ПАРИЖ - 15

• 52 312
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
Не е сложно, персоналът ще ви упъти със сигурност.

# 406
Сетих се и за друго във връзка с Лувъра. Представям си го като нещо огромно, а много ми се иска да видя Мона Лиза. Има ли вариант да хвана някоя пътека, която да води към залата с картината? Притеснявам се да не я пропуснем. Спомянм си, че обикаляхме цял ден Ватикана, но не успях да видя всичко, бяхме капнали от умора и нямаше как.

Здравейте!На сайта на Лувъра има схеми къде къкво се намира.Разгледайте ги и си направете маршрут от къде да минете и какво първо да видите.При Мона Лиза винаги има мнаго народ,за това препоръчвам колкото може по-рано да отидете и първо нея да видите.
Успех и мриятно мигове в Париж!

# 407
Сетих се и за друго във връзка с Лувъра. Представям си го като нещо огромно, а много ми се иска да видя Мона Лиза. Има ли вариант да хвана някоя пътека, която да води към залата с картината? Притеснявам се да не я пропуснем. Спомянм си, че обикаляхме цял ден Ватикана, но не успях да видя всичко, бяхме капнали от умора и нямаше как.
Няма как да пропуснете Мона Лиза - още от входа започват табелите по коридорите. Големият лабиринт е след това. Не мисля, че е възможно да видите всичко. В момента няма опашки по забележителностите, но на някои места билети не се продават на място, само онлайн (заради ковид).

# 408
  • Wonderland
В Париж също има комбинирани билети - купуват се от автомати на входа на метрото или на киоските за вестници за наземния теанспорт.
Билети за Версай вероятно се купуват с кредитна карта.

Благодаря! А тези билети имат ли някакъв срок, в който да се използват? Например за деня. Мога ли да си купя десет билета, за да имам за два/три дни?

# 409
Аз използвах дневен билет за всички превозни средства - 12 евро за зони 1, 2, 3, които са туристическите. Ето тук информация за карти и билети: https://en.parisinfo.com/practical-paris/how-to-get-to-and-aroun … passes-reductions
И как изглеждат билетите:

# 410
  • София
Здравейте,
Ще пътуваме да Париж с агенция. Два от дните от престоя ни са свободни и искаме да отидем до Дисниленд. От поста на Medika видях, че дневните карти важат и до там,  но ще се радвам на малко повече информация- какъв транспорт и от къде да го вземем. Също ще се радвам да предложите интересни места, които да посетим (освен Лувър, Версай и Айфеловата кула  Simple Smile )

# 411
Ако няма да гледате само фасадите на Версай и Лувъра два дена може и да не ви стигнат.До Диниленд се ходи с Rer, който има спирка на площада на Триумфалната арка.Може разбира се и от други места да го хване,зависи от местоположението.

# 412
  • София
Покещенията на Версай и Лувър са организирани от агенцията, така че няма как да ги повторим Simple Smile. Хотелът ни е около Лувър, не знам дали е близо до Триумфалната арка. Първия ден ще обикаляме организирано и ще гледам да запомня кое къде е. А колко време е пътя от Париж до Дисниленд?

# 413
45минути с Rer A,С метро 1ще отидете от Лувъра до Арката,около 10мин.Бих ви препоръчала Монмартър и Секре Кьор за един ден разходка.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 08:28 от Sause baus!

# 414
  • София
О, много благодаря!

# 415
В Монмартър е паметникът на Далидапървитв лозя,от които е правено вино,стената на любовта,гробището,площадчето на художниците,все безплатни атракции.

# 416
  • Бургас
Страхотно е на Монмартър, доста време бях в Париж по работа, но това е мястото, което ми хареса най-много! Магично е Simple Smile , вкл. църквата Сакре кьор. Лувъра също си заслужава на 100%

# 417
[

ще се променя от безплатно на 49 евро за чужденци

# 418
[

ще се променя от безплатно на 49 евро за чужденци

Кое?

# 419
psr-теста, и аз вчера видях тази новина.

Общи условия

Активация на акаунт