Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 60

• 31 561
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Я кажете повече за тая карта за паркиране. Какви права дава? Може ли да се паркира в зелена зона? Би ми било ааадски полезно

Вече много хора ми казаха, че трябва да се консултирам в чужбина и взех да се замислям. Някой има ли идея колко горе-долу струва да си изпратя документите и да ми дадат становище? Нямам никаква идея за какви суми става въпрос и дали изобщо мога да си го позволя. Ако някой има идея, ще съм благодарна, може и на лично.

Аз днес отивам при Василев на профилактичен преглед. Знам, че в момента няма от какво да се притеснявам, ама ми трепери. Разтресла съм се и за гинекологичния преглед другата седмица. Имам чувството, че лошата серия още не е приключила.

Иначе се чувствам точно като преди, затрупана от задачи и препълнен график. А дори не работя! Знам, че трябва да намаля темпото, ама как да стане...

# 571
  • София
Лагерта, аз берях много ядове с кръвното, докато докторите се опитваха да ми го овладеят с хапове с кумулиращ ефект. Смених 5 такива, докато накрая ми писна и си самопредписах хлофазолин. Малко е дървено, но пък действа безотказно. Последно, преди да го започна, бях вдигнала 180 на 110 след първата доза паклитаксел. Ми, не ми се мреше и се наложи да се самолекувам.
Благодаря ви, момичета, за милите думи за нашата двойка с мъжа ми. Много е странно това, че е расъл в ориенталска страна, при това е от по-старата генерация, но има  абсолютно европейски, съвременни разбирания за живота. А първият ми "убавец", българин, ме ревнуваше направо със спортна злоба.
Тинтири, кой знае, може именно химията да го е задържала това чудо да не нараства. Имала си късмета да му видиш сметката, преди да си прояви рачешката същност. Дано всичко се размине без последствия, от сърце ти го пожелавам.
Аз пък сега бера ядове, че никоя преводаческа фирма не иска да ми преведе епикризата от операцията, за да мога да започна лъчето. Ще трябва да пратя отново документите на милото, да ги преведат на английски,  и после тук на български. Обаче, заради протестите в Иран, заради поскъпването на бензина, правителството им спря интернета, и сега трябва да чакаме да го пуснат. Яко им треперят гащите на аятоласите. Ето какво се случва, когато една власт се е окопала, впила се е в тялото на народа, и е решена за нищо на света да не пуска кокала. Да видим докога ще издържат и двете страни.

# 572
А тея неща с кръвното от химията ли се получават? Аз имам много ниско и не знам какво е да е високо, ама питам, за да знам дали да очаквам такива екстри..

# 573
  • София
Тинти,аз сега чакам Василев - и аз съм на преглед днес.
 Аз се консултирах по документи в Германия - 300 евро беше.А моя приятелка заведе майка си в Австрия и беше 150 евро ,но трябва да отидеш до там.

Детелинке,страхотни сте ,щастливи изглеждате!
Бела,много си красива!

# 574
  • София
Я кажете повече за тая карта за паркиране. Какви права дава? Може ли да се паркира в зелена зона? Би ми било ааадски полезно
Мисля че може, но има ограничение на времето, примерно 2 или 4 часа, което нормално. Служителкта ми каза че мога да паркирам навсякъде където има знак за паркомясто за инвалид. Трябва да се носи снимка при подаването на зявлението.
Скрит текст:
Аз си имам една в порфейла, но яно много съм остаряла а и нали съм с къса коса, ми казаха да занеса актуална Sad

Ани и аз съм така с хапчетата за кръвното вече не знам колко смених........
Тони не знам, аз още преди си имах симптоми, но понеже все съм била с ниско и аз , изобщо не бях се сетила да си го меря, започнах когато бях на химия вече.

# 575
Lagertha ти получи ли разрешение за безплатно паркиране в СФ?
Колко % ти е ТЕЛКа?

# 576
  • София
Lagertha ти получи ли разрешение за безплатно паркиране в СФ?
Колко % ти е ТЕЛКа?
Не. Още не съм подала заявление. 80%

# 577
Изненадана съм, че си толкова сигурна, че СО ще ти разрешат безплатно паркиране, да не би да има промени?
На мен не ми разрешиха, не съм била имала проблеми с придвижването, 64% бях.

# 578
  • София
Изненадана съм, че си толкова сигурна, че СО ще ти разрешат безплатно паркиране, да не би да има промени?
На мен не ми разрешиха, не съм била имала проблеми с придвижването, 64% бях.
Не не съм сигурна, дори не държа, не ми е чак толкова необходимо. От както децата минаха 7 г. възраст  не ползвам много често кола. Само споделих каквото знам до момента.

# 579
На мен ми е много необходимо, около работата ми е зелена зона и няма как да си уредя винетка Sad

# 580
  • София
На мен ми е много необходимо, около работата ми е зелена зона и няма как да си уредя винетка Sad

Точно поради същата причина и на мен ми е много необходимо.

Минах през Василев, всичко е наред. След 6 месеца пак. Каза, че няма никакъв проблем да си направя реконструкция и да действам смело, като мине времето след лъчето.
Зори, аз бях в 16.10, разминали сме се

# 581
Божке, колко писали! Попрочетох ви по диагонал, защото иначе и сега нямаше да мога да пиша.

Имах всички чувства, които изброявате- завист, самосъжаление, автоагресия, страх и т.н.но като, че ли основно се държа и чувствам както Бела описва. И аз така като нея реагирам май.

Оф ще допиша след малко😁

# 582
На мен ми отказаха талон за паркиране, защото не е засегната двигателно-опорната система.

# 583
На мен ми отказаха талон за паркиране, защото не е засегната двигателно-опорната система.
.

Право на безплатно паркиране в рамките на работното време върху специално определено и сигнализирано за тази цел място на ППС, превозващо лица с трайни увреждания в близост до сградата по месторабота на правоимащите, има лице, което притежава карта за паркиране по чл. 99а от Закона за движението по пътищата и което в следствие на увреждане не може да се придвижва без използването на инвалидна количка, ортопедични апарати, външни протези, не е в състояние да заема изправено положение на тялото без използването на посочените медицински изделия и има трайно оформен функционален дефицит на стоежа, придвижването или издръжливостта.

# 584
Ето ме пак. Та....какво казвах. Всички ви разбирам и всичките ви чувства и мисли предполагам са нормални. Голям удар под кръста е тази диагноза и особено, когато те свари на по-млади години (преди менопаузата).

Аз бях пак 24 часа с апарат за кръвно, но този път от болницата. Кръвното ми е добро в момента и медикаментите ми действат. Кардиолога даже каза да не вземам бетаблокерите вече. Сърцето ми държи фронта вика той и отклоненията, които чувствам са от Херцептина най-вероятно. Ами стискам зъби и чакам май месец. Тогава май ще го свърша пущината. Януари пак ще имам преглед на сърце. Тогава ми е и контролния преглед при пича доктор. То и кардиолога беше един млад, висок и хубавичък левент.

Аз ме е срам да ви кажа къде отивам след малко, че може да ме биете, ама ще кажа. Отивам да си "напомпам" и устните сега. Много ми изтъняха от възрастта (те никога не са били супер сочни) и с тая къса коса и тънки устни не се понасям! Ами това ми е подаръка за рождения ден и коледа. Самоподарявам си го🤣 Нали се разбрахме, че се живее днес, а не утре? Ми в такъв случай няма да отлагам тази си мечта повече, а ако банкрутирам ще събираме смс-и🤣
Е такива джуки като на Бела искам😁
Стискайте палци да не ме окепазят нещо. Да не стане като с кривата ми цица🤣🤣🤣🤣

Ах да! Сетих се като казах цица. Днес точно си мислех да пиша пак тук отзиви. Въпреки, че едната ми цица не е най-сполучливо направена (предполагам има малко фиброза, ама ще я оправям някога) пак тази операция бих си избрала. Изобщо не съжалявам за избора си и грам не се двоумя дали това беше най-правилното. Оставям несполучливата гърда на страна. Тя беше и болната. Там явно много са рязали нещо и за това дава такива отклонения, но здравата е КАТО СОБСТВЕНА (изключваме чувствителността). Изглежда като естествена, чувствам я като естествена, никакво чувство за чуждо тяло...абе ако и другата кожа и фиброза се разтегне и вземе да изглежда и се чувства така никой не би казал, че тези цици не са мои. Пиша това в случай, че някой след мен се двоуми. Когато вземах моето решение много ми трябваха такива отзиви. Та така...смело на мастектомиите! 😊 🤣(имплантите ми са НАД мускула)

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 19:47 от marittaa

Общи условия

Активация на акаунт