Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 ноем. 2019, 13:41 ч.

С какво ви дразнят свекървите? – 116

 • 27 141
 • 753
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 6 519
Тя имота го е дарила на сина си, а не на майката на снахата.
А снахата е осиновеното сираче, да. Grinning

Аз това не го разбирам. Дала му е имот (в случая етаж), за да гради семейство с някаква си там жена. ОК, ама как ще правят семейство, ако тази някаква жена в крайна сметка не си е "у дома си", а по-скоро на гости и в крайна сметка собственичка и генерален директор решения за всичко, случващо се там е друга жена? Така не става уютно гнезденце. Стават нервички и дразнене. Ако ще се даряват имоти, аз го разбирам само по начина, описан от Какво? - безусловно и ги оставяш да си градят собствен домашен бит, не продължение на твоя.
В противен случай, щом ще е с условия, нямаш право да тропаш с краче да живеят в дома ти, както правят много, за които е обида синът да се нагърби с ипотека/наем, щото си имал къща. Има си, ама без оная. Grinning Нали.

И аз бих предпочела балатум + родопско одеало пред това да съм благодарна, че са ме приютили бездомна и ми дават да живея без да плащам наем, ама само ако съм добричка и слушкам. Grinning

Aбе по начало всички схеми с живот в непосредствена близост до роднини са катастрофа. Аз не съм видяла нито една, в която е цветя, вино и купон.

# 31
 • Мнения: 11 337
Айде, стига. Не четете и веднага почвате да си измисляте. Казах, че не е на майката на снахата.

# 32
 • Мнения: 1 470
Нали се разбрахме, че свекърите обикновено даряват имот на сина си, а не на снахата. Или още имате  против това?
Да и там се раждат техните внуци, там живее жената която той обича. И тя гради дом и го приема като свой. Не коментирам казус. Просто в един нормален свят няма да има драми.

# 33
 • Мнения: 11 337
И там , естествено, няма място за свекървата. Но за майката на снахата -- ОООО, да.

# 34
 • Мнения: 1 470
Защо ? Има място за всеки, който идва без задни мисли. Темата е безкрайна, ако търссим под вола теле.

# 35
 • Мнения: 6 519
Айде, стига. Не четете и веднага почвате да си измисляте. Казах, че не е на майката на снахата.
Не, Трещи, ама момичето живее там и може да иска да си прави компания, с когото иска в кухнята, приготвяйки мезета и защо това да не е майка й? Едва ли тъщата да е станала главна домакиня от едно гости.
Ако иде реч за отявлена демонстрация, ОК, ама знаеш ли, грам не вярвам в мнението на КАГ за ситуацията и затова питах дали казусът е нейн. Тя все ги вижда едни завоалирани и странни конспирации точно ала турски сериал. Няма да забравя дето беше качила една поучителна притча, в която снахата била проявила неуважение към свекърва си в сватбения ден и мамин златен младоженец я отритнал и понесъл майка си на ръце към залеза... от тогава съм с едно голямо наум за прочита на ситуации от КАГ. Simple Smile И тук така.

Все едно... абе отишли сте на гости на дъщеря ти и тя е направила печено пиле със салатка + разни дреболийки ала сиренца, луканки, фъстъчки, сещаш се. И както си приказвате всички, тя забележи, че кашкавала и луканката са свършили, и ти каже "Мамо, ще ми помогнеш ли да нарежа малко кашкавал, че е свършил?" ТИ сериозно ли ще си помислиш, че това е демонстрация с цел да засегнете дружно Главната Баба, или ще идеш да клъцнеш 5 парчета кашкавал, докато си лафиш с детето ти? Всички били зацъкали и се възмутили от пренебрегнатата свека... мда, добре. В този казус поне мъжът не е почервенял сърдито, изхвърляйки злата снаха на двора, понасяйки мама към залеза на ръце. Това в следващия епизод.

# 36
 • София
 • Мнения: 15 772
Кой е на гости и у дома си в имота на сина, се определя от сина. Който явно е решил, че е гост в дома си.

# 37
 • при късмета
 • Мнения: 14 243
Какво семейство е, ако единия се чувства на гости? Няма значение от кого е имота, щом го обитават като семейство, значи е техен, дори временно. През това време ще канят когото искат, ще допускат в кухнята когото поискат и всички останали, включително далия имота, са на гости.
А даващия, ако иска специални привилегии, да ги съобщава предварително. Ако наистина го е дал безкористно, то и привилегии няма да иска.
Свекървите не могат ли да се радват, че синовете им имат семейства, партньор/жена която ги обича и нормален живот и връзка, че вечно искат да са единствените жени в живота на тези синове? На мен това би ми било напълно достатъчно, щастливи заедно партньори - щастливи деца. А това, че нещо не става според представите на цъкащи махленски клюкари, би ми било последния проблем

# 38
 • Мнения: 7 663

Свекървите не могат ли да се радват, че синовете им имат семейства, партньор/жена която ги обича и нормален живот и връзка, че вечно искат да са единствените жени в живота на тези синове? На мен това би ми било напълно достатъчно, щастливи заедно партньори - щастливи деца.
При един женен син и  един стар ерген  правя разлика и знам да съм доволна.Няма как да сме под индиго със снахата, но не за пръв път благодаря на бога,  и ме боли за другия дето е сам.Освен това  силите ми отпадат и  не само не искам но и не мога да се грижа за него.Добре че  е свикнал сам да се обгрижва.Но ича отпечатък самотата върху характера и кой  ако не аз  да усети.Другия  има повече умора и  проблеми, но и повече щастие.Една майка трябва да оцени   друга майка,тази на внуците  и . И докато е със сина  и, всичко негово е нейно ,майната на НА ,като видя тези две букви  се изприщвам.И снахата трябва да съзнава ,че дареното е негово и на децата , тя си има мама и тати да и даряват.Защото стремежът за имот се усеща и дразни.С НА  и без тя е пълната господарка на дома.И  син или дъщеря,  и двете двойки родители  трябва да се оттеглят и не надуват проблеми, а  да оставят младите  да си ги решават.Шмат дарен дом, супер ,нищо не пречи  да отделят един наем пари и да си купят свой ,на двамата. И няма да има  сърдити майки - дарителки.И при недай боже  случка ,мъжът си има къде да отиде, няма да тежи на деца и  други близки.

# 39
 • Мнения: 312
Боряна, не Ви разбрах. Всичко негово е и нейно, или снахата да осъзнава, че неговото е негово и на децата, а тя си има майка и баща, които да ѝ даряват?

# 40
 • при късмета
 • Мнения: 14 243
То ясно, че всеки да има е най-добре. Но когато двама души са се намери, въпреки невъзможността в момента за тяхно, те пак ще си създадат семейството. А ако родители нямат възможност да помогнат, то поне да не пречат. А ако могат, да го правят без очаквания. И при недай Боже случка, то правото на собственост не се променя. Евентуално само правото на ползване, но и то не е безвъзмездно.
но някой назад п равилно забеляза, че винаги ако около имот се върти някакъв проблем или е основание за някакви очаквания, то имота задължително е от свекърите. Ако имота е на жената или тъстовете, зетьовете нямат такива проблеми, като снахата. Защо ли?

# 41
 • София
 • Мнения: 12 859
Уиши, спокойно, само у сина си ще вееш черпака, щото само там си главна баба. При щерката ще си налягаш парцалите, да не би случайно свекърва й да я заподозре, че харесва теб повече и се почувства отритната от кълцането на луканки.

# 42
 • Мнения: 7 663
Боряна, не Ви разбрах. Всичко негово е и нейно, или снахата да осъзнава, че неговото е негово и на децата, а тя си има майка и баща, които да ѝ даряват?
Ами чести са разделите днес, всичко се случва. Докато са заедно го казах, неговото е нейно и тя  ръководи дома.Не за друго, защото  е родена  да  създава уют,  топлина,  да отглежда деца и те изискват. Колкото да се грижи един мъж,  мама е една,    на мъж не му достига    нещо.
Другото - да знае че е негово и при раздяла,   да  разчитат на своите сили и си създадат  свой дом заедно, да не лежи на този дарения.Имам предвид неприятни  случки и последици от тях.Нататък в живота , в зрелост и старини.

# 43
 • Мнения: 2 223

Единствените факти, които са дадени по случая са, че е била демонстративно игнорирана от снахата и майката, които са се изживявали като горди собственички-домакини и не са я допуснали жената да се включи и тя в шетането.
Пак ще напиша- за отношения на пренебрежение и тъпо-селяндурска демонстрация иде реч.
 

АбсурТ, интелигентна жена се пишеш, не виждаш ли че всички участнички в ситуацията са един дол дренки - селяндурки..
Една се засегнала, че не прислужва, другите се счупили от прислужване....
Някак не ми се вярва тоз принц да е довел на кралицата майка една парцалена. Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака..

# 44
 • при късмета
 • Мнения: 14 243
Явно още много време трябва да мине, за да може и в провинцията да спрат да си задават въпросът "Какво ще каже селската клюкарка?"

Общи условия

Активация на акаунт