Изчерпан яйчников резерв - Тема 2

• 10 724
  • 185
  •   1
Отговори
# 1
  • София
Цитат
Аз и на Сенкова не бих дала да ме стимулира. Тя може да е добра в това и какво като после в ембриологията вероятно ще оплескат всичко? Не бих рискувала с последните ми яйцеклетки. А и по групите циркулира информация как и тя и ембриолозите лъжат за състоянието на мъжкия материал, за качеството и т.н

Аз отново ще вляза в конфронтация с Алисън.
 Като човек минал през 5 пуинкции в Неовитро, мога да кажа че всеки път ембриолозите пробват различни неща с идеята да стигнем до оплождане. Колкото до компентенцията им не мисля, че от вайбър чат може да се разбере това нещо.
главният им ембриолог е с над 10 годишен стаж.

# 2
И аз съм с голям стаж в Неовитро - 1 пункция на стимулация и цели 4 на ЕЦ. Мога да кажа, че съм почти "вътрешен" човек в ембриологията им. Мога да кажа само позитивни неща за апаратурата, техниките, средите, които ползват и комуникацията. Иска ми се да питам човека, който твърди, че тези неща не са наред влизал ли е някога на лаборатория и влизал ли е някога в тяхната лаборатория? На базата на какво сравнява? Ако нямате някакви конкретни неща да кажете всичко си остава в сферата на едно птиченце ми каза.

# 3
Във вайбър групата, за разлика от тук, всеки застава с името си и виждаш кой пише. Жената не се е крила, разказала е историята си, който иска може и да я обвинява в лъжа. Шантал ти след толкова неуспехи дето даже не потърси едно различно мнение, ей така за да си малко по-сигурна? Ами ако те лъжат, че материала на мъжа ти е ок, както са лъгали тази жена? Не знам как може при множество неуспехи поне една консултация да не направиш на друго място, а сляпо да вярваш. Преди като писах, че Сенкова не видя 2 (две) ендометриозни кисти на моя позната, ми казахте ти и още една съфорумка Ее случва се, пропуснала е. Сега жена споделя лошия си опит във вайбър група - не можело така да се разбере дали е компетентно мнението. За теб грешки не може да се допускат в тая клиника
Juyii само ти ли си влизала в лаборатории и само ти ли можеш да сравняваш?

# 4
Със сигурност не само аз, що за въпрос. Само че когато хвърляте подобен тип коментари е добре да бъдете специфични - което чак с този си коментар се случи. Съжалявам за пропуските при тази жена, ако мислите, че подобни грешки не могат да се случат и в друга клиника, посочете вие коя е.

Мисля да прекратя темата от своя страна, защото е спам за тази група, а и не виждам градивен диалог.

# 5
Аз също, каквото го имах го казах още в миналата тема съвсем ясно.

# 6
  • София
Във вайбър групата, за разлика от тук, всеки застава с името си и виждаш кой пише. Жената не се е крила, разказала е историята си, който иска може и да я обвинява в лъжа. Шантал ти след толкова неуспехи дето даже не потърси едно различно мнение, ей така за да си малко по-сигурна? Ами ако те лъжат, че материала на мъжа ти е ок, както са лъгали тази жена? Не знам как може при множество неуспехи поне една консултация да не направиш на друго място, а сляпо да вярваш. Преди като писах, че Сенкова не видя 2 (две) ендометриозни кисти на моя позната, ми казахте ти и още една съфорумка Ее случва се, пропуснала е. Сега жена споделя лошия си опит във вайбър група - не можело така да се разбере дали е компетентно мнението. За теб грешки не може да се допускат в тая клиника
Juyii само ти ли си влизала в лаборатории и само ти ли можеш да сравняваш?

Алисън, ММ има правени СГ на още две места. Резултатите му са близки, макар и с разлика от около година. Разбирам те, че си супер негативно настроена против Сенкова,  но това не означава да се изсипва непотеърдена информация. Колкото до това дали имам или не успех - в клиниката се чувствам спокойна, всичко ми се обесява по два, че даже и три пъти. Изключвам ембриолозите, те досега за 5 пункции са ми описвали целият процес и всички варианти поне 15 тъпи с разговори по над 20-30минути по телефона.
Това е последното, което ще ти кажа на тема Сенкова.

# 7
Аз да дам малко кураж. След 2 месеца срив в хормоните и вече високи фсх и лх,ИЯР, за първи път не знам на какво се дължи имам много фоликули. 4 десен и 3 ляв. Е засега са само 3 които се доразвиха ноооо си е чудо...Естроген239 последно 12 мм двата. Колко ще останат предстои да се види тези дни. Като цяло добавки, спорт лек ,чиста доколкото е възможно храна без млечни,захар и глутен, акупунктура. Предния месец обаче на циклопрогинова. Може би тя оправи нещата и даде тласък на екзозомите вече след 5 месеца. Обаче от кломифена май имам тънка лигавица.От една страна помага от друга не мога да разбера има ли остатъчно действие. Съмнява ме че колкото и помага толкова и срива хормоните. Намаля естрогена и знам че е нормално в резултат лигавицата да е тънка. Опитвам да налучкам правилния подход. С фсх и лх високи около 50 вече поне последно *да уточня мерени след прием на кломифен на 4и ден и АМХ 0,09 без кломифен не знам как ще растат тия фоликули. ХР беше вариант ама от него много странични ефекти имах. Гнезди се мисълта за напълно естествен цикъл и тригер само. В моя случай се пита дали ще растат фоликулите обаче? Никой не може да каже ,но някакъв опит все пак ще е от полза...

# 8
И аз влизам да дам информация с моето положение..След като миналия месец на 3ти ден на МЦ имах високи ФСХ и ЛХ, като за менопауза, на прегледа (в края на месеца) се оказа, че предстои да имам късна овулация и предстои да ми закъснее от обичайното цикъла. Овулация реално, не знам колко е имало, предвид тези високи нива, които бяха (теста показа че има). След това ми дойде след 14 дни някъде, а от 3ти ден ми изписаха Летрозол за 5 дни и на 12 ден имаше един фоликул 19 мм и няколко малки, които няма да се доразвият.. Не пих 3х1 летрозола, както беше изписано( а по 2 на ден), хвана ме страх да пия такава доза.
Имах добра лигавица и според гинеколога, ми предстоеше овулация до 1-2 дни.. Което е супер, ама теста не показа нищо такова. Само в деня на прегледа имаше  бледа чертичка и следващите 2-3 дни само по една, отрицателна.
Поне ме успокои, че за сега не вижда да влизам в менопауза (на 41г) съм с ИЯР.
Та искам да питам, какво става с фоликула, ако не се е пукнал? Задържан ли ще бъде и как ще разбера?
Имах симптомите.. усещам си по принцип овулацията, но теста не отчете нищо...
Сега чакам да видя дали ще ми дойде навреме и другия месец пак ще пусна някакви изследвания.

# 9
Здравейте,
Пиша със свито сърце, защото все още съм в шок от ситуацията, в която изпадаме.
Съвсем скоро навърших 32, изчаках да мине сватбата ни, защото февруари бях с АМХ 1.35, изследвани заради киста на ляв яйчник. Кистата изчезна и продължихме с опитите, но почти година сме без резултат.
Реших да се насочим към Тутракан и д-р Бойчев. Преди първия преглед пуснах АМХ и с ужас се установи АМХ 0.08
Изпаднах в шок...
Понеделник ми е прегледа и не знам как да се успокоя, защото знам, че в момента спокойствието ми е най-важно. Моля за малко кураж. Чета,чета и се надявам да има хора станали родители с подобен резултат ...
Изследвах и ФСХ - 30 ...
Имам менструация, усещам овулация, започнах и с тестове ...
Моля ви, дайте ми надежда

# 10
  • Be realistic - plan for a miracle.
Спокойно! 🤍
Почети малко из темите, отдели време и ще видиш, че АМХ е само цифра. Не определя фертилността по начина, по който сега си мислиш и си се шокирала.
 По-важни са антралните фоликули, които се гледат на преглед на 2-3 ден от цикъл. Но дори само те показват наличните яйца за ТОЗИ месец. Месец за месец се променят нещата. АМХ е важно за силни стимулации, ако си с инвитро и гоните да извадите повече яйцеклетки. Ако си с естествени опити или на естествен цикъл, важното е да имаш антрални фоликули, нормална овулация, проходими тръби и нормална лигавица. После вече е тото, както е за всяка от нас. Но шансове си имаш!
Най-хубавото е, че си само на 32. ФСХ наистина е височко, но и този хормон се мени месец за месец и се влияе от много неща, включително хранене и стрес. Аз януари тази година се бях шокирала от ФСХ (24), взех някакви мерки и се смъкна с 10 единици. Калчев не повярва и пусках наново - ами толкова си беше. Скоро не съм го пускала, но определено варира. Дори се надявам да е и по-ниско вече. При мен нещата са по-различни, защото аз съм и по-голяма от теб и грешно стимулирана преди 5-6 г. което доведе и до проблемите.
Просто почети малко е моят съвет и ще де успокоиш - тази тема както и онази с ИЯР/НЯР както и предходните теми; всичко ще е наред. Simple Smile

# 11
Спокойно! 🤍
Почети малко из темите, отдели време и ще видиш, че АМХ е само цифра. Не определя фертилността по начина, по който сега си мислиш и си се шокирала.
 По-важни са антралните фоликули, които се гледат на преглед на 2-3 ден от цикъл. Но дори само те показват наличните яйца за ТОЗИ месец. Месец за месец се променят нещата. АМХ е важно за силни стимулации, ако си с инвитро и гоните да извадите повече яйцеклетки. Ако си с естествени опити или на естествен цикъл, важното е да имаш антрални фоликули, нормална овулация, проходими тръби и нормална лигавица. После вече е тото, както е за всяка от нас. Но шансове си имаш!
Най-хубавото е, че си само на 32. ФСХ наистина е височко, но и този хормон се мени месец за месец и се влияе от много неща, включително хранене и стрес. Аз януари тази година се бях шокирала от ФСХ (24), взех някакви мерки и се смъкна с 10 единици. Калчев не повярва и пусках наново - ами толкова си беше. Скоро не съм го пускала, но определено варира. Дори се надявам да е и по-ниско вече. При мен нещата са по-различни, защото аз съм и по-голяма от теб и грешно стимулирана преди 5-6 г. което доведе и до проблемите.
Просто почети малко е моят съвет и ще де успокоиш - тази тема както и онази с ИЯР/НЯР както и предходните теми; всичко ще е наред. Simple Smile
Сърдечно благодаря!
Не знаете какво значат за мен думите Ви!
Гледам да съм спокойна,за да не си нанасям допълнителни щети на тялото ш психиката. Още веднъж благодаря, ще си го препрочитам в моменти на слабост! ❤️

# 12
Аз много си изпатих от Бойчев- бях с АМХ 0.14, следващия месец 0.12 и той каза няма шанс, дарителска яйцеклетка. Казах му, че само тръбите не са ми проверени- те не играели роля при инвитро с ДЯ, нямало шанс с моите яйцеклетки. Една седмица по-късно забременявам по естествен път, без никакви стимулации и по закона на Мърфи се оказа извънматочна. Едвам ме спасиха, отворена операция като секцио, била съм пред пръсване на тръбата и то много близо до матката. Наложи се да ми махнат тръбата и единия яйчник( с бременността бях направила голяма киста). След няколко месеца се наложи лапароскопска, защото единствения ми яйчник се беше вдигнал и трябваше да го върнат на мястото му. Моето мнение е че са добри при мъжки фактор, но точно при ИЯР не стават. 🤞
Сегашния ми лекар ме пробва по естествен път от запазената страна, но май не ми се чака.
Колко излиза един опит без ЦАР?

# 13
Хоп и аз в темата. Днес бях при Матев. Очаквах повече. Даде ми да пия Регулон, заради кистата. Посмалила се е. Освен това добавки - дхеа, q10,  и още едно за забременяяане, а за мъжа ми още добавки. Заключи, че неговата спермограма не е лоша, а аборта ми за тризомия е бил заради лоша яйцеклетка. Амх-то ми излезе ниско, но и Д ми е под норма. Мери ми антрални, ама те не се ли мерят на 2 ден от цикъла? Аз съм на 18-ти.... Каза, че ако следващите няколко месеца не стане да правим инсеминации. Моята аг иска да ми стимулира овулацията, ама кистата трябва да се смали.  Да не го прави повече от 2 пъти, че съм имала малко яйцеклетки и щели и те да заминат...

# 14
Здравейте, на 36г съм и на месец правя по 11-12 фоликула общо в двата яйчника, както и редовна овулация (следени са около година, всеки път са толкова). Последните 2 месеца обаче имам задържани първо в ляв, а сега и в десен яйчник. Според вас дали това е признак за перименопауза, дисфункция, изчерпан резерв или някакъв друг проблем? Миналия месец взимах Дуфастон, изчистих задържания, но този месец имам нов в другия яйчник. Някой имал ли е подобен опит? Този месец ще го борим с Регулон.

Общи условия

Активация на акаунт