Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 40 895
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Е то в Гео Милев имаше и много къщи, та да се построят много нови блокове. В последствие нарасна много интереса и нацвъкаха блокове и на странни места, но то това е един проблем за целия град...

# 676
  • София
Съгласна с Raptor и denizara Hands Plus1 Само имайте предвид, че ако в един квартал няма НС, то значи, че няма инвеститорски интерес, защото винаги ще се намери къща или парцел там, ако някой иска да строи. А за да няма инвеститорски интерес, значи, няма търсене там, а за да няма търсене там в общия случай има обективни причини. Да, има го и ефекта на рекламата, но като цяло от моя опит цените в кварталите имат обективна логика, отвъд опитите за манипулация на пазара.
Гео Милев има  НС, например по Калиманци покрай парка има много нови сгради с гледка към парка. Но това е хубав квартал и сравнително близо до центъра, затова инвеститорският интерес към него е голям. Е, с интереса понякога върви и презастрояване, като Лозенец на Семинарията, където имаше много къщи някога, но пък без интерес рискувате да има дефекти на локацията, които да са по-лоши от презастрояването.
В Яворов също има НС, тук-там между старите сгради, където е имало къщи, например  на Светослав Тертер има, и на Иван Асен. Преобладаващо е СС, има и останали къщи.
Фондови жилища, широк център, до метростанция. Панелки и тухлени ниски блокчета.

# 677
Калиманци не е ли в Редута?

# 678
  • София
Да, Редута. Може би се има предвид покрай улица Гео Милев нагоре до парка, от тази страна си е Гео Милев, Калиманци е от другата. И е Редута. Там има НС, и от двете страни на парка де. Но до улГео Милев. Ние сме към Ситняково, в карето, в стария квартал. При нас няма много нови сгради

# 679
Да, прави сте, паркът ги дели, но НС около парка има много и от двете му страни, откъм Гео Милев на Едисон, Манастирска. Има и зад Плиска, между старите, там има и още останали къщи. Гео Милев не виждам как ще се класира за квартал без НС, желан квартал, близо до центъра и с останали след 1989 къщи. Има места с повече, има с по-малко, ама като цяло има доста НС.

Последна редакция: сб, 25 яну 2020, 23:17 от Анонимен

# 680
Добри новини и от Изгрев Simple Smile

Министерство на транспорта е дарило 62 декара - за ясла и детска градина с 15 групи и за линеен парк - т.е. велоалея по протежението на бившата жп линия.
От страницата на районния кмет - https://www.facebook.com/Dr.Deljan.Georgiev/posts/13211623214005 … t=page_highlights

Сега остана и пари да отпуснат в някакви разумни срокове.

# 681
Здравейте,

Оглеждаме за 3-стаен апартамент в Мусагеница и Дървеница в близост до метростанция Мусагеница. За жалост предлагането е адски ограничено. Затова се допитвам до вас. Имате ли наблюдения или информация за ново строителство там, как вървят имотите и каква е динамичността? Много рядко виждам нещо на вторичен пазар... Защо ли? А може би тези от вас, които живеят в района ще дадат мнение за околностите.

Предварително благодаря!

# 682
  • София
Новото строителство в Мусагеница е малко, реално има 2 или 3 блокчета, които се строят близо до метро спирката и това е. Така че е съвсем нормално да няма и много предлагане.
Аз не харесвам квартала, защото няма много магазини, а достъпът е много тегав - реално една малка уличка, която излиза към вечно задръстения Г.М. Димитров и още една, която излиза в Дървеница, да, метрото пооблекчи нещата донякъде

# 683
  • София
Трудният достъп му е плюс на Мусагеница според мен, защото няма много преминаващ трафик, само ако има нещо извънредно задръстено на ГМ. Дървеница е хубава само в частта около метрото, към Ляпчев и Кл Охридски е безумие (от опит). Има едни сгради в ниското при метрото откъм Дървеница които не изглеждат зле, но само на гости съм ходила и нямам сериозни наблюдения.

# 684
Според мен има достатъчно магазини има квартални, има Билла, Пепко, който живее в по горната част е на 10 минутки е от Фантастикото на Охрисдки, а в по долната на пазарчето на Мусагеница, където има Т-маркет, Рекорд, Лили, бърза храна и тн. Мисля, че са достатъчно магазините, а кварталът е спокоен...
Иначе за частта към Ляпчев и аз мисля, че е непрактична и не мид опада много като локация.

# 685
Щом трудния достъп е плюс, що не и липсата на магазини да е плюс - няма храна, отслабване, красиво тяло.

# 686
  • София
Щом трудния достъп е плюс, що не и липсата на магазини да е плюс - няма храна, отслабване, красиво тяло.
Има магазини в Мусагеница, как да няма. Била и Тмаркет, пазар, месарници, малки магазини и тн. Дори заведения има, сещам се за две с прилична храна. Училище, ДГ (държавни и частни), читалището го ремонтираха скоро и има занимания за деца и възрастни. Единствено фитнес не знам дали има, но в частното у-ще мисля има басейн.
Нямаше никакво НС там като търсехме, иначе ми е голям фаворит квартала. После започнаха сградите на Тобо, но бяхме купили вече.

# 687
Има и фитнес + всичко изброено, това ако е липса на магазини... а пък за трудния достъп въобще не ви разбирам, на минути от цариградско, с метро, в  близост до молове на около 10 минути с кола, до Икеа.. в близост до Студентски, лесен достъ навсякъде

# 688
На минути, ама в квартала се влиза и излиза по две тесни улички. Какво от това, че били близо до не знам къде си, като няма път до там. Представям си какво е в пиков час.

# 689
На минути, ама в квартала се влиза и излиза по две тесни улички. Какво от това, че били близо до не знам къде си, като няма път до там. Представям си какво е в пиков час.

Не мисля, че Охридски е малка уличка или проф. Марко Семов е малка уличка...
Никога не съм виждала задръстване в квартала.

Общи условия

Активация на акаунт