Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 2

• 68 721
  • 801
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, чета форума от доста време. Предвид изследвания, които съм пуснала, реших да се регистрирам за още мнения в разчитането им. Имах консултация с ендокринология, но според мен се оказа некомпетентен. А до консултация с друг има още време.
Бихте ли изказали мнение?

Какво ти каза ендото? Моят андростендион винаги е бил около 6 и на мен не малък брой специалисти от които търсих всякакви отговори- от вн и от сф така и не ми дадоха логично обяснение . Има вероятност хормоните да са високи от пкя.
Каза, че всички останали хормони са ми в норма освен андростендиона, но не било нещо сериозно. За мое успокоение да съм минела през компютърна томография, за да се изключат или открият следователно причините свързани с повишаването му.
При прегледи от гинеколози, не забелязано проблем с яйчници или надбъбречна кора. Имам изразен хирзуитизъм, като най-вероятно си ми е наследствено, но все си мисля, че може да се намали поне разрастването му. От гинеколози относно този мой проблем все противозачатъчни ми изписваха, аз обаче никак добре не се повлиявам от тях.
Та чудно ми е дали все пак излизайки, че са в норма, съотношението им не е правилно, дали има нещо такова!?

# 601
Здравейте, чета форума от доста време. Предвид изследвания, които съм пуснала, реших да се регистрирам за още мнения в разчитането им. Имах консултация с ендокринология, но според мен се оказа некомпетентен. А до консултация с друг има още време.

Какво ти каза ендото? Моят андростендион винаги е бил около 6 и на мен не малък брой специалисти от които търсих всякакви отговори- от вн и от сф така и не ми дадоха логично обяснение . Има вероятност хормоните да са високи от пкя.
Каза, че всички останали хормони са ми в норма освен андростендиона, но не било нещо сериозно. За мое успокоение да съм минела през компютърна томография, за да се изключат или открият следователно причините свързани с повишаването му.
При прегледи от гинеколози, не забелязано проблем с яйчници или надбъбречна кора. Имам изразен хирзуитизъм, като най-вероятно си ми е наследствено, но все си мисля, че може да се намали поне разрастването му. От гинеколози относно този мой проблем все противозачатъчни ми изписваха, аз обаче никак добре не се повлиявам от тях.
Та чудно ми е дали все пак излизайки, че са в норма, съотношението им не е правилно, дали има нещо такова!?
Първо : имаш ли пкя ?
Второ : гинеколог не може да гледа надбъбречната кора нито да я изследва , така както ендокринолог .
Трето: на какво правят томография?

# 602

Първо : имаш ли пкя ?
Второ : гинеколог не може да гледа надбъбречната кора нито да я изследва , така както ендокринолог .
Трето: на какво правят томография?
Грешката е моя- ЯМР на яйчници и надбъбреци!
Единственото, което ендокринолога прегледа, беше щитовидната ми жлеза.
ПКЯ нямам, на един от прегледите гинекологът преглеждайки с ехограф яйчниците ми каза, че и с бъбреците нямало проблем, както вие така и едното, ми отговориха, че няма как да се направи преглед с нормален ехограф от гинеколога. Излиза явно, че ходя на прегледи при лекари с неправилна практика...

# 603
  • Пеликания
Сложи резултатите в тази тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1236234.30.
denis. е незаменима в разчитането на хормони и ще ти отговори адекватно.

пп. Моля слагайте цитатите в скрит текст!

# 604

Здравейте. Притесних се за тези левкоцити.На горна граница са. В 20+2г.с съм бременна. Лежа с магнерот, утрогестан и витамини.Имам контракции но нормално по 5-6 на ден. Някаква инфекция ли може да е? Лекувах кандида скоро с Макмирор.Явно има някаква скрита инфекция.

# 605
  • Бургас
Не са ли Ви казали,че при бременност се повишават левкоцитите?
В норма са.Моите бяха винаги над 15,16 и ми казваха,че няма страшно.
Те и сега са си толкова,но имам разни заболявания.
Ц реактивният протеин CRPе най-чувствителният маркер за инфекция.Имам ВЧЗ и моят под 15-16 не пада.Вашият е 2.3.Съвсем в норма,особено при бременност.

# 606
Благодаря. Сега след като излезнаха резултатите прочетох и тук ми отговориха , че е нормално до 15. Благодаря Ви за отговора.

# 607
# 608
Здравейте , искам да попитам за проходимост на мат. Тръби се прави от 7 до 12 ден след цикъла ,, тоест в периода на овулацията ли??? Моля само тези които са 100 процента сигурни да пишат , тъй като ще си записвам час утре за лекар и да знам със точност . Много благодаря предварително Heart

# 609
Може ли мнение, че съм на доктор чак края на другата седмица. Хемоглобина го държах на долна граница, виждам че е паднал, RDW ми е все високо от началото на бременността(СЕГА СЪМ 20Г.С.) Какво означава тази глюкоза в урината и кристали Са оксалати?

# 610
  • София
Здравейте , искам да попитам за проходимост на мат. Тръби се прави от 7 до 12 ден след цикъла ,, тоест в периода на овулацията ли??? Моля само тези които са 100 процента сигурни да пишат , тъй като ще си записвам час утре за лекар и да знам със точност . Много благодаря предварително Heart
Прави се преди овулация, най-добре в първите чисти дни

Може ли мнение, че съм на доктор чак края на другата седмица. Хемоглобина го държах на долна граница, виждам че е паднал, RDW ми е все високо от началото на бременността(СЕГА СЪМ 20Г.С.) Какво означава тази глюкоза в урината и кристали Са оксалати?
Изследвай кръвната захар. RDW си е ок. Са оксалати нямат информативно значение

# 611
Здравейте, време и аз да постна едни резултати от изследвания за коментар. Питането ми по-специално е, виждате ли тенденция за развитие на някакъв вид анемия. Благодаря предварително на отзовалите се!

# 612
Според мен феритина ти е нисък, хубаво е да е около 50-70. Иначе повишения MCV, както и MCH почти на горна граница може да е от дефицит на някой витамин от група В, в предвид че В12 е долу горе добре (хубаво е да се вдигне още малко, но не е в дефицит) може фолиевата киселина да е ниска.

# 613
Благодаря отново mibobo, пропуснах да пусна фолат и хомоцистеин за съжаление, а нямам възможност за корекция.
Феритинът и на мен ми се струва, че е нисък, още повече, че е спаднал от преди година и половина с 20 единици, а хемоглобина се е качил с толкова за същия период.

# 614
Ами ако нямаш възможност да изследваш скоро, вземай си малко фолат известно време + вит.С .

Общи условия

Активация на акаунт