Частни училища - информативна тема 30

• 39 374
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Отвъд алеята зад шкафа
Fancy, доколкото разбирам, твоето дете е било прието. Преди това в кое у-ще е било или поне ДУ или ЧУ?

# 571
Беше в Петър Берон. Изпитите не бяха леки. И смятам, че ако не я бях подготвяла допълнително, твърдо нямаше да влезе. Местата след 1 клас са няколко, а кандидатстващите не са малко. И подборът се ограничава в оценки над 5,50 и по двата предмета. Което означава по максимум 2 до 3 дребни грешки.  Основно тестват Бел. и Мат. Ако има повече деца над тези нива за втори кръг викат само няколко от най-добрите. Английският се търси принципно на ниво, което да съответства на техните деца и се използва за краен критерий, ако има две деца с еднакви резултати. Нямат писани публични правила.
Търсих, но съм изхвърлила всичко от 2 клас.

Последна редакция: ср, 04 дек 2019, 13:58 от Fancy

# 572
  • Отвъд алеята зад шкафа
А кандидатстването пролетта ли е?
Чудя се дали да я мъча малката, защото тя е много нежна и притеснителна душа, изобщо не е състезателен тип, не я виждам как ще се пребори за място в СС. Може би за БШ има повече шанс.

# 573
За горните класове обявяват местата по различно време. Следи им сайта в секция прием. И се обади в училището като им кажеш, че искаш да кандидатствате. Ще ти пратят формуляр и ще ви извикат на предварителен изпит.

# 574
Фанси, да си случайно в РУА на СС😀

# 575
Ц. Даже подозирам, че не съм много долюбвана, ако има такВоЗ нещо в СС. Wink Помагам на разни хора да минат по-леко по моя път. Че аз си блъсках рогата в стената доста пъти.

# 576
Така се прави, трябва повече хора да го правят, сигурно се боят от “разконспириране”. А има нужда от помощ, доста си е мислене, избиране, работа, докато го нагласиш гарджето в желаното училище.

# 577
  • София

Какво е РУА?

# 578
  • София
Родителско-учителска асоциация

# 579
Здравейте!
Напълно нова съм в тази тема.
Търся училище за дъщеря ми, която догодина трябва да е предучилищна.
Тоест тя и сега е IV-та група, защото е със сменен набор и посещава с по-големи деца, но все още се разсейва и т.н. и смятам, че ще е по-дорбе да си тръгне с набора.
Така или иначе ще повтаря бих искала да заложа на повече часове в език, за предпочитане различен от английския език. Тя е артистична, малко на "Вие" с математиката и вариантите "Св. София" или "Питагор" отпадат.
Логистиката също ми е болна тема, защото живеем в центъра и не бих искала да пътува с часове...
Моля за препоръки?

# 580
  • Пловдив/София
Увекинд?  От пети клас са на Руски паметник, преди това Бояна/Княжево ще трябва да преглътнете пътя или с транспорт. Разчупени са и са с немски.
Като цяло е трудно с език, различен от английски, че и да не е чисто академично училище...Аз не съм намерила такъв вариант освен Уве и Дойче шуле (но то е с изпит по немски).
Вижте и Прогресивно, скоро имат презентация и започват приема. Стрелбище си е удобно. Но е с англ де.

# 581
  • София
Увекинд не е ОК, според доста мои приятели, които си преместиха децата от там.
Прогресивното има и в сградата на ПЖИ, там са и ОТ. Зависи какво точно търсите, защото център е доста широко понятие.
За ОТ има доста добри отзиви и не веднъж в темата са се изказвали ласкаво.
Моята дъщеря също повтори 4та група, защото беше в смесена. Не е никаква драма.

# 582
  • Пловдив/София
Прогресивното има и в сградата на ПЖИ, там са и ОТ. Зависи какво точно търсите, защото център е доста широко понятие.
За ОТ има доста добри отзиви и не веднъж в темата са се изказвали ласкаво.
Моята дъщеря също повтори 4та група, защото беше в смесена. Не е никаква драма.
А какво  конкретно не им е харесало? Мен ме изкушава немският и спокойното отношение (и кошерите :Д), но понеже ни е далеч се колебая дали да кандидатстваме...

# 583
Здравейте, и на нас ни престои кандидатстване за ПУК. Синът ми в момента посещава Киндероазе- детска градина с немски език, но колкото и да не ни се искаше, се съмняваме да има шанса да продължи с езика - повечето училища, които сме харесали са с английски. Чета ви от известно време и никъде не ми попада актуална информация за ВЕДА. Дали някой има опит с това училище?

# 584

Е, айде сега, така подхвърлено мнение без конкретика е доста неприятно. За мен училището си е прилично. Сега започнаха да въвеждат и PYP, така че може пък за някой да е тамън ОК.

Кажи от какво са недоволни твоите хора, за да могат да си преценят четящите дали ги устройва.

Общи условия

Активация на акаунт