В Коледно тумбаче ще тупка мъничко юначе. - Бебеправене 364

• 26 656
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Дойде ми Sad((....5 дни по-рано...не очаквах.

# 511
Момичета, идвам хем да измрънкам, хем да поискам съвет. Има шанс да си сменя работата за доста по-добре платена позиция. Сменя ли позицията, не е коректно да забременея на 2рия месец примерно и ще е добре да си изчакам изпитателния срок от 6 месеца. Ако остана на сегашната си позиция, продължаваме да действаме. Супер объркана съм, честно.
Лилак живота се живее днес и сега. Това Ако го забрави, защото ако забременееш и ако всичко е наред ще работиш поне до седми месец.Имам момиченце с хронично заболяване и се научих да се радвам на малките неща, да оценявам хората около мен, да не мисля, ако  утре е зле какво ще стане. Затова правете нещата днес, утре си е за утре

# 512
Джанет честито.
Лилче честит РД със закъснение, от истинските четри пожелавам.

За полипа не знам на какво се дължи, примерно миомите се влияят от естрогените. Знам че може да рецидивира. Може да се изчисти сам, чака се няколко месеца, за да се установи, че не се чисти.
Ето инфо:
Скрит текст:
Ендометриума e тази обвивка, в която се имплантира ембриона по спонтанен път или след ембриотрансфер при инвитро. Структурата и функцията на този слой са критични за правилното нидиране и развитие на ембриона. Ако има проблем с дебелината или морфологичната структура на ендометриума, тогава имплантация не се осъществява или риска от спонтанен или задържан аборт са големи. Един пример за такова отклонение от нормата е появата на полип на ендометриума.

Клетките на ендометриума се делят след всяка менструация с цел получаване на дебела лигавица, която да може да посрещне ембрион. Ако бременност не настъпи, тогава цялата лигавица се излющва – менструация. Тези промени се случват всеки месец, и понякога е възможно да се получи грешка в програмата на клетките на ендометриума – те започват да растат неконтролируемо, образувайки доброкачествен тумор в маточната кухина.

Диагнозата се поставя ултразвуково. Лечение е необходимо, ако полипа се сканира в продължение на дълго време (повече от 3 месеца), ако има кървене или най-вече зацапване между менструациите или ако се планира забременяване. Отстранява се с процедура, наречена хистероскопия.

П.П. Аз в момента намирам за рисково да сменя работа, ама работата ми е ОК, затова не искам да взимам отношение.

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 13:50 от Одри

# 513
Lilac, според мен действай и не го мисли толкова. Ще те разберат хората, дори още на първия месец да забременееш. Както каза някой по-нагоре гледай си собствените интереси.  Действай за момента, а после като стане живот и здраве, ще го мислиш в движение.

# 514
Лилак аз ще те посъветвам да бъдеш коректна доколкото не нарушаваш собствения си интерес в огромна степен. Зависи и какъв е работодателят ти и колко го цениш него и работата ти колко ти е важна. Винаги можеш да постъпиш некоректно, но после има и некоректни работодатели, които ще ти направят живота черен и ще трепериш за мястото си върнеш ли се от майчинство. Не е ок ако си гледаш детето в несигурност дали няма да си на пазара на труда с малко дете, което знаеш си изисква отсъствие.
Приеми позицията според мен. Мислиш ли ще ако споделиш, че в близко бъдеще искаш второ дете няма да ти я дадат? Ако наистина те ценят те- ще ти я дадат. Все пак от забременяването до излизането в отпуск са 7 месеца и кусур. И това е в случай че забременееш още другия месец.

# 515
tickles, много ти благодаря, че ми отговори, че вчера цял ден го мислих! Май наистина е било вирусче - днес всичко е ок.

iana28, не унивай! Скоро ще се случи!

Lilac, споменаваш доста по-добро заплащане, но освен заплащането, аз бих взела предвид и други параметри на новото място (организационна култура, колеги, ниво на стрес, и т.н.), защото те са много важни за това да си спокойна и да продължиш да действаш по въпроса за бебето.
Ако няма т.нар. "red flags", аз бих приела, защото както казаха дамите по-горе, живее се днес защото никой не знае какво ще стане утре. Ти не приемаш с презумпция да постъпиш некоректно, тъй като още не си бременна. Колкото до съвета да споделиш с работодателя намеренията си за второ дете - не мисля, че си длъжна да го правиш. Успех!

# 516
Аз не я посъветвах да сподели, а я попитах дали ще е проблем ако го направи. Аз на моя работодател с връщане на работа от първото майчинство му съобщих, че почвам второ дете да правя. Всичко е точно. От 11г съм там, ценим се взаимно.

# 517
Ivied, извинявай. Неточно съм го разчела.

# 518
Ivied, извинявай. Неточно съм го разчела.
Няма грижа. Уточних да не вземе пък да иде и да каже и после да стане беля. Grinning
Между другото и аз дигнах 37,2 за 1 денонощие и изчезна, да ти кажа така стана с първото ми дете като забременях. Та съм обнадеждена. Стискам ти палци.
Логиката е, че като стартира имплантацията организмът реагира, защото за него това е “нашественик”. Разбира се подобно на имплантационното зацапване и други “симптоми” не е правило, та нищо не ни гарантира, но...Flowers Four Leaf Clover

# 519
Здравейте момичета, на скоро се замислих колко много пари давам за тестове за бременност и ми хрумна една идея 💡 Да проверя за тестове в Алиекспрес.Е оказа се, че има даже има и добри отзиви за тях. Вие какво мислите по въпроса?

# 520
Цитат
Между другото и аз дигнах 37,2 за 1 денонощие и изчезна, да ти кажа така стана с първото ми дете като забременях. Та съм обнадеждена. Стискам ти палци.
Логиката е, че като стартира имплантацията организмът реагира, защото за него това е “нашественик”. Разбира се подобно на имплантационното зацапване и други “симптоми” не е правило, та нищо не ни гарантира, но...Flowers Four Leaf Clover

Дано да си права! Скоро ще си покаже Simple Smile
Приятен следобед от мен!

# 521
Благодаря ви! Мисля да се гмурна към новата работа Simple Smile

# 522
Здравейте момичета! Чета ви от горе-долу седмица и се престраших да се включа, но си направих нова регистрация, понеже не искам да бъда разпозната. Надявам се да ме приемете в групичката Simple Smile
С ММ сме решили да правим опити за бебе, от другия месец ще е, защото овулацията ми този месец мина вече.
Лилак, не можеш да си представиш колко добре те разбирам. Аз съм от 5 месеца на нова работа и дори сега се притеснявам дали ще е коректно от моя страна да забременея, но в крайна сметка стигнах и аз до извода, че за тези неща трябва да си егоист малко. Ние досега отчасти заради новата работа не сме правили опити, но вече и без това почти ми мина изпитателният срок. Първо, че не се знае кога ще стане (надявам се от 1вия път, но не е толкова голям шансът), второ, че ми писна само да мисля този и онзи какво ще каже..

# 523
Лилак, животът е непредвидим - правим си планове за едно, а се случва друго.
Аз изобщо не бях планувала да забременея в месеца, в който ми изтича изпитателния срок. Нали се сещаш как можеше да излезе в очите на работодателя ми? Добре, че е свестен тип и искрено се зарадва за мене.
Единия ден подписвам постоянен договор, на следващия обявявам, че съм бременна, а месец по-късно излизам в болничен, щот съм рискова бременност и ми трябва почивка. 🤷♀ Ем, кофти се получи, ама.. някои неща не ги плануваме..както и самия той каза: някои неща в живота са по-важни от други!
Успех в новата работа! 🍀

# 524
nadeto0o91, аз използвам такива от ибей. До сега не се е случвало да ме шашкат с изпарителни линии. Цената им е повече от добра.

Общи условия

Активация на акаунт