Кухня от ИКЕА - тема 3

• 87 995
  • 924
  •   1
Отговори
# 345
Не, не трябва час. Ние отидохме в Икеа, намерихме свободен консултант в Кухня и той ни изписа шкаф за вградена кухня на момента. Но трябва да има някой свободен, в противен случай трябва да изчакате да се освободи някой.

# 346
  • Pb
Благодаря, Фрау Клау!

# 347
Записваш си номера на шкафа и директно отиваш, при който и да е консултант (аз ходя при стелажите до касите долу) и ти го изписват. И диван там ми изписаха и врати за 2 кухни, на тях и номерата не помнех та ги търсехме заедно.... Горе все има чакащи и вече дори не се качвам.

# 348
  • Pb
За посещение на място - ясно, но вероятно ще поръчвам он-лайн, тъй като най-близката ИКЕА ми е на 100 км. А и към шкафа искам да се добавят чекмеджета, за които въобще не ми е ясно какво трябва да се вземе точно, така че ще си запазя он-лайн час.

# 349
  • Варна
Елика, до колкото знам само запазването за час е онлайн, самата среща е на живо в магазина. Защо не пробваш през програмата за кухни - избираш шкафа, после имаш опция да персонализираш чекмеджета, чела, механизми и накрая можеш да изкараш списък с всички елементи.

П.П. Сега видях, че освен в магазините и центровете за поръчка има опция за записване на час и в онлайн магазина, но не знам как става консултацията.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 23:04 от mentolka

# 350
Да, онлайн е записването на час, няма проблем стига да има свободни, но не може да се избира при кого.

Знаете ли колко време след пускане на поръчката и плащането се случва доставката и монтажа? Питам, за да преценя подготвителните дейности по настилката.

# 351
  • София
Зависи дали ще трябва да чакаш за някой неналичен елемент. Доставят я иначе до няколко дни, но ако имаш резервирана част уж срокът им е 2 седмици да ти я доставят. Ние настилката си я направихме без изобщо да се съобразяваме с доставката на Икеа. Настилка е, дори да е готова по-рано, какво ще й стане докато чакаш монтаж на нещо отгоре й?

# 352
  • Pb
Ами, запазих си час за понеделник.

Mentolka, пробвах с програмата, но явно че не съм я разучила подробно. Ще го имам предвид, благодаря!

# 353
Зависи дали ще трябва да чакаш за някой неналичен елемент. Доставят я иначе до няколко дни, но ако имаш резервирана част уж срокът им е 2 седмици да ти я доставят. Ние настилката си я направихме без изобщо да се съобразяваме с доставката на Икеа. Настилка е, дори да е готова по-рано, какво ще й стане докато чакаш монтаж на нещо отгоре й?

Благодаря ти.
Нищо няма да й стане на настилката Grinning, просто искам да си направя тайминг - защото махам стара кухня, сменям настилка и сравнително бързо искам да се монтира нова. Живея в жилището, което ремонтирам и нямам желание да прекарам 1 месец без кухня Grinning

# 354
Здравейте и на мен ми предстои покупка на кухня. Много харесвам икейските, но имам един съществен въпрос - понеже кухнята ни ще бъде с остров, в който ще бъдат вградени фурната и котлона, а самия остров от другата си страна ще се ползва и за маса с два високи стола. Тоест искам да има издадена част, където да е удобно да се мушнат краката, като седнеш. В Икеа ми се стори, че няма такъв тип острови или бъркам?
Благодаря предварително за отделеното време! 🤗

# 355
  • София
Може да се конструира, а го има и като отделен артикул.

# 356
  • Сред мелниците
Здравейте и на мен ми предстои покупка на кухня. Много харесвам икейските, но имам един съществен въпрос - понеже кухнята ни ще бъде с остров, в който ще бъдат вградени фурната и котлона, а самия остров от другата си страна ще се ползва и за маса с два високи стола. Тоест искам да има издадена част, където да е удобно да се мушнат краката, като седнеш. В Икеа ми се стори, че няма такъв тип острови или бъркам?
И ние планираме остров с място за сядане от външната страна. По размерите го сглобиха от отделни модули като ни правиха проекта. С тази разлика, че нашия не включва котлони и фурна. Отгоре е просто плот.
С място за готвене мисля, че би трябвало да е доста широк. Не знам дали модулите им биха го позволили.
Какъв е размерът?

# 357
И ние планираме остров с място за сядане от външната страна. По размерите го сглобиха от отделни модули като ни правиха проекта. С тази разлика, че нашия не включва котлони и фурна. Отгоре е просто плот.
С място за готвене мисля, че би трябвало да е доста широк. Не знам дали модулите им биха го позволили.
Какъв е размерът?

И аз не знам още какви ще са точните размери, защото все още не сме измазали къщата, заради студеното време. В момента, в който измажем ще можем да измерим точно, но разположението е такова, че единствения вариант е кухня с остров, иначе остава миниатюрна права кухня. Реално по моите разсъждения трябва да има 65см дълбочина за вграждане на фурната и още 30-40 см за краката, когато седнеш от другата страна. Та предполагам че около 100 - 120см ще бъде ширината. А на дължина може да бъде максимално 200см. Даже си мисля да около 150см, но това вече ще се доуточнява, когато започнем проекта. Просто се чудя дали има смисъл да ходя до Икеа, понеже сме много ангажирани вкъщи + малко дете и общо взето сме малка лудница всеки ден 😅

# 358
  • Сред мелниците
Аз за ширината си мислех , че може да има ограничения, като имам предвид на нас как ни го конструираха.
При 63 или 65? см плотове  не помня точно?,  двата модула ще ви дадат около 130 см ширина. Така че мисля, че би трябвяло да се вместите.
Вече за дължината е въпрос на функционалност и безопасност - да не седи някой  от другата страна   на котлона. Особено дете.
Тогава трябва да се съобразяваме кога да готвим. Другото преполага доста голямо разстояние между мястото за сядане и готвене и съответно дължина.
Може и да не съм права, обаче, аз съм пълен лаик в това отношение, просто разсъждавам. Мислила съм си го винаги, когато съм гледала  снимки на кухни с готварски плот на острова.
Другото ограничение е таванния аспиратор, чиито цени за този тип готварски плот са много  високи по моите разбирания и възможности.

# 359
  • In transit
Точно такива "острови" гледах в Икеа преди няколко дни на мострените кухни. Много симпатично стоеше. И двете бяха с височината на останалия плот, като в двата края на острова имаше по едно шкафче, което да крепи плота отгоре. Отгоре се слага плот с ширина 60 или 90см. Ако искате от едната страна да е затворено може да сложите от тесните шкафчета от едната страна по дължина на острова, които са 37см дълбоки, така ще ви остане още 20-30см за краката. Или само да се покрие с покривен панел.
Ако имате магазин Икеа в града идете и разгледайте на живо. Ако не като ходя следващия път ще ги снимам, но не знам коло скоро ще е.

Общи условия

Активация на акаунт