Изчерпан яйчников резерв - Тема 2

• 13 688
  • 237
  •   1
Отговори
# 45
  • Пловдив
Моите фоликули с 0.01 явно са празни, без Я
Понеже и аз съм в тези цифри (0.02), си мисля, дали това е императив, дали е абсолютен показател, но явно не.
Без да вдъхвам напразни надежди (гадната надежда струва много скъпо!), медицината няма обяснение за някои случаи, когато спящи фоликули (които изследванията и ехографът не могат да хванат) се активират.

Akiral, на колко години си?

# 46
В света в който живеем ще става все по зле с репродуктивните проблеми. С химиите които всеки ден сме затрупвани и стреса. Начина ни на живот вече е друг. И все пак нещо може да събуди тея 1000 спящи ама язък не знае медицината какво. Със сигурност промяната на средата в която растат е едното това 2024 го доказаха ама да се възобнови много усилия трябват и кое ще е разковничето не се знае. Действа се и това е. Ако е писано ще става. Поне в случаи като ИЯР и високи хормони, иначе с намален и стабилни хормони шансовете са малко повече медицината да помогне. Правим каквото можем а да става каквото е писано.

# 47
На 37г съм. Декември с амх 0.12 в Тутракан ми казаха, че няма да мога да имам деца, след седмица забременях по естествен път, но се оказа извънматочна( в Тутракан отказаха да ми прегледат тръбите защото нямало шанс да стане). Последва операция и ми махнаха десния яйчник( с бременността направих голяма киста) и дясната тръба. След 6м амх беше 0.01.
Не вярвам, че имам шанс вече, ако стане ще е чудо след като родя и вече не го мисля. Имам поръчани ДЯ.

# 48
На 37г съм. Декември с амх 0.12 в Тутракан ми казаха, че няма да мога да имам деца, след седмица забременях по естествен път, но се оказа извънматочна( в Тутракан отказаха да ми прегледат тръбите защото нямало шанс да стане). Последва операция и ми махнаха десния яйчник( с бременността направих голяма киста) и дясната тръба. След 6м амх беше 0.01.
Не вярвам, че имам шанс вече, ако стане ще е чудо след като родя и вече не го мисля. Имам поръчани ДЯ.

Масово видят ли такива нива на хормона и те пращат за ДЯ. Съжалявам за случилото се.

# 49
Когато пуснах това амх 0.01 цикълът ми не дойде и предполагам, че ще почне да прескача. Време не ми се губи и нямам предразсъдъци, че ще взема микроскопична частица от друга жена.

# 50
Когато пуснах това амх 0.01 цикълът ми не дойде и предполагам, че ще почне да прескача. Време не ми се губи и нямам предразсъдъци, че ще взема микроскопична частица от друга жена.

Благодаря, че споделихте за Тутракан, бях се запътила на там да видя и те какво ще кажат, но съм съм с 0,111 и най-вероятно ще чуя същото. Пък и съм на 43 Sad
И аз не съм предубедена към ДЯ, но се ядосвам на лекарите как бързо ни отписват. Разнасям от няколко месеца една дебела папка с изследвания, никой не я гледа, само хврълят едно око на АМХ и казват, че нямам шанс.

# 51
  • Be realistic - plan for a miracle.
Доста често срещано е. А истината е, че трябва задължително да се погледнат антралните фоликули (мин. 3 месеца поредни), да се видят ФСХ, естрадиол, инхибин Б... да се проследи овулация има ли, пука ли се фоликул... и т.н. и т.н.
АМХ сам по себе си не е фактор, само заедно с други неща е.

# 52
  • Пловдив

Съжалявам за загубата ти.
Аз имам 3 загуби на бебета, един спонтанен и 2 миседа. Но на твоята възраст все още забременявах естествено.

Не разбрах това "ако стане ще е чудо след като родя", в какъв смисъл след като родиш?
Имаш ли вече деца?

# 53
Сега ще направим инвитро с ДЯ и после ако е рекъл Господ може да дойде нещо. В групата във фейсбук една мацка забременя естествено с 0.0025, като стана като поръчаха и пристигнаха ДЯ и спря да го мисли.

# 54
Оф. Ако видя още една история “еди-кой си спря да го мисли и то стана”, ще се метна отнякъде, честно 😁
(Не го казвам с личен оттенък, да не вземе да се засегне някой).

# 55
Всички сме чували много такива истории.

# 56
  • Пловдив
Да, но е факт, че при някои хора така става. Но за съжаление, това не го прави "рецепта", че като го следваш, ще се случи.
Аз мисля, че само Господ има думата тук в крайна сметка.

# 57
На мен в 99% от случаите ми го споделят като “направи го и ще стане” точно като панацея…. и то хора които грам нямат идея за какво иде реч по тоя път.

# 58
  • Пловдив
Да, и на мен ми е "любимо" това: "Спри да го мислиш, не е животозастрашаващо".
И да не го мисля, го чувствам.
Сума ти жени правят по 4-5 аборта и пак забременяват.
Ние тук се мъчим като грешници в ада.

# 59
Аз съм на 32г. с АМХ 0.08, но от Тутракан засега не ме обезкуражиха, може би заради възрастта ...
Не са ми и давали напразни надежди.
При мен и ФСХ е 30, десен яйчник с намалени размери, лява тръба хидросалпингс, а другата прегъната и оскъдно пропусклива.
Направиха ми лапаро за премахване на лява тръба и отстраняване на сраствания и се оказа, че от лапароскопия на 17г. в друга болница за премахване на апендикс (на която операция ми напукаха и кистички по яйчниците) са ми поразили десния яйчник...
В момента съм на фемостон (хормонозаместваща терапия) вече 3ти цикъл и чакам януари да видим какво се случва с ФСХ и антралните фоликули.
Засега с д-р Бойчев говорим за инвитро на ЕЦ и замразяване, когато има хубави яйцеклетки.

Общи условия

Активация на акаунт