Нисък АМХ Моля за мнение, съвет :)

• 2 481
  • 31
  •   1
Отговори
Привет, момичета Simple Smile Предварително ви благодаря на всички които ще изчетете писанието ми и ще дадете мнение, съвет и споделите опит Simple Smile На 35 години съм и със съпруга ми имаме дъщеричка на вече 4 годинки Simple Smile Тя е зачената чрез инсеминация, на 3 опит. Имахме недоказан проблем и за това ни насочиха първоначално към инсеминация и взе, че чудото стана Simple Smile Още тогава имах нисък за възрастта ми АМХ 1,540. Но всички други хормони ми бяха уж ок. Минала година реших да си проверя АМХ и беше 1.100, запазих час в клиниката на Щерев и докторката ми каза, че няма драма защото след като ме прегледа каза че имам още време, но ако искаме 2ро детенце да не чакаме много и веднага да почваме опитите и ако до 7-8 месеца не стане естествено да отиваме при нея да мислим варианти дали с инсеминация или инвитро. Но животът така ни завъртя ремонти, работа, премествания и честно казано реално по време на овулацията сме правили 3-4 месеца опити и така мина цяла година. Преди няколко дни реших да си направя тест за АМХ и бях в шок, паднал е ужасно много 0.612. Направо не можах да повярвам и веднага си запазихме час в Бургас да се почваме веднага с инвитро ( вече не сме в София). И моят въпрос е има ли мами сред вас които да са успели с толкова нисък АМХ да забременеят с инвитро? Бях болна и на антибиотик когато си правех теста дали може да се е отразило? Предполагам че не, ама да питам пак Simple Smile) Благодаря ви от все сърце Simple Smile

# 1
И какво инвитро ще правите с този нисък амх? Стимулирано или на естествен цикъл? Особено пък в Бургас? Там няма специалисти.  Колко ви е фсх и колко са антралните фоликули?  Проследете овулация с лекар, за да знаете кога точно е тя и опитайте така поне 3 месеца. С нисък амх ако всичко друго е наред си се забременява естествено. Стойността ви е напълно нормална за възрастта и напълно нормално е намаляла за 5 години от 1,5 на под 1.

# 2
Оо благодаря ти, значи мислиш, че може и нормално да се забременее дори и с такъв нисък амх? FSH ми е 5.40. Пишеше в референтните стойности от 0.5 до 11. Добре ли е 5.40? А къде може да ми препоръчаш добър специалист? Извинявай, че минах на "ти" направо Simple Smile Всъщност още не съм ходила на преглед за да обсъждаме вариантите, на 8 Юли ми е срещата и просто много го мислех тези дни и реших да пиша тук.

# 3
Аз забременях с амх 0,69 и доста по-високо фсх. Но бях малко по-млада де. Твоето фсх обаче е супер, ако имаш фоликули и редовна овулация, както и всичко останало да е наред, може съвсем спокойно да се забременее. Иди на преглед да видят броя фоликули и да проследите овулацията с лекаря и действайте. Като разбира се важно е да проверите и нещата при мъжа как са. Също при теб щитовидни хормони, и моя съвет е да си видиш витамин Д и желязо дали не са ти ниски. Ако трябва си ги оправи, защото когато са ниски трудно се забременява

# 4
Благодаря ти много, даде ми спокойствие, ще действаме и дай Боже да имаме второ детенце, но каквото Господ е отредил Simple Smile

# 5
Забременях на 42 с АМХ 0,50 естествено. Имам здраво и красиво момиченце на 4. В момента пак съм бременна на 46 години, естествено забременяване. Незнам колко е бил АМХ когато съм забременяла. Не съм следила нищо. Не съм изобщо очаквала да забременея.

# 6
Чудесно, само такива неща да се чуват Simple Smile Лека бременност Simple Smile Благодаря ви, момичетаа много Simple Smile

# 7
Здравейте момичета,
Аз съм на 42г. с АМХ 0.07, ФСХ и ЛХ са в графа менопауза дори над.
Имам ли някакъв шанс за бебе ?

# 8
Не, с такива фсх и лх само донорска яйцеклетка

# 9
Здравейте момичета,
Посещавала ли си репродуктирен специалист? Първо детенце ли ще ти е? Извинявай за въпросите. А с някакви стимулации дали няма да стане?

# 10
Няма как да се направи стимулация с високи фсх и лх. Няма и как да се свалят щом са чак толкова високи за менопауза и над. Те дори и леко повишени трудно се свалят

# 11
Здравейте момичета,
Посещавала ли си репродуктирен специалист? Първо детенце ли ще ти е? Извинявай за въпросите. А с някакви стимулации дали няма да стане?
Здравейте момичета,

Да, първо. Посещавала съм много. Дори не искат да ми обърнат внимание заради годините. През Февруари имах положителен тест за бременност. Но, не се задържа. Не знам как след 3 месеца фсх и лх са дори над нормите за менопауза.

# 12
Проследете ги няколко месеца. Нормално е никой лекар да не иска, възрастта е висока, а в България няма и да могат да постигнат успех с такива показатели. Ако искате се консултирайте в чужбина, но ако показатели останат високи като за менопауза и там няма да могат да помогнат. Все пак имате шансове с донорска яйцеклетка ако това не е проблем за вас и партньора

# 13
Здравейте момичета,
Здравейте момичета,

Да, първо. Посещавала съм много. Дори не искат да ми обърнат внимание заради годините. През Февруари имах положителен тест за бременност. Но, не се задържа. Не знам как след 3 месеца фсх и лх са дори над нормите за менопауза.
А в клиниката на Щерев пробвала ли си? Пробвайте наистина с донорски яйцеклетки, стискам палци да се случат нещата 🙏🙏🙏❤️

# 14
Здравейте момичета,
Здравейте момичета,

А в клиниката на Щерев пробвала ли си? Пробвайте наистина с донорски яйцеклетки, стискам палци да се случат нещата 🙏🙏🙏❤️

Там беше първото място на което отидох преди няколко години. Не желая да ползвам чужди яйцеклетки. Ако е така по-добре да се осинови дете. Благодаря Ви все пак за коментарите и съчувствието. Беше ми интересно дали при някой се е получило.

Общи условия

Активация на акаунт