Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • Публикувана: 15 юли 2020, 16:42 ч.
  • Последно мнение: 5 авг. 2020, 19:44 ч.

Изследване на ХОРМОНИ – 21 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

  • 4 040
  • 112
  •   2
Отговори
# 45
  • Мнения: 3
Здравей, Денис,
започнах да изследвам хормоните по твоята препоръка и съвсем скоро съм на преглед при гинеколог.
Днес пуснах хормоните на щитовидната жлеза - дали може коментар, моля (струва ми се, че и ендокринолог трябва да посетя) :
Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
FT3        4.66       pmol/l     3.1 - 6.8     ECLIA

FT4        19.08       pmol/l     12.0-22.0     ECLIA

TSH        1.41       uIU/ml     0.27 - 4.2     ECLIA

TAT/anti-TG   
392       IU/ml     < 115     ECLIA

MAT/anti -TPO   
62       IU/ml     < 34     ECLIA



а това са предишните изледвания:

Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
LH        12.1       U/l     2.4 - 12.6     ECLIA
FSH        6.7       U/l     3.5 - 12.5     ECLIA
Пролактин/Prolactin        371       mIU/l     102 - 496     ECLIA
Естрадиол/Estradiol        219.2       pmol/l     46 - 607     ECLIA
Тестостерон/Testosteron        1.46       nmol/l     0.29 - 1.67     ECLIA

Благодаря за подкрепата, която даваш!

# 46
  • Мнения: 52
Денис, може ли да погледнеш тези стойности на Прогестерон и Пролактин - много ниски са и показва, че не съм имала овулация, но което е много странно за мен, че на 14-тия ден ми се повиши БТ от 36,6 на 37, 1 (при цикъл 28 дена) и оттогава вече 9 дни , си държа БТ 37, а и гърдите започнаха да ме болят както обикновено седмица преди да ми дойде... Много ми е странно с тези хормони, но не усещам никакви други промени . Не съм настинала, не съм ходила на плаж...

 Пролактин/Prolactin       112.1       mIU/L     M 86 - 324; Ж 102 - 496
   
Прогестерон/Progesteronе       6.390       nmol/L     M<0.159-0.474; фол.ф. 0.181 - 2.84;ов.ф. 0.385 - 38.1; лут.ф.5.82 - 75.9;постменопауза:<0.159 - 0.401

# 47
  • Оранжевата стая
  • Мнения: 743
Денис, здравей!
С цел регулиране на хормоните при пременопауза приемам Витекс, но ми препоръчват и пчелен прашец, който влияел на естрогена. Запозната ли си дали могат да се приемат заедно?
Аз имам редовен цикъл, но се скъси на 26 дни и започнаха чести зацапвания, които преди ги нямах, както и овулацията ми се измести на 11-12 ден, затова предполагам, че хормонално са се разбъркали нещата вече.

# 48
  • Мнения: 21
Здравейте.Ще ви бъда много благодарна,ако погледнете и моите изследвания. Виждам че са в нормите нещата,но дали има нещо за което да се притеснявам. Очакваме и резултат от спермограма и затова много се притеснявам и ще бъда много благодарна,ако ми помогнете. Истината е че никога не съм правила изследвания на хормони, а започнахме опити за бебе преди само 2 месеца и искахме чисто профилактично да проверим дали всичко е наред. Може ли да ми кажете от такива изследвания дали се разбира нещо за овулацията,тъй като ми е трудно да разбера кога настъпва,въпреки че ползвах тестове.Също така ходих на преглед при гинеколог,всичко е наред ми казаха и резултата от цитонамазката ми е Пап 1. Много благодаря ако отделите време за резултатите.    
Скрит текст:

Скрит текст:
а това е резултат от спермограма.Не знам дали ги гледате тук,но ако някой знае в коя тема моля да ме насочи.Благодаря.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 10:36 от AnMary

# 49
  • София
  • Мнения: 30 166
Денис, моля за коментар на изследванията ми от днес                                                                                                                                
 ТСХ 0,579 прогестерон 49,0 тотал бета - ЧХГ -433,34 на 4 гс +2 дни
Честито! Лека и спокойна бременност.
ТСХ е добре, но го следи - не трябва да пада под 0,5... и е добре да го пускаш заедно с Т3 и Т4
ЧХГ показва, че има бременност, повтаряш го след 3 дни и ако се удвоява - всичко е наред.
На УЗ преглед - когато ЧХГ е над 1000

Провери нивата на прогестерона.


Здравей, Денис,
започнах да изследвам хормоните по твоята препоръка и съвсем скоро съм на преглед при гинеколог.
Днес пуснах хормоните на щитовидната жлеза - дали може коментар, моля (струва ми се, че и ендокринолог
Скрит текст:
трябва да посетя) :
Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
FT3        4.66       pmol/l     3.1 - 6.8     ECLIA

FT4        19.08       pmol/l     12.0-22.0     ECLIA

TSH        1.41       uIU/ml     0.27 - 4.2     ECLIA

TAT/anti-TG   
392       IU/ml     < 115     ECLIA

MAT/anti -TPO   
62       IU/ml     < 34     ECLIA
а това са предишните изледвания:
Скрит текст:

Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
LH        12.1       U/l     2.4 - 12.6     ECLIA
FSH        6.7       U/l     3.5 - 12.5     ECLIA
Пролактин/Prolactin        371       mIU/l     102 - 496     ECLIA
Естрадиол/Estradiol        219.2       pmol/l     46 - 607     ECLIA
Тестостерон/Testosteron        1.46       nmol/l     0.29 - 1.67     ECLIA

Благодаря за подкрепата, която даваш!
Здравей!
Хормоните на ЩЖ са добре, от антителата ТАТ и МАТ са високи, но каква е причината?! - лекар трябва да прецени ( да те види и на УЗ) - може да реагират на някакво възпаление, ако скоро си била болна...?!


Денис, може ли да погледнеш тези стойности на Прогестерон и Пролактин - много ниски са и показва, че не съм
Скрит текст:
имала овулация, но което е много странно за мен, че на 14-тия ден ми се повиши БТ от 36,6 на 37, 1 (при цикъл 28 дена) и оттогава вече 9 дни , си държа БТ 37, а и гърдите започнаха да ме болят както обикновено седмица преди да ми дойде... Много ми е странно с тези хормони, но не усещам никакви други промени . Не съм настинала, не съм ходила на плаж...

 Пролактин/Prolactin       112.1       mIU/L     M 86 - 324;   Ж 102 - 496
   
Прогестерон/Progesteronе       6.390       nmol/L     M<0.159-0.474; фол.ф. 0.181 - 2.84;ов.ф. 0.385 - 38.1; лут.ф.5.82 - 75.9;постменопауза:<0.159 - 0.401
Пролактинът е малко нисък, но това не е проблем - проблем е, ако е висок.
Прогестеронът е нисък и показва, че не е имало О. ... или деня на О. ( и респ. 7-ми  ден след О.)  не е определен правилно.
Друга причина за по-високата БТ - ЗФ, киста ... и трябва да те видят на УЗ


Денис, здравей!
С цел регулиране на хормоните при пременопауза приемам Витекс, но ми препоръчват и пчелен прашец, който влияел на естрогена. Запозната ли си дали могат да се приемат заедно?
Аз имам редовен цикъл, но се скъси на 26 дни и започнаха чести зацапвания, които преди ги нямах, както и овулацията ми се измести на 11-12 ден, затова предполагам, че хормонално са се разбъркали нещата вече.
Здравей!
Витекс и Пчелен прашец, може да пиеш, няма да ти навредят, могат да се приемат заедно.
За предполагаемия хормонален дисбаланс - изследвай всички базови хормони, те ще покажат какво се случва, още повече че имаш и проблем с МЦ.


Здравейте.Ще ви бъда много благодарна,ако погледнете и моите изследвания. Виждам че са в нормите нещата,но
Скрит текст:
дали има нещо за което да се притеснявам. Очакваме и резултат от спермограма и затова много се притеснявам и ще бъда много благодарна,ако ми помогнете. Истината е че никога не съм правила изследвания на хормони, а започнахме опити за бебе преди само 2 месеца и искахме чисто профилактично да проверим дали всичко е наред. Може ли да ми кажете от такива изследвания дали се разбира нещо за овулацията,тъй като ми е трудно да разбера кога настъпва,въпреки че ползвах тестове.Също така ходих на преглед при гинеколог,всичко е наред ми казаха и резултата от цитонамазката ми е Пап 1. Много благодаря ако отделите време за резултатите.   
Здравей!
ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ.
Е2 е висок, в момента може да има и киста/ЗФ... - трябва да те видят на УЗ ... ако няма - остава да е от ПКЯ.
Пролактинът е висок, добре е да се провери и на чист ден - около О.
Добре е да провериш ТСХ, Т3 и Т4 и всички андрогени (посочени са на 1 стр. на темата)
СГрамата е добре

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 13:24 от denis.

# 50
  • Оранжевата стая
  • Мнения: 743
                                                 
Здравей!
Витекс и Пчелен прашец, може да пиеш, няма да ти навредят, могат да се приемат заедно.
За предполагаемия хормонален дисбаланс - изследвай всички базови хормони, те ще покажат какво се случва, още повече че имаш и проблем с МЦ.

Благодаря, Денис! Така и ще направя, ще проверя на заглавната страница кои дни какво се изследва и направо с готови резултати да ида на гинеколога!

# 51
  • Мнения: 4
Здравей Денис.
Моля за коментар на Е2 - 43.51 на седми ден от МЦ, три фоликула и стимулация с Летрозол. Не е ли мн. ниска стойността, за да са качествени Я?

# 52
  • Мнения: 80
Здравей Денис, моля за мнение 🙂
3ти ден от мц пуснах ЩЖ и полови хормони.. Това са резултатите :

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 11:29 от Kikiriki23

# 53
  • София
  • Мнения: 30 166
Здравей Денис.
Моля за коментар на Е2 - 43.51 на седми ден от МЦ, три фоликула и стимулация с Летрозол. Не е ли мн. ниска стойността, за да са качествени Я?
Давай дименсията, не само цифрата.
Е2 е нисък, но обсъди това с лекаря си - зависи и от размерите на фоликулите.


Здравей Денис, моля за мнение 🙂
3ти ден от мц пуснах ЩЖ и полови хормони.. Това са резултатите :
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 нисък - показват, че си с Хипофункция на ЩЖ.
ФСХ, за годините ти, е висок, но тъй като и Е2 е висок, може да има ЗФ/киста от предния МЦ ... и това да е причината за тези, по-високи нива.
ПП.
Това е варианта за предпочитане, колкото и страшно да ви звучи киста/ЗФ  Simple Smile , защото, тя ще изчезне, но ако има проблем с ЯР, е неприятно.

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 11:57 от denis.

# 54
  • Мнения: 12
Здравей Денис ! Първо да ти благодаря , че отделяш време за нас ! Бъди здрава !
В предходна тема бях помолила пак за коментар от теб и благодаря за отговора . Направихме консултация със ендокринолог след гинеколога прилагам назначените изследвания . От към гинеколога няма поликистоза на яйчниците . Няма инсулинова резистентност , няма патологични изменения на щитовидната жлеза след ехография . Обаче тестостерона е висок  след прием на Белара 6 месеца .Ендокринолога препоръча спиране на Белара и изследване отново на тестостерона след цикъла . Моля те за разчитане на резултатите и насока .Първото изследване е отпреди 6 месеца . Останалите след 6 месеца прием на Белара . Благодаря !




# 55
  • Мнения: 4
Мерната единица на Естрадиола е pg/ml, а реф. ст-ст 12.5-166 за F. 3 фоликула, 7 ден.
За този МЦ е ясно, но поправимо ли е?

# 56
  • София
  • Мнения: 30 166
Здравей Денис ! Първо да ти благодаря , че отделяш време за нас ! Бъди здрава !
В предходна тема бях помолила пак за коментар от теб и благодаря за отговора . Направихме консултация със ендокринолог след гинеколога прилагам назначените изследвания . От към гинеколога няма поликистоза на яйчниците . Няма инсулинова резистентност , няма патологични изменения на щитовидната жлеза след ехография . Обаче тестостерона е висок  след прием на Белара 6 месеца .Ендокринолога препоръча спиране на Белара и изследване отново на тестостерона след цикъла . Моля те за разчитане на резултатите и насока .Първото изследване е отпреди 6 месеца . Останалите след 6 месеца прием на Белара . Благодаря !
Скрит текст:



Здравей!
Тестостеронът пак е висок, Беларата не е помогнала. Тя (а и който и да е ОК) само може да потисне нивата, но след като се спре, те отново се повишават. Трябва да се търси причината и тя да се лекува.
ТСХ ти е висок - показва че си с Хипофункция на ЩЖ, Инсулина също ти е висок - според мен си с ИР. НАправи обременяване с глюкоза ( на 0, 60 и 120 мин)- поне ако е ИР ( тя също повишава андрогените) - това по-лесно може да се коригира/контролира... както и Хипофункцията на ЩЖ ( добре е да изследваш ТСХ, Т3 и Т4, защото само ТСХ не винаги е показателен).
Трябва да провериш и другите андрогени ( ако не са изследвани).
Не може Тестостеронът да е висок и да ти казват, че няма проблем. Ако на този лекар не му се занимава с това - търсиш друг.
При една евентуална бременност - този висок тестостерон носи риск, за бебето и самата бременност.


Мерната единица на Естрадиола е pg/ml, а реф. ст-ст 12.5-166 за F. 3 фоликула, 7 ден.
За този МЦ е ясно, но поправимо ли е?
За един фоликул, с размер 17-18мм ти трябва 200-300 pg/ml

Не разбирам въпроса?!
Това Е2, си е за този МЦ и е резултат от стумулацията - може да не реагираш добре на този медикамент, схемата и дозите да не са подходящи...  - обсъди го с лекаря си.

# 57
  • Мнения: 21
Здравей Дени. На 11-12 Юли имах+тест за овулация ,4 дни след нея Прогестерон 8,96 нмол/Л ,онзи ден 9 дни след нея пуснах отново и беше същата стойност почти ,а цикъл не ми идва. Има ли смисъл да си пусна кръвен тест,на уринния няма никой.Чакам да ми додйе за да стартирам ин витро процедура

# 58
  • София
  • Мнения: 30 166
Здравей Дени. На 11-12 Юли имах+тест за овулация ,4 дни след нея Прогестерон 8,96 нмол/Л ,онзи ден 9 дни след нея пуснах отново и беше същата стойност почти ,а цикъл не ми идва. Има ли смисъл да си пусна кръвен тест,на уринния няма никой.Чакам да ми додйе за да стартирам ин витро процедура
Скрит текст:
Здравей!
Много е нисък Прогестерона - при  тази стойност не може да има бременност.

# 59
  • Мнения: 21
Нормално,винаги правя доминантен фоликул и не се отделя яйжекелетка,остава като в капан. Това нали се преодолява от ин витрото? Вече 2г опитваме и нищо,доктора каза,че матката е идеална,хормоните също,а защо имам ЛУФ и той не знае,но каза че с ин витро ще стане бременност.

Общи условия

Активация на акаунт