С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 922
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Ако зряла жена продължава да отглежда сина си, след като той навърши 25-30 години, това проблем идващ от жената ли е или проблем идващ от сина.
Жената най-вероятно си мисли: Не мога да го оставя моя син, та той ако е сам няма да може една вечеря да си сготви.
Сина най-вероятно си мисли: Що да се напъвам да правя всичко сам, като мама може да се погрижи.
И така годините си вървят, а сбърканото мислене става още по-сбъркано.

При подобни взаимоотношения, обикновено снахата е принудена да живее под покрива на свекърва си.

Мисля че подобно поведение е провокирано първично от майката, която се страхува, че детето й няма да се справи и че няма друга единица на света, която би направила живота му по-хубав.

# 436
Имам поне два такива примера пред очите си. И точно това казва едната майка(вече и свекърва) - Ако не му сложа да яде, цял ден ще стои гладен.
  Майките ги отглеждат така, после ги прехвърлят на снахите. А на снахите, като им писне, ги връщат на майките. - това на майтап ми беше казано от приятелка, 20 години по-стара от мен, по повод сина й. Майтап, майтап, но си е чистата истина.

# 437
  • София
Ако зряла жена продължава да отглежда сина си, след като той навърши 25-30 години, това проблем идващ от жената ли е или проблем идващ от сина.
Жената най-вероятно си мисли: Не мога да го оставя моя син, та той ако е сам няма да може една вечеря да си сготви.
Сина най-вероятно си мисли: Що да се напъвам да правя всичко сам, като мама може да се погрижи.

При подобни взаимоотношения, обикновено снахата е принудена да живее под покрива на свекърва си.

Мисля че подобно поведение е провокирано първично от майката, която се страхува, че детето й няма да се справи и че няма друга единица на света, която би направила живота му по-хубав.
С повечето неща съм съгласна,  само с това, че снахата била принудена, не съм. Снахата не е принудена, освен ако не говорим за цигани. На снахата й се предлага възможност. Тя може да я приеме, може да я отхвърли. А може и тя самата да предложи жилище - самостоятелно или при родителите си. Може да предложи и да отидат под наем, да купят жилище с кредит... Варианти има.

# 438
  • София
Тук е пълно с примери и за " мамина Богданка". Жени по на 30+ не могат да си сготвят и из4истят, щото гледали били бебето и стоят в ко4ината, 4акайки "милото" да се върне от работа.

# 439
  • here and now
И после стигаме до борбата за черпака мещу тъщата и свекървата...

# 440

С повечето неща съм съгласна,  само с това, че снахата била принудена, не съм. Снахата не е принудена, освен ако не говорим за цигани. На снахата й се предлага възможност. Тя може да я приеме, може да я отхвърли. А може и тя самата да предложи жилище - самостоятелно или при родителите си. Може да предложи и да отидат под наем, да купят жилище с кредит... Варианти има.

Снахата, която се е влюбила в такъв тип мамино синче, обикновено е склонна да приеме този тип взаимоотношения и е принудена да живее под покрива на свекървата.
Обичайната жена не би станала снаха, при подобна ситуация. Simple Smile

# 441
  • София
Как така "е принудена"? Уредени бракове няма, освен при някои цигани, както споменах.

# 442
  • София

Коя е "оби4айната жена"?
Която може да предложи собствено жилище?
Която може да предложи доход, достатъ4ен да поеме наем или ипотека, запазвайки стандарта на живот в безплатното?

# 443
Как така "е принудена"? Уредени бракове няма, освен при някои цигани, както споменах.

Миленка, не става дума за етнос тук. Аз имах предвид следната ситуация: Ако дадена жена е влюбена в мъж от горепосочената категория, който има определени привлекателни и положителни качества, най-вероятно би направила компромис и би се съгласила в началото да живее в семейството на мъжа, може би с надеждата, че на по-късен етап той ще се откъсне от майка си.

Коя е "оби4айната жена"?
Която може да предложи собствено жилище?
Която може да предложи доход, достатъ4ен да поеме наем или ипотека, запазвайки стандарта на живот в безплатното?

Не, обичайната е тази, която е наясно в какво и с какъв се замесва. Тази, която не би рискувала години, за да се убеди сама, че мъжа няма да изостави уюта на маминото гнездо.

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 20:50 от Lea_Lea

# 444
  • София
Такъв компромис не се прави.

# 445

Именно. Точно затова ако направи компромис е принудена. Ако не - просто не става снаха. Simple Smile

# 446
  • София

Не, обичайната е тази, която е наясно в какво и с какъв се замесва. Тази, която не би рискувала години, за да се убеди сама, че мъжа няма да изостави уюта на маминото гнездо.
Пак не разбрах- от нея о4аква ли се да предложи конкурентен уют или само несъгласие с предложения?

# 447

Пак не разбрах- от нея о4аква ли се да предложи конкурентен уют или само несъгласие с предложения?

Обичайната е тази, която не би се замесила с подобен тип мъже, не би стигнала до база "семейство".

# 448
  • София

Именно. Точно затова ако направи компромис е принудена. Ако не - просто не става снаха. Simple Smile
Не, защо да е принудена? Просто не приема предложението. Бракът не е задължителен, в крайна сметка. Ако има брак, то той би трябвало да е крачка напред в живота на човека.  Животът при свекъри/тъстове е Крачка Назад (гл. букви не са случайни) Simple Smile
П.П. Съгласна съм, че нормална жена не би се занимавала с такъв "мъж". Поне не и за сериозни отношения.

# 449
  • София
Въпросът ми така и не полу4и отговор- о4аква ли се от "оби4айната нормална жена"  относително реципро4но предложение или директно показва 4ервен картон и търси следващата сродна душа и любов на живота си?

Общи условия

Активация на акаунт