Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 2

• 68 629
  • 801
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,от образна диагностика ,какво точно имат предвид,че имам изкривена носна преграда,но другото не го разбирам Confused

# 136
Здравейте,от образна диагностика ,какво точно имат предвид,че имам изкривена носна преграда,но другото не го разбирам Confused

Пише, че имаш изкривена носна преграда с възпалена лигавица на носа, както и възпалителен процес в начален етап, засягащ съответните синуси.

# 137
Някой може ли да ми помогне в разчитането.Изследването е фемофлор плюс в Геника.Имам постоянно парене в цялото влагалище,което вече е нетърпимо.Обиколих сумати гинекелози и все нищо.Микробиология чиста,затова пуснах това изследване.На лекар съм след няколко дни,но дотогава ще се побъркам.

# 138
Някой може ли да ми помогне в разчитането.Изследването е фемофлор плюс в Геника.Имам постоянно парене в цялото влагалище,което вече е нетърпимо.Обиколих сумати гинекелози и все нищо.Микробиология чиста,затова пуснах това изследване.На лекар съм след няколко дни,но дотогава ще се побъркам.

Доколкото разчитам имате завишен растеж на микроорганизмите, срещу които има червено означение. Това не значи, че имате инфекция, т. к. това са т. нар. условни патогени, т. е. те са част от групата естествени бактерии, които се срещат във влагалищната среда, но поради нарушено равновесие са започнали да се размножават преимуществено и да предизвикват дискомфорт. Затова и като диагноза е посочена умерена дисбактериоза. Все пак най-добре е специалист да разчете резултата и да назначи терапия.

# 139
Може ли един коментар по долните изследвания? Blush

# 140
Феритина е нисък, това са железните запаси в тялото и дори желязото да е ок (то измерва желязото в кръвта) тялото пак е в анемия. Заради това предполагам е нисък и MCH.
В12 е добре, фолиевата може да е малко по-висока, но като цяло си е добре.

Имало ли е лечение с желязо? Защото до е доста добро като стойност.

# 141
Имало ли е лечение с желязо? Защото до е доста добро като стойност.

Странното е, че не. Дори смятах, че всичко си е съвсем наред, тъй като от над година вече се е закрепило на такива стойности, но за себе си реших да пусна по-подробно изследване. Явно ще се лекува. Sweat Smile

Благодаря за информацията!

# 142
Чела съм, но не помня добре - феритина се влияеше от съотношението мед/цинк, но не помня какво трябваше да бъде, т.е. дали проблема при теб е от това.
Защото при това ти сравнително високо желязо, май не е препоръчително да се взема още или ако да в по-ниски дози, че да не се предозира. Консулт с хематолог освен да направите?

# 143
И аз така мисля, ще посетя след Нова година.

# 144
Здравейте, някой може ли да разчете тези резултати.
Има ли място за притеснение?

# 145
Здарейте момичета. Пуска си ТСХ но ми изглежда много нисък. Знам че трябва да е под 2 за да забременея но моят е много под 2. Прикачам снимка по долу според вас трябва ли да потърся лекар защото целя именно бременност.

# 146
Здравейте, някой може ли да разчете тези резултати.
Има ли място за притеснение?
Доколкото разбирам нямате бактериална инфекция, но имате единични дрожди,
 т. е. засега нямате гъбички, но е възможно да развиете(доколкото разбирам). Иначе няма нищо притеснително. Все пак се консултирайте с АГ относно резултата.

# 147
Благодаря много

# 148
Няма за какво, все пак не забравяйте да се консултирайте с лекаря Ви.

# 149
Здравейте,може ли малко помощ при разчитане на резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт