Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 26

• 28 776
  • 764
  •   1
Отговори
# 165
Не помня

# 166
  • София
И двете имена ми се струват странни и не съм чувала някой да се казва така!

# 167
  • Пловдив
Аз съм чувала и Алцек, и Вълчан (лично познавах един), но не новородени. а 40-50-годишни и нагоре.
А за имената попитах, понеже има и други имена, които се приемат за чисто (пра-)български - Крум, Асен, Борис. От славянските, каквото е Вълчан, има купища по-"съвременни" също - Мирослав, Радослав, Владимир, Милан... За тези обаче едва ли дават награди. Wink
Та може да възникне спор, ако няма изчерпателен списък, а ако има - има риск да се пропусне някое много древно и българско име. Wink

Алцек и на мен ми звучи като Ацтек.

# 168
Аз познавам Вълчан,около 35-40 годишен е,но е странно име.

# 169
Милан ми звучи много красиво. Сигурно защото любимия ми футболен отбор е италианския Милан Grinning

# 170
  • Пловдив
И на мен Милан ми харесва. Прадядо ми се е казвал така. Сред онези поколения се е срещало сравнително често, сега е рядко за сметка може би на Милен. На моята възраст познавам само един.

# 171
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Имам позната, чиито син се казва така. Някак много грубо ми звучи това име. Хем съдържа "мил" в себе си, хем като се обърнеш към него с "МиланЕ" и ми звучи грубо. Дъщеричката ѝ се казва Далия - латинското име на цвете, което в България е познато и като гергина.  Далия ми харесва, макар че звучи някак "купешко"...

# 172
Аз познавам Вълкан, млад мъж на около 40 г. , специфично е името, но на него си му отива, защото и  той е много нестандартен, готин човек.

# 173
  • София
Аз познавам Милана.
Рядко срещано според мен. Харесва ми.

# 174
Вълчановци познавам доста, но всичките са над 30 години. И баба Вълчанка бях срещнала преди години.

# 175
  • София
От мен Рослава. Млада жена.

# 176
Идвам с един, явно планиран, Планимир...

# 177
Ох, не мога- кога ли ще се пръкне някой Изненад🙉🙈🙊

# 178
  • София
Сърпрайз направо.

# 179
  • София
Може и да се е пръкнал вече, но ние още не сме научили.

Общи условия

Активация на акаунт