Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 31 536
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Хайде сега пък високо кръвно при мен. Уффф....Както си готвех днес изведнъж ми се зави свят. Меря кръвното 160/90. Бегом при личния. При него 180/90. Изписа ми хапчета. Пих половинка и каза след два часа да му се обадя по телефона и да кажа колко е кръвното. Сега чакам.

# 196
kacha, дано е инцидентно!
Аз цял ден пак събирам граници, главата ме боли. Изпих половин литър доматен сок, домашен и соленичък, ама не видях ефект този път.
Лейди, имам лош опит с дерматолозите в Токуда.
Скрит текст:
Познавам д-р Попова, тя не успя да помогне тогава, свика целия екип на клиниката, извикаха национален консултант и вдигнаха ръце. Беше мила, но до там. Останах с впечатлението, че повече се занимава с естетична дерматология. Познавам я и от частната клиника, в която работеше на България, не помня вече и името на другия лекар там, участваше в Зелената линейка на БНТ, който също вдигна ръце от случая на дъщеря ми. Всъщност в онзи период попаднах за пръв път при д-р Перчева, след като от Токуда казаха, че са до там и ни казаха да търсим други консултации+ мамолог. Помня колко се смя Перчева като и заведохме бебе на няма и годинка - каза, че няма как при неразвита млечна жлеза да се търси мамологичен проблем.
Тинтири, благодаря, точно онко-дерматолог искам да посетя. Всъщност единствената ми опция беше проф. Чернев, но при него само "добър ден" струва 100лв. и не съм сигурна дали искам да ги прежаля.
Аз съм/бях с мултифокален. Оперирах се във ВМА, но не при Байчев. Там си поддържат линията за радикална операция, но за мен това е ок, аз съм човек на крайностите. Само Василев изрази мнение, че не бива да се бърза с мастектомия. Иначе докато лежах във ВМА повечето бяха с изцяло премахване, все мултифокални. Имаше единични случаи на частично рязане. Гаврилов също отсече мастектомия.
Ако се измъкна от цялата тая история ще махна и другата гърда. Даже се прокрадва идеята да си сложа и аз мечтания размер и форма Grinning На магнита преди химията видяха някаква форма на аденоза в наличната гърда, та няма да устискам да се наблюдавам само. Така си разсъждавам, пък да видим. Без планове. Времето ще покаже. Как хубаво ме нареди тая болест - аз съм много организирана и едва ли не не можех без всичко да ми е планирано за месец, два напред. Че и повече. Сега се събуждам сутрин и си казвам, че и днес ще е ден.
Как разговорлива станах благодарение на вас Flowers HibiscusHeart

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 18:47 от Анонимен

# 197
  • София
jvb, и аз като milmich препоръчвам д-р Николай Марков. Преди 19+ години, когато ме оперира беше „само” хирург, след това специализира онкология и сега е онкохирург. В Онкологията в Дървеница е.
Успех!

# 198
  • София
Напрегнат ден ми е днес. Минах и през кардиолог заради прескачането. Машинката си е наред, но иска да направя един холтер, за да види за 24 часа как е положението. Хич не ми се мъкне това помпащото цяло денонощие, ама няма как. Откри ми някакъв дефект, дето много хора го имали - шънт нещо-си. Ама нищо не е нужно да се прави за момента, освен проследяване веднъж годишно. За пръв път доктор ми каза, ако пуша да си пуша спокойно и да не прекалявам със спорта 😆

# 199
Тинтири, не знам при кой доктор си била, но вече съм му фен Grinning
Моето кръвно се нормализира. Личната каза, ако до довечера пак го вдигна да изпия и другата половинка на хапчето. Утре съм пак при нея , тя да ми го измери. Ще ми даде и направления за изследванията за ТЕЛК.Искала и холестерола да ми види как е.

# 200
Гледам еднакво сме се подредили тук, което до някъде е успокоително. Кръвно, кости ала-бала цици, без цици, с по една, абе автентични мацки сме🤣

Аз още преди доста години (детето беше бебе) си орязах всички бемки с изключение на една, две... Ъъъъ...на гърба🤣 Щото легнах на масата и доктора само ме питаше кое да реже. И оряза всичко, което видях, а тези на гърба не ги видях🤣

Ето това сглобих може да се каже почти сам-сама.
https://de.vente-unique.ch/p/kinderbett-hochbett-ohne-matratzen- … tisch-blau-samuel

Утре съм брутално рано на работа. 06.55 ч.трябва да съм там. Ще се оправям да заспивам съвсем скоро. Детето май се разболява и съм напрегната. Тъкмо ми дават и служебна кола за утре (имаме такива екстри, но аз не бях заслужила за нея до сега) и кариерата ми може пак да "замръзне" малко, ако си остана да го гледам. Дано е само изморено.

# 201
  • София /Абсурдистан

Лейди, в какво се изразява непоносимостта ти към хормоналните?
В алергия. Много гадна при това, със задушаване и уртикария. А и така ме забива в костите, че не мога да стана сама + адски болки и в ставите, и в големите кости, чак до непоносимо и не мога да ходя. А аз артрит и без тях си имам.  В краен случай няма да ги пия. Сега ще тествам още някои. Ако нищо не ми понася, няма как да ги пия. Днес се чух с онколожката, някой не е преброил правилно, имам си всичките 18 вливки на Херцептин. Не били преброени 6 от тях, които ми вливаха заедно с химията. Сега провериха всичките и се оказа, че ги имам както си трябва. На 20- ти съм на пет скенер, пуснат е от лъчето след приключване на лечението, стискайте палци моля, че нещо съм се психирала. Болното място си ме боли при допир и не се знае защо.

# 202
  • София
Във ВМА са привърженици на цялостно махане,Василев е за щадящи. Мен ме оперира Василев.Имах 2 тумора в 1 гърда  ,единият близо до зърното,но не зад него.Изчисти цялата жлеза, но остави кожата и зърното.

Аз съм пълна с бенки ,имам хиляди.На "болната" гърда имам също доста,май от лъчето се увеличиха или така ми се струва.

Утре съм при д-р Карагьозов ,да видим и той ,какво ще каже за лигавицата ,че нещо не ми се прави кюртажа.Иде ми да махна всичко.

# 203
Зори, успех утре! Аз споделих на АГ, че искам някога в бъдеще да махна всичко. Той ми каза, че здрави органи не пипа до последно.
За ВМА е точно така. Обаче аз самата исках да е всичко радикално и да се изреже.
Лейди, стискам палци! И аз съм с разни алергии, отвратителна работа. Повторен магнит трябва да правя на гърдата, обаче към  контраста направих реакция, а той си бил точно за магнит, имало разлика с този за скенер. Ако не ми предложат алтернатива, ще откажа изследването.
Марита, браво!  Много ми хареса показаното, с удоволствие бих се качила на втория етаж. Дъщеря ми и тя си мечтае за такива двойни легла, за сега само ще си мечтае обаче.

Последна редакция: вт, 12 ное 2019, 21:28 от Анонимен

# 204
Лейди, Зори и на всички дето им предстоят изследвания,.консултации 🍀🍀🍀
Тото 🍀❤
Всички 🍀❤
Много хубави детски мебели, Марита. Аз не мога да сглобя такова нещо, колкото и да съм ентесиазирана.
Нещо ми е развълнувано на мен, размислено едно такова

# 205
Лейди, ти наистина си патиш😑 Дано откриете правилната терапия, а и да се окаже, че пропускаш някоя нали знаеш....повечето са презастраховка май. Дано останеш здрава. И мен ме болят още кокалаците, ама май гледам да си трая повече. Чакам да се оправят🤣

Тото, втория етаж поема макс. 75 кила. Аз съм 68—70. Значи не трябва да се качваме аз и детето заедно горе🤣 Това го взех на изплащане на три вноски, но към цената има и още 100-ина за доставка. Абе поизхвърлих се май, защото той си имаше всичко, ама карай. Ще започна преобразяването на къщата от неговата стая явно и ще свърша на гаджето🤣🤣🤣

Аз пък получих още повече дърпане и натиск на болната цица. Импланта гледам взе да се приплъзва напред и надолу и започна да става по-симетрично, но подозирам, че май ще се образува фиброза. Нещо формата не ме кефи. Незнам от кожата ли ми е или е вътрешно, но нещо го притиска тоя имплант. Другия е толкова естествен вече, че никой не би казал, че това не е моя цица от природата😊

Детето вдигна температура😑

# 206
  • София
Марита,да се оправя бързо детето!
 За гърдите - ти прави ли им някакви масажи,за да не стане тази фиброза?Моят лекар ми каза да правя и може би 1,5-2 месеца правих.Мазах се и с един билков гел ,таблетки пих.

# 207
  • София
Зори, успех днес! Дано да не трябва да правиш кюретаж

# 208
И от мен така

# 209
  • София /Абсурдистан
И от мен така
И от мен. Ама ако се налага, иди и не го мисли. Нормалната дебелина на лигавицата е 5 мм. При мен на времето беше 15 - 17 мм и не помогна остъргването, наложи се операция.

Общи условия

Активация на акаунт