Нисък АМХ Моля за мнение, съвет :)

• 2 471
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
Аз ще дам пример със себе си. Имам високи фсх и ЛХ- 7 стимулации и нито една бременност . Имате два варианта : надявате се на чудо по естествен начин  или осиновяване на яйцеклетки / ембриони/ дете. На 38 съм за протокола .

За авторката на темата : и аз мисля като AlisonParker.

# 16
Аз ще дам пример със себе си. Имам високи фсх и ЛХ- 7 стимулации и нито една бременност . Имате два варианта : надявате се на чудо по естествен начин  или осиновяване на яйцеклетки / ембриони/ дете. На 38 съм за протокола .

За авторката на темата : и аз мисля като AlisonParker.

Благодаря много 🙏❤️❤️ А пробвали ли сте в Турция, момичета MERA и Issy_br?

# 17
Аз вече съм на ХЗТ и 5 от седемте ми стимулации бяха в Турция . Всеки споделя от собствения си опит. Сигурна съм, че има и доволни момичета. Ако хормоните са добре има голям шанс.

# 18
Аз вече съм на ХЗТ и 5 от седемте ми стимулации бяха в Турция . Всеки споделя от собствения си опит. Сигурна съм, че има и доволни момичета. Ако хормоните са добре има голям шанс.

Ох извинявай много съм зле 🫣 Какво е X3T?

# 19

Ох извинявай много съм зле 🫣 Какво е X3T?

Хормоно Заместителна Терапия

# 20

Аз имах по някакво чудо "+" тест февруари, но ми дойде. Може би не е успяло да се закрепи и теста беше направен по-рано (цикълът ми не беше закъснял). Април месец ми спря и направих кръвен тест. Тогава видях ,че всичко ФСХ и ЛХ са в менопауза граница . Януари си бяха в норма. Не знам какво се случва.

# 21

Аз имах по някакво чудо "+" тест февруари, но ми дойде. Може би не е успяло да се закрепи и теста беше направен по-рано (цикълът ми не беше закъснял). Април месец ми спря и направих кръвен тест. Тогава видях ,че всичко ФСХ и ЛХ са в менопауза граница . Януари си бяха в норма. Не знам какво се случва.

Не би било правилно да съдим или правим прогнози според стойностите на хормоните в даден (един) месец. Трябва да се проследи в бъдещите месеци дали стойностите се променят. Аз съм имала месец с ФСХ 7 и друг с ФСХ 70. Обикновено флуктиращите хормони са признак на перименопауза (периода преди окончателното спиране на менструацията). Перименопаузата може да продължи години наред. Може и да се забременее спонтанно през този период ско се улучи месец с добри хормонални нива и има качествени яйцеклетки.

# 22
  • София
Здравейте, в началото на м. юли си пуснах АМХ - резултатът ми бе 1.07 при стойности  35-39 години: 0.405-6.96 . На 37 г. съм. Две седмици по-късно изследвах останалите женски хормони, които АГ ми препоръча и те са в норма. Иска ми се да имам 2ро дете и бих искала вашето мнение по въпроса - какви са шансовете за естествено такова. Препоръчайте ми също и клиника (доктор специалист) , в която могат да ми дадат повече варианти и отговори , тъй като Аг имам чувството, че ме претупва или не разбира. На ехографски преглед всичко е Ок.

# 23
Здравейте, в началото на м. юли си пуснах АМХ - резултатът ми бе 1.07 при стойности  35-39 години: 0.405-6.96 . На 37 г. съм. Две седмици по-късно изследвах останалите женски хормони, които АГ ми препоръча и те са в норма. Иска ми се да имам 2ро дете и бих искала вашето мнение по въпроса - какви са шансовете за естествено такова. Препоръчайте ми също и клиника (доктор специалист) , в която могат да ми дадат повече варианти и отговори , тъй като Аг имам чувството, че ме претупва или не разбира. На ехографски преглед всичко е Ок.

Здравей Simple Smile Мисля че резултати ти е много добър за 37 год, а и щом другите ти хормони са добре, значи абсолютно спокойно можеш да забременееш естествено Simple Smile Първото ти детенце естествено ли е заченато? И ние сега се борим за второ детенце в клиника New Life и за сега съм много доволна Simple Smile

# 24
  • София

Здравей Simple Smile Мисля че резултати ти е много добър за 37 год, а и щом другите ти хормони са добре, значи абсолютно спокойно можеш да забременееш естествено Simple Smile Първото ти детенце естествено ли е заченато? И ние сега се борим за второ детенце в клиника New Life и за сега съм много доволна Simple Smile

Да, естествено е първото, на близо 11г е. АГ ми каза, че е много нисък и времето ми изтича и сме трябвали да действаме бързо. Тази информация обаче се отрази както на мен така и на мъжа ми на психическа основа - подложени сме на голям стрес заради тиктакащия часовник и допълнително ежедневните грижи и умора...знаете как е.. От както изследвах този хормон само това мисля и ме обзема една скептичност...  Пия редовно ФК и вит Д ... сега чета че трябвало и вит К... Почнах и ашваганда тези дни -просто за всеки случай... Не знам какво още да взема да пия , че да имам шанс за здрави яйцеклетки, въпреки че стреса си остава.

# 25
Да, точно, на тази възраст проблема е в качеството, няма значение колко ти е амх. Много жени забременяват с по-ниско амх, включително и аз. Може да видиш какви добавки се препоръчват за качество на яйцеклетките каро използваш търсачката или погледнеш темата за добавки. Също е важно и положението при мъжа ти как е,  не каза имате ли спермограма? Освен това 11 г са много време, трябва да се видят как са и тръбите.

# 26
  • София
Да, точно, на тази възраст проблема е в качеството, няма значение колко ти е амх. Много жени забременяват с по-ниско амх, включително и аз. Може да видиш какви добавки се препоръчват за качество на яйцеклетките каро използваш търсачката или погледнеш темата за добавки. Също е важно и положението при мъжа ти как е,  не каза имате ли спермограма? Освен това 11 г са много време, трябва да се видят как са и тръбите.
Не, все още не е направил спермограма, предстои. Никога не са ми правили някакво специално изследване за тръбите, дори не е споменавано. Ходя всяка година на цитонамазка и гинекологичен преглед - според 2-та Аг на които ходя всичко било наред.

# 27
Не знам колко време опитвате, но спермограмата е едно най-важните изследвания. Стресирали сте се заради един амх, който изобщо не е нисък, а спермограмата реално е много по-важна. Тръбите нямат общо с цитонамазка (с нея се изследва шийката на матките) и не се виждат на ехограф. Ако опитвате над 6 месеца спермограмата и цветната снимка (с това изследване се проверява проходимостта на тръбите) са абсолютно задължителни на тая възраст. А овулация следиш ли? Редовна ли е?

# 28
  • София
Не знам колко време опитвате, но спермограмата е едно най-важните изследвания. Стресирали сте се заради един амх, който изобщо не е нисък, а спермограмата реално е много по-важна. Тръбите нямат общо с цитонамазка (с нея се изследва шийката на матките) и не се виждат на ехограф. Ако опитвате над 6 месеца спермограмата и цветната снимка (с това изследване се проверява проходимостта на тръбите) са абсолютно задължителни на тая възраст. А овулация следиш ли? Редовна ли е?

Да, права сте за спермограмата, но не е правена скоро, само хормони. Не споря, че цитонамазката има общо с тръбите , но реално не са ме насочвали към по-специални изследвания, на 2 места съм ходила. Опитите са над 6 месеца, да. Овулация се опитвам да следя с тестове, но не знам до колко са точни и те - според Аг не трябва да си губя времето с тях. Истината е , че искам да ми дадете насока към какъв специалист да се насоча - с имена или поне клиника.

# 29
Др. Ковачев или Калчев мога да препоръчам аз

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 15:05 от AlisonParker

Общи условия

Активация на акаунт