Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 2

• 68 770
  • 801
  •   2
Отговори
# 585
  • Бургас
О, за дете става въпрос.
За Клебсиелата направиха ли антибиограма?Много неприятно,че не се изчиства.
На колко е години?
Поискайте и при УНГ да отидете,моят син имаше хъркане от трета сливица и беше под въпрос дали да я извадим.Надявам се вече да няма нужда,почти на 14 е и много бързо израсна на височина.

# 586
На 3 г и половина е. Антибиотиците се изписват според антибиограмата.Проблема,че след клебсиелата се появи стафилококи ауреус и симтомите си вървят,днес за първи път няма температура,а е последен ден прием на антибиотика. Пулмоложката предлага да назначи лекарства за подсилване на имунитета,та се чудя дали първо да не изследвам имуноглобулини.

# 587
  • Бургас
Лошо...при положение,че и бронхит излиза на снимка.
Наистина не знам,на моя син бяха изписали три поредни анрибиотика да пие,беше развил гъбички.
Аз през октомври/ноември бях с пневмония,първо пих вкъщи 10 дни Панцеф,после спрях,на четвъртия ден от спирането се задуших,хайде в болницата на системи с антибиотик.Оттам ми остана задухът и явно се разви и астмата.Е,като дете също съм имала пристъпи,казваха ларингоспазми,но пулмоложката е убедена,че са били и/или бронхоспазми.
Няма ли как да ви вземат в болница и да ви полекуват там?

# 588
Принципно така се процедира - засилва се имунитета с идеята организма да се справи с бактерията. Много са гадни тези бактерии и са много упорити. И много, много често при излекуване на една се появява друга, просто предната е "освободила" територията. Клебсиелата принципно е доста трудно лечима, аз имах такава в урината. Сина ми имаше златист стафилокок в носа преди 2г, лекувахме по антибиограма, изчезна...после се появи стрептокок пневмоние. Той нямаше обаче симптоми и ме посъветва УНГ да не лекувам и нея щом не създава проблем. Сега преди 2-3м започнаха симптоми някакви в носа, правихме проба и пак стафилокок Sad .

# 589
Какво означава усилена бронхитна структура?
Ами по принцип се пита рентгенолога,Но и аз имам такова чудо.Пуша,по принцип ме водиха с хроничен бронхит,но при дихателен тест излезе,че съм асматичка.
Идете на пулмолог,личният лекар не помага в такива случаи.
Имам задух,Много рядко вечер пристъпи,но съм силно алергична,диагнозата ми е астма на алергична основа.
Здравейте при какъв специалист си правихте дихателният тест ? Състоянието ми е подобно на вашето и аз имам съмнения , въпреки че никой не си направи труда да ме насочи.

# 590
  • Бургас
Ако сте от Бургас,мога да Ви дам координати.
Бях в болница за колоноскопия и от упойката съм направила бронхо и ларингоспазъм.
Пулмоложката работи в същото отделение и на другия ден дойде с апаратче,в което издишваш с всички сили,даде ми нова помпичка да си пръсна и пак духах в апарата след15  мин.
Аз бях ноември в белодробна болница,не ми правиха тест.Личната ми даде талон за пулмолог декември месец,не ми направиха тест,щяло да ми мине.Не всеки специалист обръща достатъчно внимание според мен.Толкова се мъчих и задушавах,сега с назначената терапия си дишам доста по-добре.
За друг град потърсете мнения за лекар,който си върши съвестно работата.

# 591
  • Parsberg
Здравейте отново, това са изследванията ми след около две седмици прием на желязо и всякакви храни съдържащи желязо, за да ми се вдигне хемоглобина.

# 592
Ако се приема добавка желязо , то тя се спира поне 10 дни преди изследване иначе резултата е нереален. Отделно, че при проблем с дефицит на желязо т.е. анемия лечението е дълго, не става за 2 седмици.... Като гледам с какви показатели сте на MCV, MCH и хемоглобин анемията не е лека определено и си трябва сериозно лечение.

# 593
  • Parsberg
Ако се приема добавка желязо , то тя се спира поне 10 дни преди изследване иначе резултата е нереален. Отделно, че при проблем с дефицит на желязо т.е. анемия лечението е дълго, не става за 2 седмици.... Като гледам с какви показатели сте на MCV, MCH и хемоглобин анемията не е лека определено и си трябва сериозно лечение.
Оф, аз таман се пооспокоих, че поне се е качил малко хемоглобина 🤦‍♀️Утре имам час за преглед и ще видим какво ще ми кажат.

# 594
Здравейте, моля за разчитане на следните резултати:

Редактирам се:

# 595
Здравейте, може ли някой да ми обясни тези резултати?

# 596
  • Бургас
Здравейте, моля за разчитане на следните резултати:

Редактирам се:
Ами няма високи антитела,Фт4 и Фт3 са си добре,само ТСХ е малко височко,но зависи на каква възраст сте.
Може би не всеки ендокринолог би изписал лечение с Л Тироксин.Ако работите за бебе,тогава предполагам,че ще изпишат.
Уж няма Хашимото,но все пак не съм лекар.

# 597
Ами няма високи антитела,Фт4 и Фт3 са си добре,само ТСХ е малко височко,но зависи на каква възраст сте.
Може би не всеки ендокринолог би изписал лечение с Л Тироксин.Ако работите за бебе,тогава предполагам,че ще изпишат.
Уж няма Хашимото,но все пак не съм лекар.

Благодаря!

# 598
Здравейте, чета форума от доста време. Предвид изследвания, които съм пуснала, реших да се регистрирам за още мнения в разчитането им. Имах консултация с ендокринология, но според мен се оказа некомпетентен. А до консултация с друг има още време.
Бихте ли изказали мнение?

# 599
Здравейте, чета форума от доста време. Предвид изследвания, които съм пуснала, реших да се регистрирам за още мнения в разчитането им. Имах консултация с ендокринология, но според мен се оказа некомпетентен. А до консултация с друг има още време.
Бихте ли изказали мнение?

Какво ти каза ендото? Моят андростендион винаги е бил около 6 и на мен не малък брой специалисти от които търсих всякакви отговори- от вн и от сф така и не ми дадоха логично обяснение . Има вероятност хормоните да са високи от пкя.

Общи условия

Активация на акаунт