С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 787
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • при късмета
Домашна кокошка и аз не бих се наела да готвя. И аз ще го кажа предварително. А ако и при това положение пак ми я натрапят и аз ще я изхвърля. В най-добрия случай ще питам друг дали я иска и ще я дам, но няма да я взема щом съм казала, че не искам. Нищо, че е домашна храна и не защото някой си после ще каже нещо на друг. А защото не е разбрал от дума от директен разговор

# 676
В Европа - домашна кокошка струва почти колкото прасето. Ако имаш и деца - трябва да си по свекървенски инатест, мързелив и безотговорен да хвърлиш такава храна и да тъпчеш децата с хормонални пилета , защото са отгледани за 10 дни и бързо се готвят.

# 677
Аз не виждам причина да се дават всяка година десетки буркани, пликове, сакове и т.н. непоискана храна.

Когато с мъжа ми заживяхме заедно се озовахме с 50 буркана най-различна зимнина в и без друго малкия ни апартамент. И като сме само двама колко да с готвя от това? Отделно още багаж за пренасяне при смяна на жилището.

Не съм фен. Ако искам сама мога да си направя колкото е нужно.

# 678
Изобщо не е за хвалба, цели 42 години да съобразяваш брака си със свекървата. А ако успее да го съсипе, то тогава изобщо не ти е трябвал този брак. С голямо удоволствие връщам муньо на мама и не война, а и една битка не бих провела
Извинете,къде го прочетохте това или сте кандидат ясновидец?42г.брак,а не компромиси със свекървата!
Никой с никого не е правил компромиси!Седнахме и се разбрахме ,че обичаме един и същ мъж,но по различен начин, и ще дадем всичко от себе си,за да изгладим противоречията Peace

# 679
  • при късмета
В Европа - домашна кокошка струва почти колкото прасето. Ако имаш и деца - трябва да си по свекървенски инатест, мързелив и безотговорен да хвърлиш такава храна и да тъпчеш децата с хормонални пилета , защото са отгледани за 10 дни и бързо се готвят.
Знам, и въпреки това няма сила на света, която да ме накара да вися часове на печката, за да сваря домашна кокошка. Яла съм прекалено много, за да знам, че и цяла нощ да я вариш, все е жилава. Говорим за кокошка, не за домашно пиле. Наясно съм и, че вкуса на пилета в магазина няма нищо общо с този на домашното, но масово толкова сме свикнали с тях, че не ти се струва по-вкусно домашното. Даже често е точно обратното. Ще откажа домашна кокошка, защото няма да я готвя. Пък, ако някой иска да ми я натрапи, може само да си мисли, че ми прави услуга или, че ми прави голям дар, за мен ще е обратното - натрапено и непотребно
dochy, изначало е грешка да се разбираш със свекървата за каквото и да е. Освен, ако не е фактор в брака/връзката ти. Иначе е никоя, че изобщо да се стига до положение с нея да се разбираш за брака си. Унизяващо е, пък ти го приемай като геройство

# 680
  • Варна
Никоя ставаш и ти, при развод със сина и. Би ли желала   снаха ти  да има твоята философия? Да си вечната персона нонграта .

# 681
Да, унизително е да инициираш нормален разговор с възрастен, ама хич не е унизително цял живот да сте на "бойното поле", мерейки инатите си. Simple Smile

# 682
  • при късмета
Изобщо няма нужда си мерите инатите. Всяка да си знае семейството и няма да има нужда от никакви войни, мерене на инати, коя от коя е по-по-най и т.н. Унизително е отношенията ти с мъжа ти, да зависят от майка му. Поне за мен
Никоя ставаш и ти, при развод със сина и. Би ли желала   снаха ти  да има твоята философия? Да си вечната персона нонграта .
Изобщо нямам намерение да съм фактор за снаха си. Свекървата по-добре да е персона нонграта, отколкото да се меси в семейството.
Изобщо, ако трябва да уточнявам каквото и да е с майката на мъжа ми, то той просто няма да ми е мъж. Ако има нещо за уточняване, то трябва да е с него, а не с майка му. Това не значи прекъсване на връзки и някоя да е персона нонграта, а както снахата не се меси в семейния живот на свекървата, така и тя трябва да прави същото.

# 683
Изобщо няма нужда си мерите инатите. Всяка да си знае семейството и няма да има нужда от никакви войни, мерене на инати, коя от коя е по-по-най и т.н. Унизително е отношенията ти с мъжа ти, да зависят от майка му. Поне за мен
Изобщо нямам намерение да съм фактор за снаха си. Свекървата по-добре да е персона нонграта, отколкото да се меси в семейството.
Изобщо, ако трябва да уточнявам каквото и да е с майката на мъжа ми, то той просто няма да ми е мъж. Ако има нещо за уточняване, то трябва да е с него, а не с майка му. Това не значи прекъсване на връзки и някоя да е персона нонграта, а както снахата не се меси в семейния живот на свекървата, така и тя трябва да прави същото.

Абсолютно! Притесних се вече, че щом си си взела мъж трябва задължително да се разбираш със свекърва си за собствените си дом, храна и брак.
Докато има хора, които смятат, че семейството се състои от мъж, жена и майката на мъжа, тази тема няма да изчезне. 😀

# 684
Ау, Мако! Мятай кокошката при мен. Никаква тенджера. Една нощ в слоукукъра и е мням. А какви кИфтенца от бялото месо с малко бекон правя... отивам към кулинарния подфорум с тях.  Laughing

Фея, не е задължително да се разбирате. ОЩе по-малко да имате еднакви разбирания. Но да нямате конфликти поне за основните неща прави живота по-спокоен.

# 685
Честно казано лошото отношение на свекърите и говоренето зад гърба ми започна когато им казахме, че ще живеем заедно в моето жилище. За тях сина им бил заврян зет, защото видите ли със снахата ще се простират сами в 100кв.,а не в къщата им в 15кв. стая. Та, оттам нататък почнаха проблемите.

# 686
Ау, Мако! Мятай кокошката при мен. Никаква тенджера. Една нощ в слоукукъра и е мням. А какви кИфтенца от бялото месо с малко бекон правя... отивам към кулинарния подфорум с тях.  Laughing

Фея, не е задължително да се разбирате. ОЩе по-малко да имате еднакви разбирания. Но да нямате конфликти поне за основните неща прави живота по-спокоен.

Разбира се. Но зависи от основните неща. И ако те са в моя дом или са свързани с моите деца, къща и т.н. не виждам какво общо има свекървата ми с тях. Останалото е дребнава работа.

# 687
  • при късмета

Няма нито основни, нито второстепенни неща, за които свекървата да има думата в едно семейство. Изобщо такъв конфликт не трябва да съществува, ако мъжа е на място. Колкото и различни да са снаха и свекърва

Иначе, попадне ли ми домашна кокошка, веднага свиркам. Ама вече няма от къде. На село вече не останаха хора, които да живеят постоянно там, всички са само за лятото и вече дори кокошки няма. По документи се води с един жител с постоянен адрес.

# 688
Не свекървата да има думата в семейството. Основните неща са например, всяка жаба да си знае кочинката.

# 689
Знам, и въпреки това няма сила на света, която да ме накара да вися часове на печката, за да сваря домашна кокошка. Яла съм прекалено много, за да знам, че и цяла нощ да я вариш, все е жилава. Говорим за кокошка, не за домашно пиле. Наясно съм и, че вкуса на пилета в магазина няма нищо общо с този на домашното, но масово толкова сме свикнали с тях, че не ти се струва по-вкусно домашното. Даже често е точно обратното. Ще откажа домашна кокошка, защото няма да я готвя. Пък, ако някой иска да ми я натрапи, може само да си мисли, че ми прави услуга или, че ми прави голям дар, за мен ще е обратното - натрапено и непотребно
dochy, изначало е грешка да се разбираш със свекървата за каквото и да е. Освен, ако не е фактор в брака/връзката ти. Иначе е никоя, че изобщо да се стига до положение с нея да се разбираш за брака си. Унизяващо е, пък ти го приемай като геройство
Личи си ,че си яла,ама как никой не те светна ,че има тендджери под налягане,слоукъкъри,мултикукъри и всякакви джаджи,които ще те спасят от висенето над тенджерата с кокошката Peace
Свекърва ми е тази,която е родила ,отгледала и възпитала един прекрасен МЪЖ ,за което и благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт