Образователен Говорилник v.1.0.1. хотфикс 2

• 16 876
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • София
gadamer, факт е, че трудността е смъкната осезаемо в долните класове. За мен е неестествено да обяснявам коментирания тип задачи на 6-годишно например, но има родители, които и това правят. Решението не е непременно курс. Може и вкъщи да отделите време и да решавате заедно.

# 181
  • Отвъд алеята зад шкафа
Уф, да станат един път студенти Sweat Smile

# 182
  • в страната на чудесата
Е кому е нужно да се явява във втори клас на Салабашев? Детето цял ден ли учи?

# 183
И за мен е абсолютно ненужно явяването на тези състезания. Ако толкова е зор - едно МБГ може би. Или СМТ. Кенгуруто не го харесвам.

# 184
  • София
Уф, да станат един път студенти Sweat Smile
Нали? На мен само още 18 месеца ми останаха...А Русалка е вече "в рая", всичката драма  е зад гърба ѝ.

# 185
Е, а после? Ще имаш драмата на Ежко. Simple Smile

# 186
  • Отвъд алеята зад шкафа
Не, не е нужно да се явява на състезания, по математика със сигурност. По БЕЛ и Литература нямам нищо против, там може да се справи само с училищните си познания.
 Аз харесвам Кенгуру, даже някой път решавам задачите за собствено удоволствие. Изпитвам непоносимост към алгебрата.

# 187
  • София
Е, а после? Ще имаш драмата на Ежко. Simple Smile
Ааа, ние сме very social. Реално, и трите чавета, като майка си.

# 188
Любословие е много добър измерител. Хубаво състезание е.
Кенгуруто го свързвам с един нечистоплътник, който го организира. Подобни задачи има доста. Принципно смятам, че с изключение на едно-две състезания, всичко останало се е превърнало в сериозен бизнес. А аз не понасям комерсиализацията, когато касае деца. Редовно има сгрешени задачи, неуредици в организацията и т.н. обстоятелства, които помрачават емоциите на децата.

# 189
  • София
И аз съм от тези, които се дразнят на Кенгуруто, но не заради типа задачи, както го разбра gadamer. Там имаше доста организационни неуредици. Една година участници към единия организатор не получиха награди или получиха различни, въпреки че имаха същите точки, като тези при другия. Изтичане на задачи, лош превод и т.н. Всичко това остави един неприятен привкус свързан с това състезание. Лошото е, че тази година пак го върнаха в балообразуващите за СМГ...

# 190
  • В офиса
Аз харесвам задачите на Кенгуруто. Разбирам и неприрязънта към организатора. За момента нямам морални проблеми да казвам, че харесвам състезанието. Може би защото не съм в кухнята на тези среди, за да знам в пълнота картинката, а не само по изтекли слухове.
И между другото не мисля, че е единственият, при който "са изтичали" задачи от МОМ. Сега не мисля, че се прави, но в далечните 90-те, 00, преди скандала според мен (нямам доказателства) се е правило в някаква степен, а той вече е изгубил мярката и са го хванали.

# 191
Тинки, аз не се връщам чак толкова назад. Достатъчен ми е "последния" скандал. Имаше твърде сериозни последици за твърде много хора и училища.

Отделно, че задачите изтичат в нета доста често преди провеждането му в България. Wink

# 192
  • София
Те задачите, и не толкова отдавна се въртяха от чужди сайтове...

# 193
В училище към този момент не са и помирисвали подобни задачи. Което значи, че или трябва родителят вкъщи да ги дава и обяснява, или детето да ходи на школа по състезателна математика. В което няма лошо, но аз се изненадах от трудносттта на Иван Салабашев. Моята виждаше за първи път в живота си подобни задачи. Обаче направи без грешка 2 теста от Любословие, без никаква допълнителна подготовка. Явно няма математическо мислене, защото едно дете с такова мислене би решило задачите, дори и ако ги вижда за първи път.

Според мен пък много е малък шансът второкласник да види задачата с елфите и да я реши по време на състезание ако никога не е докосвало подобни задачи, никой не му е обяснявал методи и се обучава по стандартната програма. Това далеч не значи, че няма математическо мислене. Моето малко дете също взе да си вкарва мисли в главата, че не го бива в математиката, сравнявайки се със съученици-състезатели. Голяма преса се оказва тази истерия. Ще перифразирам възгласа на един бивш министър-председател: За бога, братя (и сестри), спрете със състезанията по математика в невръстна възраст Joy

# 194
Те SAT продават, вие за едно Кенгуру.

ПП На Ежко драмата като моята ли е?

Общи условия

Активация на акаунт