Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 2

• 68 595
  • 801
  •   1
Отговори
# 120

Sunny555, много благодаря за разяснението! А имате ли представа какво означава повишено MCHC (средна концентр. на хемогл. в еритроцитите)? Много се притесних да не би  да показват анемия тези резултати при децата...
Няма за какво, това е показател за наличното количество хемоглобин в еритроцити, както е написано. Но при вас така или иначе резултатите не са под норма и няма как да се касае за анемия. На пръв поглед резултатите са чудесни. Ако имате някакви други опасения за анемия, по-скоро изследвайте феритин.

# 121
Здравейте, може ли да помоля за разчитане на хормона прогестерон?
Изследването е пуснато през 22ден от цикъла, благодаря!

# 122
Здравейте, правих си снимка на синуси и това е резултата:
"Меко воалирани фронтални синуси"
Какво означава, знаете ли ?

# 123
Имаш синузит.

# 124

Благодаря! Между другото, точно по твоя препоръка от темата за Хашимото, отидох да си направя снимка, заради главоболието, което ме измъчва напоследък.... лятото нямах главоболие или поне само около цикъл, и изведнъж както дойде есента и се започна, но тука последния месец стана нетърпимо, започна да ме боли мн често и силно, незнам дали това е причината... ще отида утре на лекар УНГ.

# 125
От това е  Peace . Ще изпишат най-вероятно АБ, иначе много промивки, парене с торбичка с морска сол, ако имаш инфрачервена лампа прави нагревки....дано бързо те облекчи  Hug

# 126
От това е  Peace . Ще изпишат най-вероятно АБ, иначе много промивки, парене с торбичка с морска сол, ако имаш инфрачервена лампа прави нагревки....дано бързо те облекчи  Hug
Ох, дано..., че вече съм се побъркала с това главоболие, от нищо не минава и боли яко.

# 127
  • София

Прогестерона се изследва 7 дни след овулация. Така на 22 ден нищо не значи. На пръв поглед стойността е ниска, но при дълъг МЦ може и да е изследван далеч от правилния ден. Колко дълъг цикъл имате ?

# 128
 Много моля някой да ми обясни при дете на години
 Левкоцити - WBC      17.2   10^9/L   5.00 - 14.50 при наличие на бактерия Е.коли в урината нормални ли са? Друго изследване мога ли да направя докато приема антибиотик? Много, много съм притеснена!

# 129
  • София
 Левкоцити - WBC      17.2   10^9/L   5.00 - 14.50 при наличие на бактерия Е.коли в урината нормални ли са? Друго изследване мога ли да направя докато приема антибиотик? Много, много съм притеснена!
След като има инфекция, нормално е левкоцитите да се повишат. По-лошо е при инфекция да не се повишат.

# 130

Прогестерона се изследва 7 дни след овулация. Така на 22 ден нищо не значи. На пръв поглед стойността е ниска, но при дълъг МЦ може и да е изследван далеч от правилния ден. Колко дълъг цикъл имате ?

Цикълът ми е с продължителност 30 дни, след необичайно извън менструално кървене е изследван хормона, 7 дни след датата на възможната овулация.

# 131
Нормално е.

# 132
Здравейте! Някой дали има представа как се тълкува следното изречение в резултат от скенер на бял дроб (с контраст):
"При нативно и контрастно скениране на гръдна клетка установих: КТ-данни за билозна трансформация на Vти белодробен сегмент на десен среден лоб с размери 6,32см/6,44см/14,14см"

Часът при пулмолог е чак на 27.12, а до тогава изследваният ще се побърка...

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 18:46 от Ice Queen

# 133
  • София

Цикълът ми е с продължителност 30 дни, след необичайно извън менструално кървене е изследван хормона, 7 дни след датата на възможната овулация.
Стойността показва че или не е имало овулация или не е изчислена правилно. Какво показа УЗ прегледа? Според мен имате задържан фоликул или киста и затова има извън менструално кървене и липса на О.

# 134

Стойността показва че или не е имало овулация или не е изчислена правилно. Какво показа УЗ прегледа? Според мен имате задържан фоликул или киста и затова има извън менструално кървене и липса на О.

Здравейте, ходя по различни доктори и всички казват едно ѝ също. Как нищо ми няма нищо не виждат,че всичко изглежа перфектно и цикълът ми е изкючително редовен ...

Общи условия

Активация на акаунт