Грижа за лицето за дами в прекрасната възраст 40+ № 9

• 74 394
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
Това ми звучи малко страшничко. Аз не бих посмяла.
Did-ko, аз също имам спукани капиляри, но киселините не ги влошиха. След тоника с плодови киселини, минах на такъв с BHA. След това пробвах маска с АНА на Корес. Накрая взех АНА 30%+BHA 2% на ТО. Слагам веднъж седмично за по-малко от 10 мин. и ми се отрази добре на вида на лицето. По-свежо и с по-жив вид изглежда.
По-миналата седмица кожата ми беше станала супер суха. Измих киселината след 3 минути, защото пареше и щипеше много. Поражения нямах, но разредих ползването на 10 дни за всеки случай.

# 511
Light Beam, и на мен така с това парене ми прозвуча страшничко. Лесно се възпаляват капилярите ми и горят.
Може ли линкчета към тоника и АНА 30%+BHA 2%?. Благодаря!

# 512
Сигурни ли сте, че тази киселина се неутрализира с вода? Аз ходих на професионален пилинг преди време и 24 часа не трябваше да се мокря. На вън беше влажно, есенно едно такова. Направо от влагата ми пламна лицето. Откачих меко казано. Помислих че ми изгоря лицето. После се успокоих на работа като се върнах, но беше доста кофти усещане.

# 513
Light Beam, и на мен така с това парене ми прозвуча страшничко. Лесно се възпаляват капилярите ми и горят.
Може ли линкчета към тоника и АНА 30%+BHA 2%?. Благодаря!
Тази ползвам аз: https://douglas.bg/the-ordinary-aha-30-bha-2-peeling-solution-050567
Капилярите ми не реагират негативно, но гледам да внимавам. Слагам само на абсолютно сухо лице, най-много веднъж на 7 дни, понякога 10 и винаги под 10 минути. И така дава видим ефект.
Тоника е Perfectly Pure на ЕЛ. Той съдържа салицилова киселина, но ефектът е доста по-слаб, а и през зимата изсушава леко кожата.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 01:17 от Light Beam

# 514
  • някъде под слънцето...
Пише за ефект след 2 до 9 месеца. Процедурата трябва да трае 30 минути. Нещо се обезсърчих.
Запичнах да ползвам моята.
В общи линии при първата процедура, усещането (топлуната) е както при професуонален радуочестотен лифтинг.
Пробвах най напред със серум, но  определено  ми беше по комфортно с гел.
За видими резултати е още много рано .Но ако има такива, ще се вкюлча по нататък.
Определено ще я ползвам редовно.

# 515
  • на пясъка при черупките от миди
Момичета, има ли някой ползвал серията на BodyShop с чаено дърво срещу разширени пори?

# 516
Момичета, има ли някой ползвал серията на BodyShop с чаено дърво срещу разширени пори?
Не съм ползвала точно тази серия, но за това пък ползвам масло от чаено дърво в козметиката си от 5 години и съм изключително доволна от продуктът! Просто смесвам с маслото - шампоан за коса, крем за лице, маски от хума с чаено масло и т.н.! Продават го в аптеките на изключително изгодни цени.
https://www.rivana.eu/Chaeno-durvo

# 517
Аз много харесвам серията на The Body shop с чаено дърво. Но наблюденията ми са основно върху пъпките, за разширени пори не съм обръщала внимание.
Преди доста години си взех измивния гел - дали от него или от само себе си, но спряха да ми излизат пъпки.
Сега синът ми навлиза в пубертета и започват да му излизат ситни пъпчици.
Опитвам се да го мажа (когато ми позволи) с тоника от серията и после слагам крема.
Той много се мръщи на миризмата, но според мен има много добър ефект и пъпките много добре се повлияват.
Спомням си, че преди време си бях взимала и тоника с чаено дърво на LUSH - от него също бях доволна.
Хубавото на готовите продукти е, че са добре балансирани и не са агресивни.
Но пък и сам човек може да си направи тоник или да си сложи няколко капки от маслото в крема Hands Plus1

# 518
  • София
Записвам се със въпрос:relaxed: Препоръчайте ми стягаща маска за лице 45+.Благодаря!

# 519
  • В градината...
Пише за ефект след 2 до 9 месеца. Процедурата трябва да трае 30 минути. Нещо се обезсърчих.
Запичнах да ползвам моята.
В общи линии при първата процедура, усещането (топлуната) е както при професуонален радуочестотен лифтинг.
Пробвах най напред със серум, но  определено  ми беше по комфортно с гел.
За видими резултати е още много рано .Но ако има такива, ще се вкюлча по нататък.
Определено ще я ползвам редовно.
Много съм непостоянна. За месец само два пъти я ползвах и нямам търпение цял половин час да я търкалям по лицето си. Аз не знаех, че трябва да се ползва с някакъв крем, гел и т.н.

# 520
  • някъде под слънцето...
Машинките(йонофореза, радиочестотен ,лифтинг и хай фу) трябва да се ползват с друг продукт.
Пъррвара дори е безмислена без продукт.
Втората ми харесва повече със серуми, а третата с гел(използвам големите кутии корейска козметика, алое, нар, и каквото още имам)
Само микродермоабразиото и лед маската ползвам на чисто и подсушено лице без никакъв друг продукт

# 521
Записвам се със въпрос:relaxed: Препоръчайте ми стягаща маска за лице 45+.Благодаря!
Sculptwear Clinique, Extra Firming Clarins са стягащи маски, които харесвам. Първата е по-подходяща за за суха кожа. Мигновен резултат нямат, обаче. Освежават и изпълват леко, използвани 1-2 пъти седмично.

# 522
Дами, бихте ли препоръчали крем с ретинол или негови производни?

# 523
Дами, бихте ли препоръчали крем с ретинол или негови производни?
Има отделна тема и там момичетата могат да са по-полезни. Аз ползвам това - Clinique Fresh Pressed Clinical™ Daily + Overnight Boosters with Pure Vitamin C 10% + A (Retinol):
Скрит текст:

Ретинолът слагам веднъж на 3-4 дни, иначе ми дразни. Имам светла кожа и спукани капиляри. Добре ми се отразяват. Има и доста по-бюджетни варианти.
Понякога вечер слагам и едни околоочни пачове с ретинол на Shiseido

# 524
Аз ползвам този в момента, като качество мога да го препоръчам, но не зная дали го продават в БГ Сефора.
Algenist Retinol Firming & Lifting Serum

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 18:06 от Agent Provocateur

Общи условия

Активация на акаунт