С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 847
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Аз не съм в час. Или живея в друга реалност. Все си мисля, че любов събира двама души, не дипломи и пари.

# 601
  • при късмета
Разбира се, че е любов Лолита, иначе пък изобщо няма да се получи. Да, хората се променят, да хората са различни и правят грешки, но ако я няма изначало то и опити за получаване няма да има. Но и малко прагматично мислене, не е излишно

# 602
Няма как човек да пресметне съвместимостта си с друг човек. Хората на първо място не си стоят еднакви завинаги. Ако мъжът ми е един на 25години, то след 5-10-20 ще е съвсем друг и това няма общо с образованието, дипломите или професията на родителите му. Можеш да си направиш сметката колко си пасвате в дадения момент и щом сте заедно значи си пасвате достатъчно.

П.С. Забелязвам, че всички много пресметливи и следващи някаква практична логика завършват разведени.
П.С. Познавам деца на уж много интелигентни родители с невероятни претенции за положение, които са страшна трагедия в личен и професионален план. Нищо не е гаранция никога.

# 603
Изобщо не говоря за превъзпитание, ясно е, че няма да се получи. На близо 30 години не смятам, че не може да отстои независимостта си, не е на 15. А ако отреже родителите си, то това би било заради тях самите, а не защото тя е с тази нагласа. Би била принудена от родителите си, казано с други думи. Така бих разсъждавала и действала аз , в нейната ситуация.

На близо 30 човек все още слуша родителите. Някои дори на 60 ги слушат.

Освен одобрението, което ще получиш, ако слушаш, се добавят и семейните имоти. Вината се натрупва и човек накрая се отказва от любовта си. Ти разсъждават като някой някой ренегат. Просто си бяла лястовица. Хората се съобразяват със семейството си на практика.

# 604
  • София
Моят опит: Бяхме на едно ниво с ММ - студенти. И двамата изкарахме дипломи, по няколко.
Обаче ще използвам клишето от филмите - нашият избор говори повече за нас.
ММ отначало по необходимост, а после вече по навик, избра работа и среда, в която ако се учи след средно образование, то е само заради придобиване на тапия и намиране на работа, не заради някакви интелектуални интереси или заради студентската среда.
Но ценности и възпитание не се учат в университета, а много преди него. Не че аз съм някаква префинена аристократка или зубрачка с 5 дипломи.

И майка ми имаше бележки покрай някои изцепки на свекърите. Ами...оказа се права, въпреки че едно време ми беше писнало да я слушам да дудне, след като именно тя ме убеди да се женим.

# 605
Моят опит: Бяхме на едно ниво с ММ - студенти. И двамата изкарахме дипломи, по няколко.
Обаче ще използвам клишето от филмите - нашият избор говори повече за нас.
ММ отначало по необходимост, а после вече по навик, избра работа и среда, в която ако се учи след средно образование, то е само заради придобиване на тапия и намиране на работа, не заради някакви интелектуални интереси или заради студентската среда.
Но ценности и възпитание не се учат в университета, а много преди него. Не че аз съм някаква префинена аристократка или зубрачка с 5 дипломи.

Куку, вие сте симпатичните изключения. Гледаме ви по романтичните филми.

Хората в съседната тема за ръста на мъжа човек убиват, вие противопоставяте дипломите тука. Успех ви!

# 606
  • при късмета

Няма начин да се съглася, че това е правило. Изключение за някой инфантил, може би, но да е практика повечето на по 30 да слушат родители е смешно

# 607

Няма начин да се съглася, че това е правило. Изключение за някой инфантил, може би, но да е практика повечето на по 30 да слушат родители е смешно

За практика говоря и е било и преди мен и сега, вярвам, е същото. Кое те учудва? Родителят е авторитет почти винаги.

# 608
  • София
Куку, вие сте симпатичните изключения. Гледаме ви по романтичните филми.
Какви изключения? За радиоводещата и пожарникаря - за този филм първо се сещам, с Ума Търман
Не сме чак толкова различни, но може би е трябвало да ми светне примерът на неговите родители - свеки е с висше, а свекър ми е работник, е, станал е някакъв шеф.
Но не тя го е дръпнала нагоре, а по-скоро е останала на неговото ниво.

# 609
  • при късмета
Каква практика Таничка? Не може да става дума за чужда практика, в отношенията м/у двама души, различни от този с практиката.
Едно е родителя да е авторитет, съвсем друго да се слуша

# 610
  • София
Ако детето на 30 преценява, че родителят знае някои неща по-добре и може да поможне - защо да не го слуша? Особено ако родителят не натрапва мнението си...

# 611
  • при късмета
Не казвам, че не може или, че не трябва да слуша за нещо. Казвам, че на тази възраст първо имаш собствено мнение за нещо и чак после и то евентуално може да попиташ за родителското мнение. А слушането му изобщо не е задължително

# 612
Каква практика Таничка? Не може да става дума за чужда практика, в отношенията м/у двама души, различни от този с практиката.
Едно е родителя да е авторитет, съвсем друго да се слуша

Хората си слушат собествената кръв при важни избори, дори и при неважни. Доверяват се на собествените си хора. Отделно стои въпросът с нуждата от одобрение - научаваш се да харесваш каквото старите харесват, за да те одобрят. (Огромна е нуждата и е огромен коз в техните ръце.)
Още по-нататък стои въпросът с наследството - приемам избора на старите, за да не ме отлъчат и обезнаследят.

Просто като фасул.

# 613
  • София
В моето семейство не се смята, че твоята кръв задължително е права, дори са по-критични към нея.
Само че в повечето не е така и аз от горчив опит се научих - моето си е мое и си го защитавам почти винаги.

# 614
  • при късмета
Таничка, простото като фасул е всичко това де случва и да има значение, най-малко десетилетие по-рано. След това отива на патология, а не на нормално прекалената зависимост от мнението на родител

Общи условия

Активация на акаунт