Кухня от ИКЕА - тема 3

• 87 913
  • 924
  •   1
Отговори
# 165
Илит, страхотна е! А плочките откъде са?

# 166
  • София
От Баухаус. 20-30 лева на квадрат. Имаше няколко вида тухлички.

# 167
  • Mostly in my mind
а има ли тухлички на големи плочки?

# 168
  • София
Ето го нашият вариант в сиво. Практично е.

Ваучерът май важеше 2-3 месеца,а проектът пазят година.
Илит, много хубава кухня! Ако позволиш една идея за по - нататък, когато решите да боядисвате - бих направила стената отзад тъмно графитена. Така кухнята още по - интересно ще изпъкне!

# 169
Момичета, вчера бяхме на консултация в Икеа, имахме някакъв предварителен идеен проект, по който един мъж ни изготви много хубав проект. Кирил се казва, много хубаво работи. Само че днес аз преосмислих доста неща и си направих сама един проект на програмата, прикачвам снимка, давайте мнения и идеи моля Simple Smile

Да уточня кое какво е: вляво високият шкаф го предвиждаме да побере газов котел. До печката вдясно е миялна, мивката се пада вдясно до първия висок шкаф, който пък ще е хладилник, а съседният му е с чекмеджета и рафтове за съхранение.

# 170
  • София
Кирил направи и нашия проект, след това за поръчка бяхме при една жена - направо ни залипсва Кирил тогава, тя беше толкова ненаясно и ни разходи от отдел Кухня до Обслужване на клиенти, та обратно; после тъкмо ни идваше ред на касата и ни догони, за да коригира нещо сбъркано в поръчката... целия цирк в обедната ни почивка, защото никой не ни предупреди, че заниманието отнемало поне 2 часа Simple Smile
Помислете за преместване на миялната - според мен ще е добре да е до мивката, за да можете да ползвате изхода за мръсна вода (освен ако нямате втори там, където си е сега миялната).

# 171
Да, на този въпрос ми обърнаха вече внимание, само че не виждам как да я преместим там миялната. По-скоро трябва да мисля да разменя местата на мивка и печка. Ама тогава пък не искам да ми е печката до хладилника. Оффф, не е лесна тази работа Simple Smile Иначе всичко е на тухла, в къща сме и нямаме още изходи за нищо.

# 172
  • София
А ако размените печката и мивката, и сложите хладилника не в шкафа до печката, ами в съседния (т.е. размените също сториджа и хладилника)?

# 173
  • ГО

Ето моя вариант на нашата кухня. Всичко ще променяме. Ходихме до Икеа и не може да си поръчам допълнителни шкафове от серия, която не се произвежда вече.
Редът, където е мивката са шкафовете, които имам и сега, където ще е фурната ще са нови.
Кухнята ще е само кухня. Мисля да сложа остров, за да има къде да се посядва и за помощна маса.

Струва ми се малко стерилно, на вас как ви изглежда?

# 174
  • In transit
Има голямо разминаване между горните и долните шкафчета, което се набива на око. Няма ли как да коригирате това? Двуцветна ли ще е ?

# 175
  • ГО
Не е двуцветна.
От вратата започва с шкаф 60см. долу и 60см. горе, после има 20см. вагонетка + 60см. шкаф и 80см. горен. Мивка 60см. и 60см. горен. След това имам миялна 60см и ъглов, а отгоре е 80см.  Следва ъглов горе. Долу е другата част на вратичката на ъгловия + 40см шкаф, а отгоре е 60см. Фурна и горен са по 60см., следва 40см + 20см. вагонетка (за да спазя визуално малката част от ъгловия), а отгоре си е 60см. Според мен си спазват линия.
До фурната мога да сложа един 60см, ама го разбивам на 40+20 за да придобия визуална еднаквост.

# 176
  • In transit
Камъче, може би не ме разбра...от вратата долу имаш 60, горе имаш две вратички..., сложи една 60 за да станат симетрични. След това имаш 20см + 60см долу и две вратички по 40см горе...пак се разминават. За това става дума. Ако на теб не те дразни значи няма проблем.

# 177
А ако размените печката и мивката, и сложите хладилника не в шкафа до печката, ами в съседния (т.е. размените също сториджа и хладилника)?

Да, мерси, точно това направих Simple Smile Размених мивката и печката, хладилникът е в последния шкаф отдясно (макар че като погледнах сегашната си кухня на 10 години, ми хладилник и фурна са един до друг точно, но айде хаха). Мисля това да е крайният вариант, доволна съм, че има много работен плот:

# 178
  • Canada

Ето моя вариант на нашата кухня. Всичко ще променяме. Ходихме до Икеа и не може да си поръчам допълнителни шкафове от серия, която не се произвежда вече.
Редът, където е мивката са шкафовете, които имам и сега, където ще е фурната ще са нови.
Кухнята ще е само кухня. Мисля да сложа остров, за да има къде да се посядва и за помощна маса.

Струва ми се малко стерилно, на вас как ви изглежда?

За мен няма значение, че шкафчетата горе и долу се разминават, но горните изглеждат къси. Над мивката и печката ок, обаче защо по цялата дължина? Над хладилника е добре да си сложиш един дълбок шкаф със страници. изглежда по-добре, а и ще можеш да го ползваш. Така по план както е навътре, става трудно за достигане. Simple Smile

# 179
Здравейте, планираме покупка на кухня от икеа и имам 2 въпроса към монтиралите сами. Може ли на долните шкафове да не се използват релси за окачване? Има ли монтирали гранит на икейска кухня? Чудя се дали биха издържали тежестта.

Общи условия

Активация на акаунт