Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 30 321
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Значи да не се надяваме на карта за паркиране... 😒

# 586
Тинти, ще питам директно една позната и ще пиша дали е само за телковете дето имат двигателни проблеми. Аз за мен не съм си търсила това право. За консултацията в чужбина - специално за Турция във Варна имат представителство - не знам дали една или повече болници и ако не се лъжа, имаше вариант да изпратиш да ти разгледат документите без да ходиш. Малко ми е разводнена информацията, но тя ми е от оня период дето не бях съвсем на себе си..някой около мен беше питал, но кой....
Марита, дано се получи добре това дето искаш. Хаха какви джуки имам аз - нямам, от снимката е. Щом ще те направят щастлива джуки - джуки! 😅

# 587
Смятам, че след като ни е сполетяла чумата на женственността, отнети са ни коси, гърди и форми, след като минем през цялата терапия, никой няма право да съди някоя от нас, че си слага джуки, цици, нос, скули и квот иска. Поправяме квот можем след това.
Аз като ми направиха лимфната дисекция и си видях смачканата спижурена гърда и афектирана от предстоящото и миналата болка си казах: Не ме интересува, няма да се подлагам да ме бодът, режат и квот и да е, ако не го изисква здравето ми.. Но сега ( макар че още съм едва в началото) си казвам, абе кат свърши всичко, дай боже да свърши и мога ли не ми пука, колко ще ме боли. Изтърпях до тук, ще изтърпявам тепърва, онова ще е за край! Ще оставя белезите само в душата си! Така че свърши ли всичко и може ли са пипам, оправям цицата, даже и двете, устата  ( сега нямам нужда, ама ако проима) и всичко дет мога и само някой да посмее да ми каже нещо..колям и беся!
Така че Марита, няма кой да те бие за тази ти стъпка. Дано всичко е ок и имаш устни каквито си искаш. И цицата ще оправиш!

# 588
# 589
  • Варна
Момичета,вчера бях на четвърта вливка,първата бяла. Добре го понесох,ала днес ми падна един доста голям мост от 4 зъба.Знам,че при химио не бива да се ходи на зъболекар....какво да правя,вижда се и е страшно грозно и не мога да ям на тази страна?То и костта се е стопила и ще трябва присаждане,импланти..Направо съм в ужас!

# 590
  • София
aalko, трябва да питаш лекуващия те лекар. На свекърва ми и падна мост още в началото на химиотерапията. Трябваше да изчака всички вливки. И може би 2-3 месеца след това започна да ходи на зъболекар. И тя се хранеше много трудно.

# 591
  • София
В Софиямед  ще има безплатни лекции за онкоболни ,свързани с лечението,храненето,спорта,лекарствата и Т.н.Всеки път ще е на различна тема.Много ми се искаше да отида ,но за съжаление,първата лекция е била вчера и е била за РМЖ,а аз чак сега попаднах на тази информация.Дано повторят темата .

# 592
Айко, аз също имам мостове и зъболекарката ме предупреди за това че може да паднат от химията.. Каза ми, че не е фатално, но трябва да свърши химията и поне месец да е минал, за да се сложи нов именно заради стопяването на костта..после можело да се възтанови.. Много е страшно...коса, зъби, цици.. Мойте мостове са два от двете страни горе и са хванати за кучешките зъби..ако паднат ще съм пълен потрес..няма да се показвам на вън..

# 593
Аз пък вадих зъб преди първата бяла .Даже и антибиотик пих.

# 594
Аз за това ви го пиша всичко тук. Разбира се, че трябва да се поправим след този ужас! Тони, и аз в първите моменти си мислех, че доброволно няма да си причиня болки, но след като изтърпях ужасната ми операция всичко след нея ми се вижда детска игра и реших да направя всичко възможно, което ще ми върне самоусещането на жена. Жизнено важно ми е! Без него не съм аз. Аз живеех, за да бъда жена. Не стига, че съм фригидна, ами и външно ли да се вижда? 🤣

Имам малко повечко устни, но явно моите поемат много и можеше тройна доза. Нямам толко пари сега, а и препоръчително е постепенно, защото има опастност от некрози. Абе доволна съм😊 ще ида пак😊

И аз трябва да си оправям зъби. Имах два кариеса преди химиите. Иначе нямам мостове, импланти и т.н. Всичко си е мое. Само пломби. Надявам се да не се разпадна и аз там. 😑

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 00:48 от marittaa

# 595
  • София
Зъболекарят ми е по план след гинеколога 😆 Да видим и там какво е положението след химиите. Нямам оплаквания, освен че венците ми кървят.

Да се похваля, ноктите ми са жестоки! Никога не съм имала толкова здрави нокти, винаги са били като вестник, тънки, огъващи се, цепещи се.  Не се повлияха от химиите, и явно сега от калция и колагена, дето взимам, са се заздравили. Но аз ги пазех много по време на химиите. И сега вече имам жесток маникюр! Simple Smile

# 596
Добро утро и да ви е успешен деня!
Много се радвам като чета как изглеждате и се разкрасявате. И аз съм доста суетна, напоследък изглеждам потресаващо, но си повтарям, че ми е най- малкия проблем. Хората ме зяпат в ръцете, а като тръгна с маска и ме заоглеждат ми иде да им изкрещя, че имам рак, те дали имат рак?!
Днес отивам до Онкото да се консултирам за ръцете и ако имам късмет да погледне доктора и бенките. Вчера в Сити ми смениха мазилата, обаче видях, че левкоцитите пак скочили на 8 и не ми харесва. Споделих, че се вдигнаха след появата на екземите, но никой не ме отрази, защото още са в норма. Дано не се разхождам напразно днес, че Онкото ми е най- омразната болница. Попадам все на крайно нелюбезни хора там, да не кажа и други думи. И не ги оправдавам изобщо колко са натоварени, пък като прочета как ми крещят за мое добро и ми се догажда.
Минах 14, направо се възгордях! Вчера разбрах, че практиката за 16 седмични е честа в Сити, но след 12- тата вече се обдъжда всяка следваща.
За зъбите - още в началото на белите ми се появи зъбен камък и то по предните зъби. Засилих се към зъболекаря, спряха ме. Не трябвало освен, ако няма  силни болки. Мост нямам, но имам имплант. Разбира се, това с моста е много по- сериозно от камъка, бих се консултирала за някакво облекчаване на състоянието. Моят зъболекар е хирург, при него съм от 20 години. Ако има някой нужда ще дам координати.

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 07:59 от Анонимен

# 597
  • Plovdiv, Bulgaria
Момичета, аз правих консултация в Милано -Европейски онкологичен институт/IEO/  през 2015, защото както съм споделяла хистологията от втората ми операция беше изцяло грешна. След повторни  и потретени изследвания тук в България, реших да чуя и второ мнение за лечението, за да съм сигурна. В Милано потвърдиха, че се спазва Европейския онкологичен стандарт и лечението е ОК. За мен беше необходимо да се успокоя и да имам доверие в лекарите тук отново.
Консултацията беше след предварително уговорен час, взет месец и половина по-рано и струваше 300 евро , но мисля, че вече правят и по мейл. Ето координати. https://www.ieo.it/en/

# 598
  • Варна
Уффф,чудя се дали не може нещо временно да се залепи,как да чакам чак до февруари.Днес ще търся зъболекар във Варна.Блатодаря за съветите,мацки!

# 599
Тинти, а как си пазиш ноктите? Нещо мажеш ли какво?
За зъбите, моята зъболекарка ми каза да ползвам само паста парадонтакс или лакалут и ми даде някакви капки хомеопатични, с които да жабуркам след миене на зъби Сандрин.
Алко питай, то това не изисква упойка, а то тя им е проблема, може да може да се залепи нещо временно..и кажи после, да знам ако и на мен ми паднат зъбите..

Последна редакция: чт, 28 ное 2019, 09:11 от Антония Д

Общи условия

Активация на акаунт