Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 26

• 28 710
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
Анджелин,мъж
Ахилеас,мъж
Орфей
Менда

# 646
И аз познавам двама Едуард, много ми харесва като име, но не за нашите фамилии ✌ единия трябва да около 26-7г другия около 20.
Чичото на мм е СевдАлин
На село имаше баби с доста странни (за мен, тогава) имена, просто доста от тях са се изгубили- Кина, Инка, Лила, Сребра, Събка (беше ми смешно защото баба и дядо имаха кози и една от тях се казваше така 🙈)
Идвам с Валена и Къдрина 😐

# 647
  • Varna, Bulgaria
Сестрата на баба ми се казва Севда. А прабаба ми имаше сестра на име Истина.
Майка ми е от католишко село и на времето са им давали много италиански имена - Рафаела, Франческа, Франческо (дядо Чени). Прадядо ми в смъртния акт е Кристофер, а баба ми си е с презиме Кръстева и не знаеше, че дядо ми всъщност не се е казвал Кръстьо.

Сега работя в ДГ и понякога се срещат странни или позабравени имена - Велик (дядо ми беше  пък Велико) и Ивоил се сещам за момчета.

# 648
д-р Филиана Филипова - млада зъболекарка

# 649
Сени-необичайно, но пък не е лошо.
Инес, Илея, Сандра - също.
Методийка.

# 650
Майката на една Леа се жалваше как собствените баба и дядо на момиченцето се обръщали с Лейка за по-галено. Изобщо... не винаги умалителните са много нежни и желани.
Това ми напомня на мен самата Smile То като се замисля, и аз с това име съм за тази група - Белла. А като чуя да ми кажат "Белка", откачам Imp Мда, трябва по-премерено да се ползват тези галени имена.

Златоелия - на около 25 г.

Ивиан (с ударение на А) - около 50-60 г.

И аз имах една съученичка Севда (с ударение на Е). В началото ми звучеше супер странно, но после свикнах и даже мисля, че много й подхожда. Вече не само че не ми звучи странно, дори ми е красиво и малко мистериозно това име. Пък и значението е много хубаво.

# 651
И аз познавам и ЗвЕзда, и Севда, и Сребра. Вчера се запознах с едно момиченце на годинка - Величка. Много баби познавам с това име, но не и деца Simple Smile Покрай нея се сетих за моя приятелка ВелИна, както и за един ВелИн Simple Smile

# 652
Хубаво име е Велина. Аз познавам Велин и Велимира.

# 653

Майка ми е от католишко село и на времето са им давали много италиански имена - Рафаела, Франческа, Франческо (дядо Чени).
Не само на времето, сега - също.
Познавам деца от католишки семейства с имена Франческа, Фабияна, Филомена, Петрисия....

# 654
Султанка, млада жена (горката Sad ), и Мечта (на около 60 години), може би втората е била желана рожба и затова са й дали това странно име

# 655
  • Варна
Велин/Велина са хубави имена наистина, докато не попаднах в групата ми в университета, където част от хората бяха със следните имена: Велислав, Веселин, Велизар, Виктор(х3), Велин, Виталий. Бая време ми беше отнело да ги запомня така, че да ги различавам. Иначе всички ми харесват. Всъщност аз самата нося едно от тези имена. И макар понякога да не ми е приятно, че трябва да се обръщат към мен по фамилия, за да няма повтаряемост, ми е за предпочитане пред това да се казвам Франческа-Пенка например. Satisfied

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 14:44 от StarBright⭐

# 656
  • София
Ягодка
Благинка

# 657
StarBright, само Велимир не сте имали Simple Smile

Харесва ми като име, но няма хубав кратък вариант за галено.
Момчето, което познавам,  го наричаха Вельо/Велко. И двете са ми груби.

# 658
  • София
Изолина Пирчева

# 659
Еее.
Малко дете ли е?

Общи условия

Активация на акаунт