Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изследване на ХОРМОНИ – 21 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

  • 4 334
  • 116
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 10
Денис, здравей!
Можеш ли да коментираш тези изледвания от 1-ви ден:
Estadiol- 35,46pg/ml (ref. 5,10-2950)
LH - 6,80mIU/ml (ref. 0,11-198)
FSH - 9,90mIU.ml (ref. 0,11-198)
Здравей!
Ако няма, някоя киста или ЗФ, ФСХ може да показва проблем с ЯР.
Рефер. нещо са объркани?!
Денис, няма киста! За рефер не мога да кажа- от клиника "Адела" са. Аз съм над 40 и си знам, че ЯР намалява.

# 31
  • Мнения: 102
Денис, здравей!

Имам два въпроса относно прогестерона:
1. 1-2 дена след потенциална овулация (засичам я с тестове и не мога да кажа на 100%, че я има) гърдите ми стават чувствителни и болезнени, а симптомите затихват с идването на М. На какво е признак това - на повишени или понижени нива на прогестерон?
2. Изследване на прогестерон 6 дена след О. може ли да бъде достоверен източник на информация относно нивото му или трябва да е точно на 7 ден, тъй като искам да си пусна контролно изследване, но точно на 7 ден няма да имам възможност.

Благодаря ти за ежедневната помощ Simple Smile

# 32
  • Мнения: 6
Здравейте, понеже съм пуснала в друга тема резултатите, ми препоръчаха тази.  Това е и скрийнош от мнението.
Ще бъда много благодарна ако ми помогнете с разчитането и вие!

# 33
  • София
  • Мнения: 30 185
Скрит текст:
Денис, здравей!
Можеш ли да коментираш тези изледвания от 1-ви ден:
Estadiol- 35,46pg/ml (ref. 5,10-2950)
LH - 6,80mIU/ml (ref. 0,11-198)
FSH - 9,90mIU.ml (ref. 0,11-198)
Здравей!
Ако няма, някоя киста или ЗФ, ФСХ може да показва проблем с ЯР.
Рефер. нещо са объркани?!
Денис, няма киста! За рефер не мога да кажа- от клиника "Адела" са. Аз съм над 40 и си знам, че ЯР намалява.
Тогава остава да е от годините Simple Smile . Ако успееш да го намалиш малко - под 9.0 или 8.0 ще е добре.Под 7.0 е още по-добре - гарантира ти един по-добър отговор(резултат) при различни АРТ процедури/стимулации/терапии и т.н.
Шанс винаги има, така че действай смело Peace



Денис, здравей!
Имам два въпроса относно прогестерона:
Скрит текст:
1. 1-2 дена след потенциална овулация (засичам я с тестове и не мога да кажа на 100%, че я има) гърдите ми стават чувствителни и болезнени, а симптомите затихват с идването на М. На какво е признак това - на повишени или понижени нива на прогестерон?
2. Изследване на прогестерон 6 дена след О. може ли да бъде достоверен източник на информация относно нивото му или трябва да е точно на 7 ден, тъй като искам да си пусна контролно изследване, но точно на 7 ден няма да имам възможност.

Благодаря ти за ежедневната помощ Simple Smile
Здравей!
1. не мога да отговоря каква точно може да е причината при теб - най-общо, хормонален дисбаланс или отклонения от нормалните нива на Е2, Прогестерон, Пролактин и т.н. - някои повишени, други понижени
2. за да провериш нивата на прогестерона ти трябват неговите нива  когато е пика на развитие на ЖТ, а той е точно на 7-ми ден след предполагаемата О., на 5-6 ден , както и на 8-ми ден след О. (ако няма бременност) нивата са по-ниски, а точно на базата на тези нива се прави извод какви са нивата на прогестерона.



Здравейте, понеже съм пуснала в друга тема резултатите, ми препоръчаха тази.  Това е и скрийнош от мнението.
Ще бъда много благодарна ако ми помогнете с разчитането и вие!
Скрит текст:

Здравей!
На кой ден от МЦ са правени?

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 19:44 от denis.

# 34
  • Мнения: 4
Здравейте Денис, може ли коментар и на тези резултати, на 2 ден от мц:
FSH - 8. 29 (реф. 3.5-12.5)
LH - 4.92 (реф. 2.4-12.6)
Estradiol - 28.4 (реф. 12.5-166)
AMH - 1.22
44 г.
Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 20:27 от Maia Momcheva 632289

# 35
  • Мнения: 6
Денис, изследванията са правени на 3 ден след менструация. Ъх... Реално на 8 ден... От стрес май съм объркала времето, в което трябваше да ги пусна, понеже на своя глава съм ги правила...  Това означавало, че трябва да пускам нови?

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 23:05 от Thekey12

# 36
  • Мнения: 10
Денис, здравей!
Можеш ли да коментираш тези изледвания от 1-ви ден:
Estadiol- 35,46pg/ml (ref. 5,10-2950)
LH - 6,80mIU/ml (ref. 0,11-198)
FSH - 9,90mIU.ml (ref. 0,11-198)
            *  Здравей!
              Ако няма, някоя киста или ЗФ, ФСХ може да показва проблем с ЯР. Рефер. нещо са объркани?!
                      * Денис, няма киста! За рефер не мога да кажа- от клиника "Адела" са. Аз съм над 40 и си знам, че ЯР намалява.
                               *Тогава остава да е от годините Simple Smile . Ако успееш да го намалиш малко - под 9.0 или 8.0 ще е добре.Под 7.0 е още по-добре - гарантира ти един по-добър отговор(резултат) при различни АРТ процедури/стимулации/терапии и т.н. Шанс винаги има, така че действай смело

Денис, извинявай, че пак питам! Но преди два месеца, преди първита ми АРТ (трансфер на ЕЦ) FSH  беше 4,5 mIU на 3-ти ден. Какво може да е станало с хормоните ми от тогава? Пих само прогестерон и МЦ ми се скъси на 21 дни.  Дай идея как да нормализирам FSH отново. Sad

# 37
  • Мнения: 4
Денис, благодаря Ви много за коментара!

ФТ3 ми е над норма, ФТ4 висок в горна реф, МАТ в норма, ТАТ доста над норма. Пия Метизол от месец и ТСХ от 0.00 е влязло в 0.59.

Според Вас изключва ли се възможността за естрогенна доминантност, съдейки по приложените излседвания?

Здравейте! Моля Ви за коментар.
На 34 г. съм, изследванията са правени в 22-ри ден от цикъла.

По-рано (3-ти ден от цикъла) правих LH, FSH, пролактин, естрадиол, които ми коментирахте, че са добре.

Понеже нищо не разбирам от полови хормони, моля за коментар и по отнощение на тези. В правилното съотношение ли са, добри ли са резултатите или може да са аларма за някакви нарушения?
Благодаря предварително от сърце!


ТСХ е добре ( няма ли Т3 и Т4?) - не трябва да пада под 0,5 и особено под 0,2 ( ако си на терапия).
Прогестеронът е нисък и не е сигурно дали е имало О.
Ако 22 ден от МЦ е точно 7-ми  ден след О., много вероятно е да не е имало О.
Е2 не показва да има ЗФ/киста.

# 38
  • София
  • Мнения: 30 185
Денис, изследванията са правени на 3 ден след менструация. Ъх... Реално на 8 ден... От стрес май съм объркала времето, в което трябваше да ги пусна, понеже на своя глава съм ги правила...  Това означавало, че трябва да пускам нови?
ЛХ, ФСХ, Е2, 17ОН Прогестерон се изследват точно на 3 ден  от МЦ.
Андростендионът е висок, но ми се струва че може да има и по-високи нива на 17ОН Прогестерон?! - добре е да го провериш.
ТСХ е добре, но Т4 е нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ.
Ако не си правила тест за ИР е добре да направиш ( тя често е причина за по-високи нива на Андростендиона)
Направи всички изследвания в правилните дни и се консултирай с Ендокринолог.


Здравейте Денис, може ли коментар и на тези резултати, на 2 ден от мц:
Скрит текст:
FSH - 8. 29 (реф. 3.5-12.5)
LH - 4.92 (реф. 2.4-12.6)
Estradiol - 28.4 (реф. 12.5-166)
AMH - 1.22
44 г.
Благодаря предварително.
Здравей!
ФСХ е висок, АМХ е нисък - показват че ЯР е намалял, което за годините ти е нормално - просто не трябва да губиш никакво време. Другите са добре, не показват да има проблем.
Успех! и скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина Peace

# 39
  • Мнения: 4
Благодаря и за отговора и за пожеланията от Heart!!!

# 40
  • Мнения: 6
Денис, много благодаря за отговора и насоките! Ще направя всичко необходимо и навреме. Ето, че едното при което бях, не е прочела правилно нещата и не ми разясни така както Вие резултата. Защото според нея всичко ми беше в норма дори и щитовидните хормони, освен андроатендионът. А аз се усещам много добре, че имам проблем. Отново благодаря!

# 41
  • София
  • Мнения: 30 185
Скрит текст:
Денис, здравей!
Можеш ли да коментираш тези изледвания от 1-ви ден:
Estadiol- 35,46pg/ml (ref. 5,10-2950)
LH - 6,80mIU/ml (ref. 0,11-198)
FSH - 9,90mIU.ml (ref. 0,11-198)
            *  Здравей!
              Ако няма, някоя киста или ЗФ, ФСХ може да показва проблем с ЯР. Рефер. нещо са объркани?!
                      * Денис, няма киста! За рефер не мога да кажа- от клиника "Адела" са. Аз съм над 40 и си знам, че ЯР намалява.
                               *Тогава остава да е от годините Simple Smile . Ако успееш да го намалиш малко - под 9.0 или 8.0 ще е добре.Под 7.0 е още по-добре - гарантира ти един по-добър отговор(резултат) при различни АРТ процедури/стимулации/терапии и т.н. Шанс винаги има, така че действай смело
Денис, извинявай, че пак питам! Но преди два месеца, преди първита ми АРТ (трансфер на ЕЦ) FSH  беше 4,5 mIU на 3-ти ден. Какво може да е станало с хормоните ми от тогава? Пих само прогестерон и МЦ ми се скъси на 21 дни.  Дай идея как да нормализирам FSH отново. Sad
Може да е нещо моментно, да е от самата АРТ процедура, може и този МЦ да е малко по-трудно на яйчниците да образуват фоликули  ( и затова ФСХ се повишава) и т.н.  ... не се фокусирай толкова върху този ФСХ.
Нали си пиеш добавките?! - доказали сме многократно, че помагат - влияят добре на АМХ, Инхибин В и ФСХ - друго, с което да си помогнеш, няма. Правиш всичко възможно, дай си и малко време ... и мисли по-позитивно.



Денис, благодаря Ви много за коментара!

ФТ3 ми е над норма, ФТ4 висок в горна реф, МАТ в норма, ТАТ доста над норма. Пия Метизол от месец и ТСХ от 0.00 е влязло в 0.59.

Според Вас изключва ли се възможността за естрогенна доминантност, съдейки по приложените излседвания?

Скрит текст:
Здравейте! Моля Ви за коментар.
На 34 г. съм, изследванията са правени в 22-ри ден от цикъла.

По-рано (3-ти ден от цикъла) правих LH, FSH, пролактин, естрадиол, които ми коментирахте, че са добре.

Понеже нищо не разбирам от полови хормони, моля за коментар и по отнощение на тези. В правилното съотношение ли са, добри ли са резултатите или може да са аларма за някакви нарушения?
Благодаря предварително от сърце!


ТСХ е добре ( няма ли Т3 и Т4?) - не трябва да пада под 0,5 и особено под 0,2 ( ако си на терапия).
Прогестеронът е нисък и не е сигурно дали е имало О.
Ако 22 ден от МЦ е точно 7-ми  ден след О., много вероятно е да не е имало О.
Е2 не показва да има ЗФ/киста.
Е2 трябва да се изследва точно на 3 ден от МЦ, заедно с ЛХ и ФСХ и да те видят на УЗ ( да се отхвърли вероятността за ПКЯ, ЗФ, киста и т.н.) и едва тогава, може да се правят подобни изводи.
Трябва да се проверят и всички андрогени, защото някои от тях се конвертират в Естрогени.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 14:02 от denis.

# 42
  • Мнения: 226
Денис, моля за коментар на изследванията ми от днес                                                                                                                                 
 ТСХ 0,579 прогестерон 49,0 тотал бета - ЧХГ -433,34 на 4 гс +2 дни

# 43
  • Мнения: 1
Здравейте на всички. И аз съм от тези които отдавна четат, но чак сега се осмелявам да пиша.
На кратко за мен на 35 години съм и от 4 години се опитвам да забременея. Правени са изследвания и всеки казва, че всичко е наред до началото на тази година. Откриха ми инсулинова резистентност и сега пия Глюкофаж XR.
Притеснява ме това, че ТАТ е много висок а ендокринолога каза, че било от цветната снимка на тръбите и по-точно от веществото което оцветява, но той и преди снимката беше така.
Изследванията са правени на 21.05.2020 (11-ти ден от цикъла)


това е от миналата година по същото време


Въпроса ми е дали това е Хашимото или не и някакви препоръки какво да предприема за напред и дали това е проблема във забременяването?

# 44
  • Мнения: 4
Денис, отново Ви благодаря и Ви моля последно за общ преглед на излседванията. Правени съответно точно в 3-ти ден от цикъл (FSH и др.) и съответно точно на 22-ри ден от цикъл на останалите (Progesterone и др.)

Според Вас има ли причина за притеснения? Дали може да се говори за естрогенна доминантност и/или кисти?
Дали е нужно според Вас да правя и други изследвания?




Понеже нищо не разбирам от полови хормони, моля за коментар и по отнощение на тези. В правилното съотношение ли са, добри ли са резултатите или може да са аларма за някакви нарушения?
Благодаря предварително от сърце!


[/quote]
ТСХ е добре ( няма ли Т3 и Т4?) - не трябва да пада под 0,5 и особено под 0,2 ( ако си на терапия).
Прогестеронът е нисък и не е сигурно дали е имало О.
Ако 22 ден от МЦ е точно 7-ми  ден след О., много вероятно е да не е имало О.
Е2 не показва да има ЗФ/киста.
[/quote][/spoiler]
[/quote]
Е2 трябва да се изследва точно на 3 ден от МЦ, заедно с ЛХ и ФСХ и да те видят на УЗ ( да се отхвърли вероятността за ПКЯ, ЗФ, киста и т.н.) и едва тогава, може да се правят подобни изводи.
Трябва да се проверят и всички андрогени, защото някои от тях се конвертират в Естрогени.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт