Бихте ли назначили секретарка, ако говори на миеко?

• 16 016
  • 313
  •   1
Отговори
# 135
Първо: поздравления за Чандра за прекрасния термин "рафинирана мекота" - така ли беше? Аз така говоря....
...в Северна България, гледам като теле.
Мда Хапчице, извинявай, че посъкратих цитата, съгласна съм и с 2-ро и 3-то, но оставих това за Северна България, защото аз съм от най-северния север, и много се зарадвах, че ни споменаваш   bouquet
Ако трябва да съм съвсем сериозна, диалектът освен лингвистична окраска, носи и някаква социализация - абсолютно нормално и обичайно е един човек да превключва от разговорен към технически жаргон, от високопарни и префърцунени езикови конструкции към нечленоразделно мучене, а също така от книжовен към диалектен език (зависи колко е пил, а и от други работи  Wink)...
Идеалната Сикритарка знае две и двеста - ако трябва да миека - ще миека, ако трябва да натвърдва в интерес на работата - ще поиска бонус към заплатата  Peace

# 136
Не говоря меко и въобще разпознаваемо.
Обаче се обиждам на регион.

# 137
В никакъв случай. Все пак тя ще вдига телефона, ще ме свързва с хора, ще посреща в офиса клиенти или друг вид гости. Недопустимо е при този род дейност да ми мяка из офиса. За мен трябва да бъде млада или не толкова, но стегната, приятна жена, добре възпитана, да знае кога и как да се държи, сдържана и с правилен изказ.  bouquet
Това е моето виждане по въпроса. Ако посетя някой офис и ме посрещне мякащо момиче, облечено с дънки или не както е редно за такъв род работа, хилещо се или пък прекалено нацупено не би ми станало приятно и ако в офиса са ми близки ще си кажа директно, всъщност дори и да не са ми толкова близки бих казала, че съм останала с лоши впечатления от секретарката им -прекалено откровен човек съм. #Crazy

Mалиии мацка, голяма снобария те е гепила, А?  Peace Ами ако е толкова печена колко ти се ще какъв ще го дири да е секретарица?  newsm78

Била съм секретарка. Мекам, хиля се и хич не съм приятна на пръв взгляд  Mr. Green Ама пусто не ме уволниха, повишиха ме /тез хора от бизнес не разбират значи..../   Joy

Сеньора Хапка супер ме кефи колко точно се изказваш  newsm10 и как мислиш! Чакам с нетърпение следващото ти писание smile3501

# 138
за chandra  newsm10, a чухте ли новините? В село Слънчоглед Кърджалийско репортерите на BTV търсили преводач, че не се разбирали с местното население. А ние - миекащи сикритарки!

# 139
за chandra  newsm10, a чухте ли новините? В село Слънчоглед Кърджалийско репортерите на BTV търсили преводач, че не се разбирали с местното население. А ние - миекащи сикритарки!
  bouquet
В Кърджалийско казваш...абе и мен още ме вземат за мезе като ходя в Смолян при родата, ама хак му е на мъжа ми, като си е взел мома от чужбина, още превежда  Mr. Green

# 140
Идеалната Сикритарка знае две и двеста - ако трябва да миека - ще миека, ако трябва да натвърдва в интерес на работата - ще поиска бонус към заплатата  Peace

Виж с това съм 100% съгласна. То важи за всеки служител. Повратливостта, способността да усетиш развитието на събитията или дори да го провокираш в полза твоя и на работодателя е много важна.

Тази тема ме накара да се замисля доста. Просто ми изникваше няколко пъти в конкретни ситуации. Мекането не е проблем само по себе си, проблем са възгласите, които авторката описа, защото те по-скоро биха ме притеснили в този кандидат за работа. Опасенията ми биха били, че е прекалено простодушен този човек - не казвам ПРОСТ!!!!!! Моля да не се чете неправилно. Това би било моето лично усещане. На интервю - смело, открито (не откровено!!!!), конструктивно поведение, положително отношение към комисията, обосновани изисквания, изряден външен вид, никакво прекаляване или залитане, подчертани маниери и възпитание, изслушване на %body%#1080;зпитващия$ и вслушване внимателно какво точно пита, а не разкази на тема близка до неговата, подчертаване на доводите с примери от биографията. Това горе-долу е моето виждане, като съм била и от двете страни доста пъти и за доста хора.

На мен също ми се налага да прилагам на външни за нашия отдел хора вътрешния ни жаргон (който напоследък е придобил паразитната дума ...плющя... за какво ли не  #Crazy #Crazy и още днес ще се заема да я измета), за да ги предразположа към по-малко притеснение, защото като им се налага да правят неща с нас, е доста сериозно. Включително в петък ходим абсолютно лежерно и ако се случи неочаквано да имаме посещение, доста бихме стресирали госта с вида си като за плажа или парка.

В заключение - важно е поведението и подсъзнателното възприемане, към което този човек предразполага.

Последна редакция: пт, 21 юли 2006, 07:56 от NadG

# 141
  • Бургас
ПС: Това значи ли, че ако дойда да работя в София няма да си намеря хубава работа въпреки възможностите си?
Ще си намериш, не се притеснявай.  Laughing Имаш големи шансове.  Laughing
Ако си сигурна идвам.  Mr. Green

Ила деееееее, но до телефон или фейс ту фейс не се доближавай Wink
Ила дееееее трудно ще ме чуеш да кажа ама нищо де. Пък и за секретарка не ставам. Комуникацията с много хора не е за мене. Няма как иначе да бях дошла отдавна. Нищо брат ми е софииски кадър вече.

# 142
Не бих назначила. Правоговорът за мен е въпрос на възпитание - все едно да ме питаш бих ли назначила секратарка, която на интервюто за работа си бърка в носа и изяжда съдържимото му.
Ха-ха. Тук в Източна България явно всички са невъзпитани и си ядат сополите! Рядко чувам подобна простотия.
А на въпроса- да, бих, ако е кадърна. Бих назначила също и кадърно момиче със софийско-плевенски диалект, нищо, че ще дразни нежното ми източно ушенце. Flutter

# 143
[вътрешния ни жаргон (който напоследък е придобил паразитната дума ...плющя... за какво ли не  #Crazy #Crazy
И ние така в вътреофисно!

# 144
Не бих назначила. Правоговорът за мен е въпрос на възпитание - все едно да ме питаш бих ли назначила секратарка, която на интервюто за работа си бърка в носа и изяжда съдържимото му.
Ха-ха. Тук в Източна България явно всички са невъзпитани и си ядат сополите! Рядко чувам подобна простотия.
А на въпроса- да, бих, ако е кадърна. Бих назначила също и кадърно момиче със софийско-плевенски диалект, нищо, че ще дразни нежното ми източно ушенце. Flutter

Ми, ако обърнеш внимание какво иска да ти каже момичето, може и да я разбереш. Но ти нали прочела "сополи" и веднага адреналина подскача.
Хайде от мен да мине. Ще ти разясня. Няма в невидение да живееш я. Пък дано се успокоиш.
Момичето каза, че миекането е толкова просташко и, че е РАВНОСИЛНО на бъркане в носа.

Последна редакция: сб, 22 юли 2006, 11:56 от Mamica

# 145
  • Ямбол

Мпмичето каза, че миекането е токова просташко и, че е РАВНОСИЛНО на бъркане в носа.

Евала! smile3508 Браво! Най-умното и велико изказване и обобщение. Да живее МЕ-кането и размяната на ударения и гласни звукове!!!
Неграмотното писане и говорене е признак на ниска култура!

# 146

Ми, ако обърнеш внимание какво иска да ти каже момичето, може и да я разбереш. Но ти нали прочела "сополи" и веднага адреналина подскача.
Хайде от мен да мине. Ще ти разясня. Няма в невидение да живееш я. Пък дано се успокоиш.
Момичето каза, че миекането е толкова просташко и, че е РАВНОСИЛНО на бъркане в носа.
Бре, мамице, евала че не ме остави да живея в заблуда! Rolling Eyes Twisted Evil
Само не разбирам какво е по-различно твоето обяснение от моето? newsm78 За сравнение:
Мек говор= Източна България=невъзпитание=бъркане в носа и т.н.
мекане=просташко=бъркане в носа
Е? Май излиза, че съм го разбрала от първия път. И в двата случая всички на изток от Плевен май са простаци.
Да ви имам шопското самочувствие! Mr. Green

Последна редакция: нд, 23 юли 2006, 01:28 от Жълтият Ламтурник

# 147
  • Бургас
Само да вметна в Бургас примерно /далеч не единствено/ се говори, почти като по новините.  Peace

# 148
Хайде от мен да мине. Ще ти разясня. Няма в невидение да живееш я
Ъх, мьека ти клавиатурата. НевЕдение.

# 149
  • Бургас
Да бе забравих да пусна проверката за правопис  Stop
Пу то не било за мене. Аз дето пиша със сто грешки в минута, като видя да се прави забележка и се извинявам  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт