Изчерпан яйчников резерв - Тема 2

• 13 793
  • 237
  •   1
Отговори
# 60
Но замразявайте готови ембриони, не яйцеклетки. Иначе с тоя фсх се учудвам, че са се заели… на мен лично ми прилича на бизнес решение, но ти стискам палци дано стигнете до здрав ембрион

# 61
Чак не мога да повярвам, че не са ви обърнали гръб…
Двете ми най-омразни изречения са “Какво чакате, правете бебе” все едно не ни е идвало на акъл да си направим и “Не го мисли, ще стане”. Да, но на мен акъла ми е само там. Имаме си всичко друго. За дамите 40+ сигурно съм млада, но за мен си минават годинките.
Когато работехме упорито следях овулация, внимавах какво ям, какво пия и т.н. и като каза Бойчев, че няма как да стане зарязах всичко. Почнах да си пийвам по 1-2 чаши вино и почнах да проучвам вариантите. И точно тогава стана.

# 62
Стреса е на първо място в листата на "причинителите". Толкова просто а всъщност най трудното да "лекуваш". От стреса става обърквация в хормони и процеси в тялото и то не малка. После са химиите които ползваме всеки ден. Колкото по млад толкова по малко са. При някой с късмет тялото се справя при други не. При трети може да се поправи малко при четвърти не. Де да беше толкова лесно....спираш да мислиш и става ама .......

# 63
Но замразявайте готови ембриони, не яйцеклетки. Иначе с тоя фсх се учудвам, че са се заели… на мен лично ми прилича на бизнес решение, но ти стискам палци дано стигнете до здрав ембрион
Нека видим резултатът след 3 цикъла с фемостон и след премахването на множество сраствания. При мен дебелото черво е било върху яйчника, може пък да започне да функционира по-добре. Знам, че не е често срещано, но пък може да се събудят яйчниците. Каквото и да става аз съм длъжна да бъда позитивна! Какъв друг избор имам?
Донорска яйцеклетка? Не го отхвърлям, но съм на 32г. и едва сега започваме. Защо да не си дам шанс? На тези години има вероятност, макар и не голяма, да се появи качествена яйцеклетка.
Защо мислите, че е бизнес решение? Ако за всичко мислим така то изобщо какъв е смисълът?
Не знаете понякога как влияе 1 негативно изречение, дори написано с добри намерения.
И въпреки това избирам да премахна стреса и да чакам някоя качествена яйцеклетка.

# 64
Напротив много добре знам, още на 29 съм ги чула негативните мнение, и то не едно. Прилича ми на бизнес решение защото в България жени с по-добри показатели се пращат на донорска и им се отказва дори опит. Но на 32 естествено че ще си дадеш шанс. И недей да чакаш яйцеклетката, бори се за нея - с хранителен режим, спорт, много добавки - витамини, минерали, антиоксиданти, акупунктура, боуен терапии и като стигнеш до здрав ембрион задължително всичко останало изпипано - средата в матката, имунология, генетични, щитовидни хормони и разбира се както преди 1-2 страници се каза - през цялото време да не забравяме вечно пренебрегвания в България мъжки фактор

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 07:51 от AlisonParker

# 65
Напротив много добре знам, още на 29 съм ги чула негативните мнение, и то не едно. Прилича ми на бизнес решение защото в България жени с по-добри показатели се пращат на донорска и им се отказва дори опит. Но на 32 естествено че ще си дадеш шанс. И недей да чакаш яйцеклетката, бори се за нея - с хранителен режим, спорт, много добавки - витамини, минерали, антиоксиданти, акупунктура, боуен терапии и като стигнеш до здрав ембрион задължително всичко останало изпипано - средата в матката, имунология, генетични, щитовидни хормони и разбира се както преди 1-2 страници се каза - през цялото време да не забравяме вечно пренебрегвания в България мъжки фактор
Пия витамин Д+К2, витамин Б12, R липоева киселина, ресвератрол, убихинол, магнезий, NMN.
Метафолиева, защото се оказа, че имам ген, заради който не усвоявам фолиева. Обаче диета не спазвам, трудно ми е да мисля 24/7 за това ... Ако на тези години трябва да подобрявам яйцеклетки каква може да е причината за това? Мислех, че ако ФСХ спадне, премахнат се срастванията , това би било достатъчно... Не водя най-здравословния начин на живот, но не пия алкохол, спя нормално. Спряла съм спорта около лапарото, цветни снимки и т.н.
Боря се с хапването на сладки неща, но в един момент мислех, че ще се побъркам, ако съобразявам всяка моя стъпка с това. Стресът ми идва от това да го мисля постоянно.
И още нещо - мислите ли, че Турция е по-добрия вариант за случаи като нашите?
Говорих с д-р Бойчев и за ПРП, неговото мнение беше, че ПРП се прави за подмладяваня на яйчници, а моите са млади все още и не мисли, че би дало резултат. И все пак мисля да поискам процедурата. Или да пробваме без нея, а ако се стигне до Турция направо там да се подложа. Всяко мнение ще ми бъде от полза.
И още нещо - трудно ми е да спра IQOS, според Бойчев всяко нещо би повлияло 3 месеца след като взема мерки. Може би от стреса от септември ми е трудно да ги спра...

# 66
И от Турция има недоволни, с лекарите е малко на късмет. Според мен в България не всички лекари могат да направят прецизна стимулация на жени с няр/ияр (твоят лекар не знам дали може, не съм чела достатъчно мнения за него за да си оформя представа) и също ембриологията в Турция със сигурност е по-добра от тукашната. Инвитро на ЕЦ също е трудно пък и бавно и скъпо. Чакаш всеки месец и дебнеш да не изпуснете фоликула, да не се спука, да не презрее… Прп иначе казват, че смъква фсх така че ако не се повлияеш от терапията, която имаш за него може тогава да го обмислиш, но и то не е панацея, даже по-често май не са доволни жените от резултата от процедурата. Иначе тук във форума има млади жени забременели естествено след прп. Добавките ти са ок, за храната ако нямаш проблем с инсулина и кръвната захар (като инсулинова резистентност например) няма нужда да си супер стриктна, просто се храни по-изчистено,  а не постоянно с преработени и рафинирани неща. Обаче ако имаш проблем с инсулина имай предвид че когато е висок той мноого скапва качеството на яйцеклетките. Проблемът в случая с няр е, че ако на една жена с нормален резерв й извадят 20 яйцеклетки,  от тях ще се оплодят успешно да речем 7-8. При теб обаче ако извадят под 5 може и само една единствена да се оплоди, за това целиш максимално добро качество на всички потенциални. Разгледай добавки, които дават енергия на митохондриите.

# 67
И от Турция има недоволни, с лекарите е малко на късмет. Според мен в България не всички лекари могат да направят прецизна стимулация на жени с няр/ияр (твоят лекар не знам дали може, не съм чела достатъчно мнения за него за да си оформя представа) и също ембриологията в Турция със сигурност е по-добра от тукашната. Инвитро на ЕЦ също е трудно пък и бавно и скъпо. Чакаш всеки месец и дебнеш да не изпуснете фоликула, да не се спука, да не презрее… Прп иначе казват, че смъква фсх така че ако не се повлияеш от терапията, която имаш за него може тогава да го обмислиш, но и то не е панацея, даже по-често май не са доволни жените от резултата от процедурата. Иначе тук във форума има млади жени забременели естествено след прп. Добавките ти са ок, за храната ако нямаш проблем с инсулина и кръвната захар (като инсулинова резистентност например) няма нужда да си супер стриктна, просто се храни по-изчистено,  а не постоянно с преработени и рафинирани неща. Обаче ако имаш проблем с инсулина имай предвид че когато е висок той мноого скапва качеството на яйцеклетките. Проблемът в случая с няр е, че ако на една жена с нормален резерв й извадят 20 яйцеклетки,  от тях ще се оплодят успешно да речем 7-8. При теб обаче ако извадят под 5 може и само една единствена да се оплоди, за това целиш максимално добро качество на всички потенциални. Разгледай добавки, които дават енергия на митохондриите.
Много благодаря за съветите. Може ли да ме насочите към такива добавки?

# 68
Бодвам се тука и аз. След ихо-ахото на мръдналото двойно нагоре АМХ (от 0,43 на 1) слезлия почти 1,5 пъти FSH (от близо 9 на около 6) след било 6-7 месеца добавки, хранене, спорт.. вземи тая ИР (Хома 2,8) и вземи това TSH 3,66 (беше 1,35 юли)
Сега най-вероятно ще ни кажат “пейка”, докато не си оправя тия неща. Имам изписан глюкофаж и л-тироксин. Какво ще стане с тоя ЯР на ръба... освен един боб да накисна, да сваря и да хвърля, че излиза с висок гликемичен индекс и без това.

# 69
candy споко, почвай лекарствата и си действай. За Ир знаеш - диета и движение, виж си там и подходящите добавки (помня хром, берберин май имаше… денис ги споделя често в няколко теми)
foxy ще ги изпратя по-късно за митохондриите,
Ето
Optimize mitochondrial function на Natural Factors  е едната добавка
Добра комбинация (и което лично аз приемах) са R-ALA 2x150 mg + Таурин 2x500 mg + PQQ - 2х20 mg
Като R-ALA и Таурин се пият заедно на гладно с вода, а пък PQQ се взима след храна и много добре се комбинира с Ubiquinol (2х200 mg) . Обаче имаше някаква промяна pqq го бяха изтеглили от пазара май искаха да го правят медикамент, а не както си беше хранителна добавка и не знам в момента как стоят нещата, аз пих добавки и забременях преди 4г. За митохондрии се препоръчват още NADH, L carnitine, L arginine, Creatine и B complex.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 13:46 от AlisonParker

# 70
В добавка към Alison ....PQQ може да го замени Ерготионина. Вече не се предлага в БГ. Трудно в европа ако има останали някъде. Надх може и най доброто е на renue NMN complex. Ubiquinola е скъпо и може и другия вариант убихинон. Така или иначе се преобръща в тялото. Освен това всяка добавка не се приема на 100 % от тялото. Малък процент не се усвоява напълно. Дали заради стомашните киселини и тн. тоест не са чудо добавките. Освен това е хубаво да са от сигурни източници. Тоест не някоя си марка ами доказани на пазара с тестове и документи за съдържание. Оказва се че са тествани доста и не всички имат количеството и чист вариант на добавката. Така че и за това се гледа. За качеството хиляди неща могат да се пият и правят...червена светлина -инфраред сауна,акупунтура, детокс и тн.............Аз пия добавки една шепа,храна,антиоксиданти,не пия,прпита,екзозоми, ходя на спа, акупунктура правих и Хиджами и какво ли не ама...........0 засега.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 17:30 от varna2020

# 71
В добавка към Alison ....PQQ може да го замени Ерготионина. Вече не се предлага в БГ. Трудно в европа ако има останали някъде. Надх може и най доброто е на renue NMN complex. Ubiquinola е скъпо и може и другия вариант убихинон. Така или иначе се преобръща в тялото. Освен това всяка добавка не се приема на 100 % от тялото. Малък процент не се усвоява напълно. Дали заради стомашните киселини и тн. тоест не са чудо добавките. Освен това е хубаво да са от сигурни източници. Тоест не някоя си марка ами доказани на пазара с тестове и документи за съдържание. Оказва се че са тествани доста и не всички имат количеството и чист вариант на добавката. Така че и за това се гледа. За качеството хиляди неща могат да се пият и правят...червена светлина -инфраред сауна,акупунтура, детокс и тн.............Аз пия добавки една шепа,храна,антиоксиданти,не пия,прпита,екзозоми, ходя на спа, акупунктура правих и Хиджами и какво ли не ама...........0 засега.
Приемам NMN и убихинол 200мг. R-ALA също, Б комплекс също...
Значи трябва да добавя още някои неща.
Между другото съм намалила стреса на макс и понеделник ще пусна щитовидни хормони и изследването за ИР. Това отчитам като грешка, че не ми е пуснато и че в Тутракан не работят съвместно с ендокринолози.

# 72
  • Пловдив
Коя е Денис, често се споменава за "добавките на Денис" във връзка с яйчников резерв?

# 73
Коя е Денис, често се споменава за "добавките на Денис" във връзка с яйчников резерв?
Доколкото знам е медицинско лице и е доста напред по отношение на добавки и изследвания, много повече от много лекари дори. Скора писах в темата за добавките за съвет, но не успях да получа отговор, мисля че е доста заета и не съм настоявала повече. Simple Smile

# 74
  • Пловдив
Сега ще ми идва цикълът и ще си пускам хормони. Тези ли е добре да изследвам за яйчников резерв и функциониране: FSH, Estradiol, Inhibin, TSH?

Общи условия

Активация на акаунт