Бихте ли назначили секретарка, ако говори на миеко?

• 16 006
  • 313
  •   1
Отговори
# 180
# 181
  • густо майна Филибето
Ако шефа и повечето клиенти говорят миеко, няма проблем. Но говореща миеко секретарка в София не е някак на мястото си. Същото се отнася и за говореща шопски диалект секретарка във .....Варна да речем.
Аз съм от Бургас и положих известни усилия да не ми личи от къде съм, когато дойдох да живея в Пловдив. Не виждам пречка желаещите да станат секретарки да поработят в тая насока, ако има нужда.

# 182
  • София
Не бих назначила! Naughty

# 183
  • София
На някой прави ли му впечатление това, че повечето коментари по темата започват с ( от еди къде си съм-------) и се визира някой град, а под данните на всеки пише, че е от  София? Не зная как да си го обясня и каква е тази любов към мръсната, шумна и претъпкана столица? Какво ли не бих дала аз да имам село, или поне в по-малко градче къщичка или роднини-------------- Който каквото си няма за това бленува явно newsm78

# 184
Оффффф, айде бе, т'ва момиче не го ли назначиха някъде за секретарка, че ми писна да я гледам тая тема на 1ва страница Whistling Joy Joy

# 185
  • София
На някой прави ли му впечатление това, че повечето коментари по темата започват с ( от еди къде си съм-------) и се визира някой град, а под данните на всеки пише, че е от  София? Не зная как да си го обясня и каква е тази любов към мръсната, шумна и претъпкана столица? Какво ли не бих дала аз да имам село, или поне в по-малко градче къщичка или роднини-------------- Който каквото си няма за това бленува явно newsm78

Прави ми впечатление, че съвсем се отплесна от темата Confused

# 186
Не зная как да си го обясня и каква е тази любов към мръсната, шумна и претъпкана столица?

Обожавам го този шумен, забързан и жив град - извинете о-а  Embarassed

# 187
Не разбира се- първото мнение за фирмата е най-важно пък и тя ще е "бариерата" между фирмата и външния свят...

# 188
  • Bristol
Твърдо НЕ  Mr. Green
И като клиент се дразня, ако попадна на подобна секретарка.
Въпреки, че в момента живея в страна, където има какви ли не диалекти и акценти, а и аз съм една от неправилно говорещите там, считам че за определени позиции, начина на изказване, както и визията са важни. Дразня се като звънна в банката и отсреща ми отговори някоя индийка  Sick или звънна за час за очен преглед и поради силния уелски акцент не можем да се разберем в колко часа ще е прегледа  Sick
Хората завършили елитни университети определено са с по-изчистен говор, даже преди това да са били със силен акцент. Същото важи и за секретарките в елитни фирми.

# 189
аз понеже това ми е длъжността да се включа - за мен е недопустимо и е нещо, което никоя уважаваща себе си фирма не би трябвало да допуска - това, че на твойта...хм позната не и е изнесло си е нейна работа, ама да те питам ти явно си я знаеш каква е - що и ходатайстваш, не те ли притеснява , че може теб да изложи newsm78аз не бих предложила подобен човек на свой познат
можеш да му предложиш мен, хахаххаха, не говоря на диалект Joy Joy Joy bowuu

# 190
Вики, извинявай, ама съм попадала на много твои постинги, които са меко казано неграмотни, не визирам този,въпреки, че и тука има за какво да се хванеш. Не е ли по-важно секретарката да пише правилно, защото все пак това и е работата, отколкото да лежи само на единия твърд говор. newsm78

# 191
  • Ямбол
Вики, извинявай, ама съм попадала на много твои постинги, които са меко казано неграмотни, не визирам този,въпреки, че и тука има за какво да се хванеш. Не е ли по-важно секретарката да пише правилно, защото все пак това и е работата, отколкото да лежи само на единия твърд говор. newsm78

И аз това забелязах, ама си казах, хайде то момичето може би се старае, когато работи.

# 192
Ако не сте забелязали темата не е "Какви качества трябва да притежава секретарката?", а дали меко говорящите са подходящи за тази работа (за София говорим). Много ясно, че един човек се избира по определени качества-правоговорът и правописът са основна част от тези качества! Назначаването на момиче с осезаем диалект, според мен, зависи от това дали ще има в голяма част представителна роля и контакт с клиенти и ако е така, то мИекото говорене не е за предпочитане! Ако момичето ще е секретарка тип "книжен плъх" може да говори както си иска!

# 193
Не съм чела всичките мнения, но смятам, че си постъпила правилно, Мамице. Аз също не бих назначила човек, който говори на диалект, при това на такава длъжност, която предполага среща с много хора.

# 194
Т. нар. "мек говор" не е диалект.
Диалект е, когато казваш "компир" вместо "картоф" - например, а мек говор е, ако вместо "не" произнасяш "нье". При мекия говор може да се говори на или без диалект.

Общи условия

Активация на акаунт