С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 820
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Приемам, че снахата по-бързо ще си промени нагласите. И това ще бъде нейната грешка, за която тя ще носи отговорност. Изначало обаче думата ми беше, че свекървата няма да го направи. Това е изцяло нейн проблем. Ще стане проблем на снахата, ако снахата го позволи. Създала е и някаква представа у сина си и съответно той в началото, при избора на дом за новото семейство, на практика и е съюзник. Затова написах, че снахата трябва да си опича акъла, когато тръгва да се жени или да ражда дете от някого. Трябва да търси такъв с нейните разбирания. Поне за важните неща.Ако снахата направи грешен избор на мъж, това е изцяло нейна вина. Същото важи и за мъжа.
Свекървата дава с очаквания и задни мисли и очаква снахата да ги чете, че и изпълнява., това ми беше мисълта. А това което ми е странно е, защо снахата излиза виновна и натресла се. Видно е и в темата, че и снахи, особено свекърви първото което питат е къде живеят младите, държат да видят НА, за да си кажат репликата "ти защо си се натресла у свекървата". Няма скоро да се променят нагласите и у снахите явно.
Тук зависи от родителите на снахата дали са я научили да козирува или да мисли. Докъде ще позволи да ѝ се качат на главата. Отново същото се отнася и за мъжа.

# 106
Тъй де,  а какво правим когато хората не са идеални, като описаните от вас? Когато не могат да си позволят  разни неща и се примиряват с наличните?Щото и  не идеалните се женят , имат деца и  живеят.

# 107
  • София
Кой е описал идеални хора?
Аз описвам хора, които уважават себе си. Това не ги прави идеални.

# 108
  • София
Вярно е, че човек трябва и да мисли, като решава да се жени, но и не става да се запъне и да тропа с краче, ако не е в състояние да предложи нещо насреща.
Дадено е жилище, но снахата отказва да живее там, че да бъдела независима.
Добре, но готова ли е да печели толкова, че да покрива наема в независимата си обител, без да сваля общия стандарт на живот на семейството?
Готова ли е да изплаща семейно жилище сама, като пак не сваля семейния стандарт?
Същото важи и за мъжа, разбира се, ако реши да се прави на интересен и да не иска да живее в дадено от тъстовете жилище.
И не, ако е човек на място, дареният с имот, няма да позволи дарителите да командват живота на семейството му.
Ако не е, ще го правят родителите, дори да е на хиляди километри от тях и да нямат нищо общо с тухлите и керемидите.

# 109
  • София
Независимостта след определна възраст би трябвало да е естествено състояние, а не каприз. Начините за постигането ѝ – също. Поне при здрави психически и физически хора.

# 110
  • София
Би трябвало, но нещо не се получава при много хора.
Не се получава и поемането на отговорност за собствената си персона, камо ли за уж най-близкия.
Но пък, ролята на жертва се получава на много народ и тук.

# 111
  • София
Би трябвало, но нещо не се получава при много хора.
Не се получава и поемането на отговорност за собствената си персона,
Скрит текст:
камо ли за уж най-близкия.
Но пък, ролята на жертва се получава на много народ и тук.
А при много други се получава.
Оправданията са като....
Както написах н-пъти в н-теми – всеки носи отговорност за действията си. И понеже спорът тръгна между Мако и мен, че свекървата носела отговорност, че снахата била завряна, да обобщя:
Свекървата може да има такива очаквания. Снахата избира дали да отговори на тях и тя носи отговорност за своя избор.

# 112
Всеки е свободен да живее с родители, свекъри, тъстове и пр. Свободен е и да се оплаква от тях. Но да не очаква галене и разбиране от останалото човечество, което е избрало самостоятелен живот.

# 113
Тъй де,  а какво правим когато хората не са идеални, като описаните от вас? Когато не могат да си позволят  разни неща и се примиряват с наличните?Щото и  не идеалните се женят , имат деца и  живеят.
Защо идеални? Аз съм била сам родител на бебе и тийн не една и две години и животът ми тогава е бил далеч от идеалния. Не че сега е идеален, но е точно такъв, какъвто ми харесва. И с цялото ми съзнание, че парите са ултра-мега важни, твърдя, че да живееш както на теб ти се иска далеч не е въпрос само на пари и материални възможности. Въпрос е на способност да поемеш отговорност за решенията си и да им платиш цената. Ей това, последото, АбсурТ много правилно написа, че на малко хора се удава и от там произлизат и оплакванията им от гадния живот със свекъри и
Скрит текст:
други животни (по Джералд Даръл).

# 114
Добре де, спестила съм  пО така изказване, но като беше на 20 дали си виждала нещата както сега.Защото  не всички тук са с опит и  втасали да приемат   да го кажа правилното , и да , нямам предвид само пари, но при пълна липса се  присламчваш   дето може и после се чукаш по главата.Може, постижимо е жилище ,свое , на двамата, но  не и в ден първи на връзката, а  после те носи реката и трудно става  да убедиш  този при мама  как ще е хубаво сами. И обикновено си е   с панталони този, дали не схваща какво те мъчи или много добре е схванал и не иска да се  напъва  "семейно", а си му  е добре  жена до  г"за  и никакви грижи нататък? Защото отделно означава и  той  да се включи и поделят  задачите,  отделно  мама не му пречи и там да си идва и "помага".
Да стане отведнъж и в началото описаното , по горния спор, доста зрели трябва да са  участниците, не като мен някога на 19, и сега ги има такива.Точно те не смеят и да пишат.
Та  аз отдавам отговорности  и на родителите, те са дето да подтикват за отделно, може да платят  няколко наема и да почерпят  за мира после ,сле това плащане, сигурна съм ,че излиза евтино.

# 115

А при много други се получава.
Оправданията са като....
Както написах н-пъти в н-теми – всеки носи отговорност за действията си. И понеже спорът тръгна между Мако и мен, че свекървата носела отговорност, че снахата била завряна, да обобщя:
Свекървата може да има такива очаквания. Снахата избира дали да отговори на тях и тя носи отговорност за своя избор.

Ами, не! Някои хора разчитат на наследство. Нали не си представяш, че има хора, които са способни да изкарват милиони на Ню-Йоркската стокова борса, но не го правят, поради неясни причини.
Не всеки се котира добре като професия и работа. Има много народ очаква пари от чужбина или имоти.

# 116
  • София
Ами, да разчитат- всеки решава в какво да вярва и в кого...
Като разчиташ на другите, колкото и да тропаш с краче, само ставаш смешен в очите им, а ти се чувстваш нещастна жертва.
Ето, тук оплакванията са над 80% точно от такива снахи.

# 117
  • София
Да. Имаш претенции – уйдисваш си на претенциите.

А този "много народ, който очаква от чужбина пари и имоти", да си посвие претенциите към другите, след като не може да носи отговорност за себе си.
С това в никакъв случай не казвам, че снахата е длъжна да козирува на претенциите на свекърите, разбира се. Не. Казвам, че, ако има претенции, говори с мъжа си, виждат къде имат допирна точка и си сядат на д-то да осъществят тази допирна точка. Ако има такава, разбира се. Ако няма – всеки по пътя си.

# 118
Не зная за какви претенции говориш!

Нормално хората си помагат. Ако на теб ти дават нещо, за да козируваш после, твой проблем.

# 119
Та  аз отдавам отговорности  и на родителите, те са дето да подтикват за отделно, може да платят  няколко наема и да почерпят  за мира после ,сле това плащане, сигурна съм ,че излиза евтино.

Факт. Никога дори не ми е минавала мисълта да живея с родители – независимо чии. Едно, че бях свидетел на съжителството на майка ми със свекърва ѝ (и произтичащите от това проблеми), второ, заради многократно набиваните в главата ми думи на майка ми: „Лично ще ти плащам наема, но при свекърва няма да те пусна да живееш“.
Което е доста по-различно от „Търси го, мама, с имот – ако може апартамент/къща, кола и вила...“. Пък ако ще и имотът да е собственост на родителите му. Нали мама си е пласирала изгодно детето, много важно как ще живее във въпросните имоти.

Общи условия

Активация на акаунт