Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 2

• 68 709
  • 801
  •   1
Отговори
# 615
Вероятно така ще направя, благодаря, а какво имаш предвид под "малко"? Около 400μg добре ли е?

# 616
Ами да това е профилактичната доза, която няма да навреди в никакъв случай.

# 617
  • Перник

Моля за коментар относно тези показатели. Става въпрос за мъж на 84 г.
Благодаря Ви.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 23:56 от neji_s

# 618
Здравейте, пуснах профилактични изследвания на бебе 1 годинка. Притеснява ме пх то на урината, изглежда ми много високо. Може ли някой да сподели опит.

# 619
  • Велико Търново
Здравейте,
на първо място да отбележа че съм с Хашимото от 4 год., преди 3 месеца родих второто си дете и го кърмя активно. На 33 год. съм ако има значение. Хашимотото ми се отключи в следствие на първата бременност, имах и други проблеми които отшумяха. Това е на кратко историята.
А сегашните ми оплаквания са че от както родих (3 мес.) краката ми са постоянно отекли, но си казвах хормони, жеги, повечко килограми. Но от една седмица стана страшно, подуха се още повече главно глезени и ходила, вече има и болка, особено когато ходя и стоя права. Най-трудно ми е сутрин докато се раздвижа съм много скована. Имам болки и в други стави (ръце, колене...). Още един симптом е че предните дни следобяд ми ставаше лошо, главоболие, единия ден имах и лека температура, сега е почти 37, но за мен пак е много, тъй като по принцип ми 35-36.
Първо се притесних да не е нещо гинекологично в следствие на раждането. После се притесних още повече защото симптомите ми се покриват с тези за ревматоиден артрит.
Изследванията съм пуснала без препоръка от лекар, каквото се сетих. Най-вероятно ще има нужда още изследвания да пусна, но най-притеснително на този етап ми е CRP, очевидно имам възпаление. Имам и един хроничен проблем с гърлото като леко възпаление с храчки, но сега не е толкова активно за такива стойности.
Ако някои се занимава да изчете докрай, моля да даде съвет, утре съм при личния ми лекар да ме насочи към специалист, но се надявам ако някои има подобен опит да сподели.
Благодаря!

# 620
По другите ви питания не мога да взема отношение, но да кажа каквото виждам.
Имате сериозна желязодефицитна анемия, отидете на хематолог. Отделно не знам приемате ли хормон, но сте в хипофункция въпреки доброто ТСХ, Т4 е нисък а Т3 направо под норма.

# 621
  • Бургас
CRP е много,много над нормата.То моето е 20,колитът ми беше изкървил мин.седмица.Изследвания пуснах в петък.
Но такова CRP и по-високо имаше майка ми с подостър тиреоидит на Де Кервен .
Имате едно автоимунно,може да се е отключило и друго.
Утре на лекар.Сериозно е положението.Зимата с пневмония стойността на ц реактивен протеин ми беше около 16.

# 622
  • Велико Търново
Приемам хормон 100мкг. Месец след раждането tsh ми беше 0,1, тогава пиех 125, и го намалих на 100, но май не е трябвало. Ще видим утре личната къде ще ме прати, нямам и много доверие, но трябва да започна от някъде.
А за желязото, в края на бременността и след раждането хемоглобина ми беше трагичен, около 80, и до толкова се вдигна след прием на медикаменти. А то и кърменето е доста изтощително за организма откъм витамини и минерали.

# 623
Аз за хемоглобина да кажа,за друго не разбирам. Но наистина е нисък.Не чакайте някой да ви назначи желязо, а го почвайте. Сутрин и вечер по едно - Ферофолгама. Като стане желязото 130, го намалете по едно през ден. Но пийте. Иначе ще се влачите от умора и организма се изтощава и почват и други проблеми. Трябва да си го държите в норма желязото, щом кърмите,а и по принцип де.
А за ЦРП наистина огромна цифра.Незнм какво е това.....

# 624
Здравейте. Днес ходих та първичен преглед на щитовидната жлеза.Хормони ще пускам утре. Ето какво записаха като резултат:
Основна диагноза: Нетоксична дифузна гуша.
Обективно състояние: Пулмо ЕТ кор за възрастта. Щитов.жлеза-първа степен дифузна.Меко еластична.ТРИл-ОТР.Дишане мезикуларно.Тремор-отр. Хвостек,трусо-отр. На 53 г. съм, от 2018 г. в климакс.

Някой може ли да каже дали имам проблем, защото едрокриноложката не беше ог най-разговорливите! Neutral Face
Бллагодаря!:heart_exl:

# 625
  • Варна
Здравейте. Днес ходих та първичен преглед на щитовидната жлеза.Хормони ще пускам утре. Ето какво записаха като резултат:
Основна диагноза: Нетоксична дифузна гуша.
Обективно състояние: Пулмо ЕТ кор за възрастта. Щитов.жлеза-първа степен дифузна.Меко еластична.ТРИл-ОТР.Дишане мезикуларно.Тремор-отр. Хвостек,трусо-отр. На 53 г. съм, от 2018 г. в климакс.

Някой може ли да каже дали имам проблем, защото едрокриноложката не беше ог най-разговорливите! Neutral Face
Бллагодаря!:heart_exl:
Няма.

# 626
Важни са изследванията на хормоните, там се вижда как е функцията на жлезата, също така е важен видеозона за да се види структурата на жлезата. Иначе това първа степен означава, че е леко увеличена и най-вероятно е написано след опипване и оглеждане при преглъщане.

# 627
  • Стара Загора
Здравейте група,
Още от бременността преди 2 г. пия еутирокс, като последната година пих от 50 мкг. Тъй като вече няма еутирокс, се наложи да си купя друго. С две възелчета съм, за които ми е казано начално Хашимото.  Днес пуснах контрола и нещо не ми се виждат ок резултатите. Сигурно ще ми вдигнат дозата.
Някой може ли да ми изкоментира ФТ4 и има ли отношение към килограмите, защото рязко напълнях в последния месец, просто имам апетит. Направих и обременяване с глюкоза и чакам резултат чак утре.

# 628
  • Варна
На 53 г. не може да няма грам изменения. Най-важна е ехографията конкретно за мен, защото всички хормони ми бяха в норми, но едно възелче не съвсем добро седеше там... Та тук няма нищо такова описано, изчакайте си и кръвните изследвания. Ако има разминавания всичко е поправимо с медикаменти.

Maria Dimova ако сте в хипофункция нищо чудно да качвате килограми.

# 629
  • Бургас
Мария Димова,точно в хипофункция се качват килограми.
Как така няма Еутирокс?Аз пия Л Тироксин,само този вариант ли остана?

Общи условия

Активация на акаунт