Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кухня от ИКЕА - тема 3

• 55 106
  • 657
  •   1
Отговори
# 630
Никой! Ако има опасност да се вижда странично срезът се слага откъм шкафа. Блендата се равни с корпуса в една равнина, а не с вратата, т.е. да не стърчи извън него. От страната, която ще се вижда се слага фабричен край. Ако говорите за монтаж на горен ред, то самите панели са обработени от всички страни и се реже лента, която да хване от обработената ширина на панела. Надям се да се е изяснило сега.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 11:34 от drago_2008

# 631
Двата стила са коренно различни, а кухня не се прави всеки ден, за да прежалите цвета или дизайна ако Stensund Ви харесват повече.
Направете си проект в българската Икеа и си купете само кутиите ако искате, после по списъка с нужните вратички си ги купете отделно. На Ваше място щях да се разходя до Румъния и да си ги взема бели.
Може да ги поръчате онлайн до удобен (по-близък до Вашия град) пункт за получаване също така. Или да запитате Еконт колко ще Ви вземат за доставка.

https://www.ikea.com/ro/ro/search/?q=stensund

Направиха ни проект в центъра за поръчки в Пловдив.Като цяло май не останах особено доволно от резултата.Определено преди да поръчаме ще направим промени.Ще прикача снимка на проекта.Не ми харесва резултатът на горния ред шкафове,стои ми недовършено,особено като няма шкаф от лявата страна на аспиратора,защото ако искам да е вграден ще трябва да се сложи отворен шкаф,а цветовете са само бял,сив и някакво кафяво и няма да отива на вратичките.Като цяло не ми харесва и този долен ъглов шкаф с карусела,не знам дали може да се замени с друг.Малко съм скарана с тази програма

# 632
  • София
На мен пък много ми харесва подредбата и визията!
И ние имаме такъв ъглов шкаф, който също не му се радвах много, но пък с него най-добре се усвоява пространството и каросела помага!
А празното пространство до аспиратора може да се поставят лавици като тези, ако разбира се ви допада стила:
Скрит текст:

Двата стила са коренно различни, а кухня не се прави всеки ден, за да прежалите цвета или дизайна ако Stensund Ви харесват повече.
Направете си проект в българската Икеа и си купете само кутиите ако искате, после по списъка с нужните вратички си ги купете отделно. На Ваше място щях да се разходя до Румъния и да си ги взема бели.
Може да ги поръчате онлайн до удобен (по-близък до Вашия град) пункт за получаване също така. Или да запитате Еконт колко ще Ви вземат за доставка.

Направиха ни проект в центъра за поръчки в Пловдив.Като цяло май не останах особено доволно от резултата.Определено преди да поръчаме ще направим промени.Ще прикача снимка на проекта.Не ми харесва резултатът на горния ред шкафове,стои ми недовършено,особено като няма шкаф от лявата страна на аспиратора,защото ако искам да е вграден ще трябва да се сложи отворен шкаф,а цветовете са само бял,сив и някакво кафяво и няма да отива на вратичките.Като цяло не ми харесва и този долен ъглов шкаф с карусела,не знам дали може да се замени с друг.Малко съм скарана с тази програма

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 11:25 от Doriva

# 633

Скрит текст:

Подредбата за мен е съвсем ОК и ми харесва.

Ъглов шкаф
Ползвала съм няколко вида ъглови долни шкафове и май "бъбрека" въпреки, че "губи" от полезното пространство е най-удобен, ако често се ползва. Ако е шкаф за неща, които не се ползват тогава - рафт, но вадиш всичко, за да стигнеш до нещата отзад...

Горни шкафове
Единствено бих направила горните шкафове с изцяло стъклена врата или долу плътни, а горе стъкло.

Кутийка до вграден аспиратор
Ние сами си направихме от покривен панел кутийка за горния ред. Точно до шкафа за аспиратор за пълно вграждане, както евентуално би станало при Вас. Нашите шкафове са 100 см горе, а това означаваше две кутийки да сложим,защото Икеа нямат директно 100 см, което не ми харесваше как изглежда и излизаше доста скъпо. Не мисля, че  е проблем да договорите това да се направи от човека, който ще наемете за монтажа на кухнята и така да имате кутийка във Вашия цвят.
Ето как стана кухнята ни Hittarp, още не е довършена.

Ето и другата ми кухня с Bodbyn врати и тя не е довършена. Плътна врата и стъкло отгоре.

Моля не цитирайте снимките Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 07:19 от drago_2008

# 634
  • In transit
anai,  на мен ми харесва подредбата. Има няколко неща, които ми се набиват на очи и мен лично биха ме дразнили. Ще ти кажа кои и как бих ги оправила, за да се получи по-завършен проект.
1. Бих затворила с плоскост (същите, от които се режат блендите) отгоре върху абсорбатора. Така ще го свържа с шкафчетата отляво и отдясно.
Ето онагледено как го направихме вкъщи.
Скрит текст:
2. Вдясно от прозореца ми стои малко голо. Ако има възможност бих сложила едно шкафче 20см на долния ред, до ъгъла на стената. А горе ще сложа два открити рафта, в цвета на кухнята, за да свържа цялата кухня в едно.
3. Ъгловия шкаф долу го остави, иначе ще загубиш много място в ъгъла, после ще те е яд, че не можеш да го ползваш. Удобни са тези карусели, защото събират много неща и лесно може да стигнеш до тях.
4. Шкафчетата вдясно от аспиратора бих ги направила до горе с витринки или с плътни врати. Така не ми харесват много.
5. Най-дясното горно шкафче, бих пробвала да го сменя с ъглово. Мисля, че ще стои по-добре.

Драго, много са хубави кухните. На мен бодбин-а ми допада повече. По-елегантно стои някак. А защо слагате дървени плоскости под плота? Или са временно там?

# 635

Драго, много са хубави кухните. На мен бодбин-а ми допада повече. По-елегантно стои някак. А защо слагате дървени плоскости под плота? Или са временно там?
Съвсем различна е визията на двата типа врати. Hittarp за мен е типичен пример за farmhouse стил, Bodbyn (въпреки, че и тях там ги пращат), на мен ми стоят по-класически и елегантно, затова и посъветвах anai , да се придържа към това, което си представя като краен резултат и да търси Stensund в бяло другаде ако трябва Simple Smile

ОСБ-ито е за плотовете, които не са направени още Simple Smile. Не са стандартни та затова....

# 636
Mikkey Мъжът ми предложи да затворим  пространството отгоре с ‘’куфар’’ от гипскартон,та мисля че ще изглежда добре в завършен вид.Иначе проектантката ни каза,че няма да имаме място за ъглов шкаф горе,затова ни предложи този от проекта.Чудя се дали няма да е малко труднодостъпен.Колкото до дясната страна на прозореца,там има врата към тераса и мисля че няма да има място за рафт отгоре.

# 637
Проектът е много хубав. Лично нищо не бих променила в подредбата на шкафовете.
Единствено, както drago_2008 предложи, да се разменят стъклените врати с плътните врати при горните шкафове.

На мен това:

ми е много по-красиво и елегатно от това:

Или да са изцяло от стъкло:

Има само че една особеност при стъклените врати - всичко се вижда зад тях. На официалните снимки всичко е супер подредено и в един цвят и затова изглеждат толкова естетически изчистени, но в нормалното ежедневие на едно домакинство, не е така. Имам такива врати в единия апартамент и говоря от опит.

Най-крайният шкаф ще е по-трудно достъпен и ще е добре вътре да се държат неща, които по-рядко се използват.

# 638
Дъното на тези горни шкафове винаги е по-трудно достъпно. Един вариант е, да се сложат шкафовете на 50-55 см височина (като при икейците), вместо на 60 см.
И в двете ми кухни има на снимките такива шкафове. Ами отварям ги и стигам нещата на първия рафт без проблем до края, на втория рафт вече само нещата от първите 2 реда (чаши за вино и шампанско), НО този шкаф в кухнята Bodbyn ми е за неща, които няма да се ползват дори веднъж седмично. Всичко ми е в долните шкафове и в голямата колона килер.
В Hittarp кухнята са две отделни шкафчета и това пред колоната е плитко само 12 см с леви панти, предвидено за подправки. Всичко се стига. Другото разбира се няма да е толкова удобно, но пак бива. В повечето ни кухни нещата стоят така -винаги има шкафове, където само трупаме натурии, там ще да е някоя ваза и стъклени купи, които рядко де ползват, а хващат окото Simple Smile.

Mikkey, скриването на тръбата с панел е супер, много естетически издържано и много завършено!

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 15:36 от drago_2008

# 639
  • In transit
Драго, благодаря ти. Това беше целта. Blush

# 640
Mikkey, сега се загледах в твоята снимка. А къде е въздуховодът? Над тази бленда ли върви?

# 641
  • In transit
Да, скрихме го зад блендата. То даже не е бленда, ами перваз май се водеше. Гледам, че в икеа го слагат под горните шкафове да скрият осветлението, ние го сложихме като завършек отгоре и така скрихме въздуховода. Той е от плоските.

# 642
Да, скрихме го зад блендата. То даже не е бленда, ами перваз май се водеше. Гледам, че в икеа го слагат под горните шкафове да скрият осветлението, ние го сложихме като завършек отгоре и така скрихме въздуховода. Той е от плоските.

Сега вече ми стана ясно. Много добре е станало!

# 643
Здравейте отново!Спряхме се на бежовите вратички stensund.Според Вас кой плот би бил подходящ за тези плочки?Като цяло ми се ще да не е този,който имитира мрамор,да не стават много еднакви цветове.Не знам дали дървесните биха отивали

[/list]
    P.S за гръб избрахме бели метро плочки

# 644
    За мен бежово и бял мрамор се бият.

Общи условия

Активация на акаунт