад, оплакванията ми са отпадналост и зверско, дразнещо, старческо направо забравяне. Постоянно пиша по списъци и .. тях ги забравям някъде. Щитовидната е под контрол (вече). Приемам еутирокс, Б12, вигантол, фолиева киселина и цинк/биотин.
Като малоумна се чувствам.

# 661
След като ти се понатрупа, това което приемаш би трябвало да се почувстваш по-добре. За мен всичките ти симптоми са от това - щитовидна и дефицити на витамини и минерали.
Изследванията за мен са наред, малко ти е нисък хемоглобина, но желязото е добре , феритина  може да е по-висок, хубаво е да е около 70. Мисля, че не е лошо да пиеш и профилактична доза фолиева киселина (но фолат активната форма) , тя често е в дефицит заедно с  В12 и желязо, а и подпомага усвояването на желязото.

# 662
Благодаря ви!
Да, аз редактирах, че приемам и фолиева, но обикновена (бях я забравила.. не е изненадващо Grinning)
От изчетеното разбирам, че метилираната е доста по-добра, та ще взема такава.
Малко ме стряскаше името и Simple Smile Но май няма нищо притеснително.

Продължавам с добавките...

След като ти се понатрупа, това което приемаш би трябвало да се почувстваш по-добре. За мен всичките ти симптоми са от това - щитовидна и дефицити на витамини и минерали.
Изследванията за мен са наред, малко ти е нисък хемоглобина, но желязото е добре , феритина  може да е по-висок, хубаво е да е около 70. Мисля, че не е лошо да пиеш и профилактична доза фолиева киселина (но фолат активната форма) , тя често е в дефицит заедно с  В12 и желязо, а и подпомага усвояването на желязото.

# 663
Няма страшно, просто така се нарича активната форма. Иначе фолиевата киселина не всеки я усвоява, тя трябва първо да се превърне във фолат в организма и тогава, а не при всеки се получава.

# 664
На същото мнение съм за фолиевата, а и за В12 - аз например не усвоявам цианоколабамин формулата, която е най-често в мултивитамините, а метилколабамин, която се продава почти винаги отделно.
Относно косопада и умората - да си раждала скоро? Добре ли се храниш, стрес, нерви? Мъжки хормони изследвала ли си? Или някакви други, освен щитовидни?
Преди време и аз имах ужасен косопад, точно по това време на годината. Бях пощуряла, само броях косми и изпадах в депресия. Изследвах всичко, което може да се сети човек и всичко беше в норма. Изписаха ми успокоителни... в крайна сметка спря, успокоителните не ги пих.

# 665
Скрит текст:

Здравейте,
Има ли нещо притеснително? Стойностите на моноцитите са над нормата.

Благодаря!

ПП: Имам час за лекар, но се притеснявам:)

# 666
Скоро не съм раждала, преди 3 години.
Стрес много. Покрай работата ми, също им в личен план. Но пък не е сефте..
 Храната е ок, ям без рестрикции и от всичко, по около 2000+ калории дневно.
Тестостеронът ми е на долна граница обикновено. Понякога и под долна.
Скоро друго не съм изследвала от мъжките полови.

Положението с косопада беше много страшно, вървя и ръся кичури. Да не говорим при ресане и баня.
Сега понамалява, но не е ок съвсем.

С еуторокс усещам вече някакъв живец, но сигурно му трябва още време.

Трябва да спра и алкохола вероятно. Забелязвам, че няма вечер без поне чаша вино.

# 667
Според мен е комбинация от всичко и ще отмине като се поуспокоят нещата по фронтовете, а и се понатрупат добавките. Намерете начин и да спите хубаво, минимум 7 часа сън, макар за мен под 8 да не е ОК.
Преди около 2 месеца се чувствах постоянно уморена, по цял ден на дивана и вършех минимума на всичките си задачи, всичко с 300 зора и отлагане. Имам много ранобудно и палаво дете на година и 2 месеца. Пусках всички изследвания, викам си сигурно някоя анемия или кой знае вече какво може да е. Ми, нищо. Умора.
Гледах да почивам малко повече и се оправих сега.
Понякога просто на човек му трябва почивка.

# 668
Кои точно мъжки хормони да се изследват? Питам, защото дерматоложката ми е изписала шампоан и ампули за мъжки косопад. Утре съм пак при нея и искам да съм подготвена с въпроси.

# 669
Тестостерон, андростенедион, и Дехидроепиандостерон сулфат (DHEA-S), който е прекурсор.
За косопад бих изследвала и доста други де (прогестерон, естроген, пролактин, кортизол). Щитовидните също. Желязо, ЖСК, феритин, В12, вит. D.
ПП. За хормоналните изследвания при жените има специфика свързана с дните от цикъла. Преди да пускате каквото и да е, прочетете, за да не се наложи да пускате отново, не са хич евтини и много малко се поемат по каса.

# 670
Тестостерон, андростенедион, и Дехидроепиандостерон сулфат (DHEA-S), който е прекурсор.
За косопад бих изследвала и доста други де (прогестерон, естроген, пролактин, кортизол). Щитовидните също. Желязо, ЖСК, феритин, В12, вит. D.
Мерси. Щитовидната е ок. В12 също, но Д3 е 21, при стойности от 30.

# 671
Здр дали има нещо притиснително в изледването малката е на 1.8м.и ги пуснахме защото тя пие много водо вечерно време 2 3 шишета

# 672
Нищо притеснително, но според мен за вечерна жажда в такъв обем е добре да се изследва глюкоза и инсулин, гликиран хемоглобин...

# 673
Здравейте, изследвах хормони за хиперандрогения по препоръка на ендокринолог и това са резултатите. Има ли повод за притеснение?
Скрит текст:

# 674
Добър вечер.Можете ли да ми помогнете.Как са тези резултати

Общи условия

Активация на акаунт