Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 90
  • Мнения: 7 070
Група Показател   Вид материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
TSH   Serum        2.51       µIU/ml     0,27 - 4,20     ECLIA
fT4   Serum        11.38       ng/l     9,30 - 17     ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   Serum        10.52       IU/ml     0 - 115     ECLIA
МАТ (TPO Ат)   Serum        6.81       IU/ml     0 - 34     ECLIA
Пролактин Prolactin   Serum        219.2       µIU/ml     102 - 496     ECLIA
Тестостерон   Serum       1.78       nmol/l     0,29 - 1,67     ECLIA
DHEA-s   Serum       16.74       µmol/l     2,68 - 9,23     ECLIA
Инсулин (IRI) сутр. на гладно   Serum        7.00       mIU/l     Оптимална стойност <10 mIU/l     ECLIA *
FT3- III   Serum        2.78       ng/l     2 - 4,40     ECLIA
Хематология
ПКК-14 показателя   EB                      
     Левкоцити   EB         6      G/l    3,5 - 10,5     LD
     Еритроцити   EB         4.25      T/l    4,20 - 5,40     DC-det.
     Хемоглобин   EB         126      g/l    120 - 160     SLS
     Хематокрит   EB         0.375      l/l    0,370 - 0,440     calc
     MCV   EB         88.2      fl    82 - 98     Calc.
     MCH   EB         29.6      pg    28 - 33     Calc.
     MCHC   EB         336      g/l    320 - 360     Calc.
     Тромбоцити   EB         167      G/l    140 - 440     DC-det.
     RDW-SD   EB         40.4      fl    36,40 - 46,30     calc.
     RDW-CV   EB         12.5      %    11 - 14,40     calc.
     PDW   EB         16.1      fl    9 - 17     calc.
     MPV   EB        12.5      fl    9,4 - 12,3     calc.
     P-LCR   EB        45.90      %    13 - 43     calc.
     PCT   EB         0.21      %    0,17 - 0,35     calc.
Клинична химия
Глюкоза   Serum        5.1       mmol/l     2,8 - 6,1     HK
Желязо   Serum        6.83       µmol/l     6,60 - 27,5     Spectrophotometric *
Специфични протеини, витамини
Витамин В12   Serum        163       pmol/l     145 - 569     ECLIA
25-OH-VitD3   Serum        26.35       ng/ml         ECLIA
Препоръчителни нива: >30ng/ml
Здравейте,
Виждате ли нещо притеснително в резултатите освен : Тестостерона,DHEA-s,MPV,P-LCR-които са завишени и силно  ме притесняват?Другите как са ,има ли причина и за тях да се тревожа до срещата с лекаря?Благодаря на отзовалите се!

Дефицит на В12, вит.Д и желязото също е ниско.
Лека хипофункция на щитовидната жлеза

# 91
  • Cobrs
  • Мнения: 373
Здравейте момичета, аз наскоро си направих ОГТТ и още не съм се консултирала с ендокринолог. Глюкозата ми на гладно е 6.5 mmol/L, след 60 минута - 6.2 mmol/L, а на 120 минута - 6.7 mmol/L. Инсулинът ми е 8.27, а на 60 минута - 17.86 uIU/ml, а на 120 минута - 26.83. HOMA индексът ми е 2.38.
Имам изследване и на гликиран хемоглобин. NGSP е 5.1%, IFCC е 31.9 mmol/mol, а eAG - 5.5 mmol/mol. И

# 92
  • Мнения: 774
Здравейте, някой има ли представа какви са референтните стойности на показателите от ПКК за бебе на 5 месеца? Питам, понеже лимфоцитите й излизат много над норма, но и референтните стойности, които са дадени не са за нейната възраст....

# 93
  • София
  • Мнения: 9 430
Референтните стойности на лимфоцитите за тази възраст са 50-70%

# 94
  • Мнения: 774
Референтните стойности на лимфоцитите за тази възраст са 50-70%
Благодаря! Аз четох някаква статия, че е до 71 горната и така ми звучи по-добре(детето е 68%). Иначе за възрастни я дават до 40%.

# 95
  • By the river side
  • Мнения: 37
Глюкоза 7,6
Триглицериди 4,25
АСАТ 68,72
АЛАТ - 129,96
Въпросът е към какъв специалист да се обърнем? Няма ЛЛ в Бг.
Благодаря!

# 96
  • София
  • Мнения: 9 430
Референтните стойности на лимфоцитите за тази възраст са 50-70%
Благодаря! Аз четох някаква статия, че е до 71 горната и така ми звучи по-добре(детето е 68%). Иначе за възрастни я дават до 40%.
Ок си е детенце
Глюкоза 7,6
Триглицериди 4,25
АСАТ 68,72
АЛАТ - 129,96
Въпросът е към какъв специалист да се обърнем? Няма ЛЛ в Бг.
Благодаря!
Гастроентеролог и ендокринолог

# 97
  • София
  • Мнения: 1 295
Здравейте момичета, аз наскоро си направих ОГТТ и още не съм се консултирала с ендокринолог. Глюкозата ми на гладно е 6.5 mmol/L, след 60 минута - 6.2 mmol/L, а на 120 минута - 6.7 mmol/L. Инсулинът ми е 8.27, а на 60 минута - 17.86 uIU/ml, а на 120 минута - 26.83. HOMA индексът ми е 2.38.
Имам изследване и на гликиран хемоглобин. NGSP е 5.1%, IFCC е 31.9 mmol/mol, а eAG - 5.5 mmol/mol. И
Независимо от хома индекса, имаш ИР (на 120 мин КЗ продължава да се качва), трябва да спазваш хранителен режим и да подобриш двигателната активност. Лесно се контролира, но трябва постоянство. Консултация с ендокринолог разбира се.

# 98
  • Мнения: 13 636
Моля за разчитане на резултати на дете на 2 години.
Скрит текст:

# 99
  • Мнения: 308
Бихте ли ми пояснили резултата е за бебе на 2 месеца.  В четвъртък ще е съм при педиатъра попринип трявба да слагаме ваксина, ще попречи ли? Има ли нужда от лечение? И как може да е резистентен към някой аб след като никога не ги е пил както и аз повреме на бременността

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 10:18 от Moonlight92

# 100
  • Стара Загора
  • Мнения: 693
Не пречи на ваксината, стига да няма други симптоми. Купи мупироназал или капки според антибиограмата. Не детето, а бактерията е резистентна към аб. В случая ципрофлоксацин капки са ок. Но за оскъдно количество не знам дали изобщо до заслужава. На 2 месечно бебе е напълно нормално да ми намериш бактерии в носа.

# 101
  • Мнения: 308
Много благодаря . Чух се с лекаря няма да лекуваме за сега.
Не пречи на ваксината, стига да няма други симптоми. Купи мупироназал или капки според антибиограмата. Не детето, а бактерията е резистентна към аб. В случая ципрофлоксацин капки са ок. Но за оскъдно количество не знам дали изобщо до заслужава. На 2 месечно бебе е напълно нормално да ми намериш бактерии в носа.

# 102
  • София
  • Мнения: 9 430
Не пречи на ваксината, стига да няма други симптоми. Купи мупироназал или капки според антибиограмата. Не детето, а бактерията е резистентна към аб. В случая ципрофлоксацин капки са ок. Но за оскъдно количество не знам дали изобщо до заслужава. На 2 месечно бебе е напълно нормално да ми намериш бактерии в носа.
Изобщо не е нормално да намериш бактерии в носа на 2 месечно бебе.
А лечение се изписва само от лекар и то след преглед.

# 103
  • Мнения: 5 158
Maria Dimova
ти надмина много лекари, сложи диагноза, изписа  лечение. Дано тази майка да не те послуша.

Общи условия

Активация на акаунт